Dumbell Shoulder Press Dengesizliği

Hepinize merhaba spor sevenler. Benim çok canımı sıkan bir sorunum var

vücudum dengesiz veya sağlıksız olmamasına rağmen (fazla kilo hariç :P) dumbell shoulder presste bazen dumbelleri yukarı ortada birleştirmiyorum yani şöyle açıkalayım bazen biri ileri biri geride kalıyor veya açıları farklı olabiliyor bir arkadaşım sırf bu hatasından omuzunu sakatlamıştı bunu nasıl çözerim önerilerinizi bekliyorum teşekkürler

Hepinize merhaba spor sevenler. Benim çok canımı sıkan bir sorunum var

vücudum dengesiz veya sağlıksız olmamasına rağmen (fazla kilo hariç :p) dumbell shoulder presste bazen dumbelleri yukarı ortada birleştirmiyorum yani şöyle açıkalayım bazen biri ileri biri geride kalıyor veya açıları farklı olabiliyor bir arkadaşım sırf bu hatasından omuzunu sakatlamıştı bunu nasıl çözerim önerilerinizi bekliyorum teşekkürler
Daha düşük ağırlıkla çalışmak cozum olabilir, önemli olan doğru form.

geride kalanı büyük ihtimal gücün yetmediği için itemiyorsun o omzun diğer omzuna göre daha zayıf olduğun için. Önerim shoulder press makinesinde yapman bir süre.

Açı değişikliklerindeki temel etken stabilizasyon sağlayan kaslardaki zayıflık ve hareketi öğrenme süreci olur genelde. Bu yüzden bu dengesizlik makine ile çözülmez. Harekete odaklanarak daha düşük kilolarda çalışmak gerekebilir. Yeterli tecrübe kazanıldıkça sorun çözülecektir

arkadaşlar uzun zaman sonra editimi sizlerle paylaşayım bu olay tamamen adaptasyon sürecinin bir getirisiymiş. zaten bundan önceki spora gittiğim dönemlerde böyle birşey yaşamıyordum . ilk hafta 2.5 kiloyu zor basarken 3-4. haftalarda istesem 7.5 kilo basabileceğim seviyelerdeydim gayette rahat bir biçimde . size bir tavsiye ! sizde benim gibi ahmaklık yapıp dumbelleri havada yanyana değdirmeyi denemeyin !

Back
Yukarı