Eğik Sehpada Mekik Çekerken Aşırı Bel Ağrısı

Merhaba beyler ben kilo verme amacıyla spora gidiyorum ve çevremdekiler mekik çekmezsen zayıflayazsın diye beni sık sık uyarıyor.Bende ne kadar çekebilirsem artık 30-40 çekiyordum.İlk başlarda pek bi ağrı vs yoktu ama son zamanlarda belimde çok rahatsız edici bi ağrı oluyor eğik sehpada mekik çekerken bunun nasıl çözebilirim ? ( Karın kaslarını ne kadar sıkarsam sıkayım bi faydası yok ) Saygılarımla

Oncelıkle mekıgın yag yakmayla zayıflamayla bır alakası yok ınanma buna..

Sanırım 30-40 zorlayarak yapıyorsun..20 tekrardan yap setlerını o 20 tekrarıda kontrollu yap..

-Bir bölgeden yağ atmaya çalışmak
Yapılan son araştırmalar bir bölgeden yağ atmanın mümkün olmadığını gösterdi. Vücut yağ yakarken genetik şifresi doğrultusunda vücudun her tarafından değişik miktarlarda yağ atabiliyor. Örneğin, bazı kişiler öncelikle bel bölgesinden zayıflayıp üst bölgelerden daha yavaş yağ atarken, bazı kişiler bel bölgesindeki yağları hızla atamayıp, üst bölge ya da diğer bölgelerden daha hızlı yağ atabiliyor. Bu nedenle bölgesel zayıflamaya yönelik bir program mevcut olamıyor. Her gün yapılan yüzlerce mekik ya da karın sıkıştırma hareketleri de bel bölgesinde yağ atmak ve beli inceltmek için yeterli değildir. Çünkü bu hareketlerin temel işlevi bel bölgesindeki kasları kuvvetlendirerek buraya gergin bir görünüm kazandırmaktır. Dünyanın en güçlü mide kaslarına sahip olabilirsiniz ama yağ ile örtülüyse onları kimse göremez, ve bu yağlar mekikle erimez.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum....html?t=3254&highlight=mekik+bel+a%F0r%FDs%FD

Ayrıca tam mekik değil, yarım mekik çekiniz, crunch hareketini yapınız.

Tabi incinen bölgenizin tamamen iyileşmesini beklemeli, mümkünse doktora gözükmelisiniz.

Bel, omuz, bilek gibi hassas bölge sakatlıklarının üzerine gitmek kalıcı hasarlara yol açabilir.

Back
Yukarı