E-Sigaranın Spora Etkisi ?

Arkadaşlar herkese selamlar,
Bu forumda yeniyim ama spor hayatım uzun zamandır var.Basketbol ve masa tenisinde lisanslarım vardı üniversiteye kadar ve çoğu branşla uğraştım.Bu sporu da ilk lise 1'de iken yapmıştım 3 ay civarı sonra bıraktım.Tekrardan başladım ve 4. ayım şuan.Neyse soracağım soruya geleyim.Ben bu aralar haftada 3 gün nargile içiyorum ve sporda kondisyon olarak sıkıntı çekiyorum.Haftada 3-4 gün full body çalışıyorum ve çoğu zaman antrenmanım 1 saati geçmiyor(antrenman sonuna kardiyo koymazsam).Ama antrenman sonlarına doğru kondisyon olarak fazla tükeniyorum yani kendimden bilirim ben o kadar çabuk yorulmazdım.Bunu yavaş yavaş attım ilk aylarımda daha kötüydüm ama halen nargilenin etkilerinin olduğunu düşünüyorum.Tamamen bağımlı değilim ama nargile içmezsem nikotim iştahım oluyor yine de.O yüzden e-sigara'ya geçiş yaptım sizce uzun vadede kondisyonum düzelir mi, neler yapabilrim ?
Cevaplar için teşekkürler.

Nikotinin kardiyovasküler sisteme bir süreliğine doping etkisi yaptığı doğru fakat bu uzun süreli olmuyor.Bende günde 1 pakete yakın sigara içiyordum ve bıraktığım hafta antrenmanın sonuna doğru bayağı bir yorgunluk hissediyordum.Vücut kendisine verilen hasarı yapılandırdıkça daha fazla enerjik oluyorsun.E-sigara,sigara,nargile farketmez kullanmanı önermem.Eğer antrenmanlarından yeterli verimi alamıyorsan pre-workout içecekler kullanabilirsin.Bence nikotinden daha çok etkili olacaktır ve sağlığa da zararlı değil.

Nikotinin kardiyovasküler sisteme bir süreliğine doping etkisi yaptığı doğru fakat bu uzun süreli olmuyor.Bende günde 1 pakete yakın sigara içiyordum ve bıraktığım hafta antrenmanın sonuna doğru bayağı bir yorgunluk hissediyordum.Vücut kendisine verilen hasarı yapılandırdıkça daha fazla enerjik oluyorsun.E-sigara,sigara,nargile farketmez kullanmanı önermem.Eğer antrenmanlarından yeterli verimi alamıyorsan pre-workout içecekler kullanabilirsin.Bence nikotinden daha çok etkili olacaktır ve sağlığa da zararlı değil.
Cevap için teşekkürler hocam.1-2 aydır nargileyi tamamen bıraktım ama e sigara ya devam ettim.Kondisyonum çok daha iyi eskisine göre.E sigara, nargile ve sigara(hiç bağımlı olmadım) kadar kondisyon sorunu yaşatmıyor.Ayrıca nikotinin doping etkisi var dediğin gibi de pre workout a alışmak istemiyorum zaten kondisyonum yerine oturuyor yavaştan.Antrenmandan önce soğuk kahve hazırlıyorum kendime bi nevi pre workout oluyor.Kısaca tütün ürünleri kondisyonu bitiriyor kesinlikle sporcuların içmemesi lazım.

Back
Yukarı