Tesekkut ederim yarin gogus calisicam dedigin gibi yapıcam bi antrenmanda flat bench press yaptım daha iyi olmustu.hocanin verdigi programda oyle yazıyor diye oyle yapıyorum özel nedeni yok cok sagol tavsiyen icinkardeşim öncelikle başarılarının devamını diliyorum ve eğer özel bir sebebi yoksa smith chest pressi değiştirip yerine flat bench press eklemeni tavsiye ediyorum
haklısın ama akşam yemeği için mecburen geç yemek zorundayım ozaman karbonhidrat azaltıyım akşam öğünündeBana kalırsa
1 Geç saatlerde çok fazla karbonhidrat tüketiyorsun
2 Çoğunlukla izolasyon hareketlere dayalı bir programın var daha compond hareketler yapmalısın.Örneğin triceps için reverse veya close grip bench press,göğüs Flat bench pres, sırt deadlift-t row bacaktada squat lunge gibi hareketleri programına eklemelisin
haklısın ama akşam yemeği için mecburen geç yemek zorundayım ozaman karbonhidrat azaltıyım akşam öğününde
salonda verilen programdakileri uyguluyorum bi tavsiyeye ihtiyacım vardı cok sağol.Sırt için deadlift eklemeyi düşünüyordum.T row şimdilik dursun.Deadlift sırt programımda hangi hareketten sonra eklesem iyi olur ?Tricepste reverse yerine close grip bench press uygulasam yine hareket iyi midir,sadece reverse olanı değiştiricem.Göğüste artık smith yerine flat düşünüyorum zaten.Biceps için önerin var mı ?
Öneriler için cok teşekkür ederim dikkat edicem![]()
deadlift bu hafta ilk hareket olarak deniycem.Uyguladıgın triceps programını başka hafta deniycem teşekkür ederim.Bicepste son hareket olarak incline dumbel curl olabilir bicepsine peak katar ve tükeniş noktasına sürükler istesende belinden destek alamazsın çünkü.
Deadlift sana kalmış ben ilk hareket olarak yapardım ama birkaç haftadır son hareket olarak yapıyorum nedeniyse deadliftin beni gerçekten bitirmesi.Yani deadlift sonrası gücümün tükenmesi ve diğer hareketlerin performansının düşmesi.
Close grip ideal ama ben reverse tavsiye ederim değeri pek bilinmeyen bir harekettir.Triceps için kendi uyguladığım rutini yazayım çok etkili olduğunu düşünüyorum zaten snap shots a attığım fotoğraflara bakarsan tricepsimin bicepslerime göre çok daha gelişmiş olduğunu görebilirsin.
Reverse Bench press 3-4 set
Skullcrusher 3-4 set
DB floor press 3-4 set
çok teşekkür ederim salı sırt-triceps var dediginiz gibi deniycem iyi geceler..bence çıkar son hareketi close bp yi 4 set yap
sanırım böyle daha iyi oldu program aynenDaha İyi oldu böyle program bence.Yemek konusunda fazla sıkıntı olmaz yani yapıcak bir şey yok.Zaten o kadar sıkıntı yaratıcağınıda düşünmüyorum.Benim akşam 6-7.30 civarı pilav yediğimde oldu yani antrenmandan sonra karbonhidrat almazsan daha kötü.Tabi bunlar benim fikrim sonuçta gecenin köründe yemiyorsun akşama doğru yiyorsun.
Biceps programını beğendim ama sıralama şöyle olursa daha iyi olur barbell curl-hammer cul-alternative dumbell curl
Benim biceps programıda hemen hemen böyle.Çokta gelişim sağladım.
Göğüs programına pek bir şey demiyeceğim kendine en uygun olanı bilirsin zaten.
Tricepste 3 hareket yeter bencede.Sırt programıda 5 hareket olabilir iyi idman çıkmış olur.Barfiksle başlayabilirsin.
sanırım böyle daha iyi oldu program aynenSırt için önce ısınma olarak barfiks ekliycem.son hareket olarakta hyper extension şimdilik deadlift falan kalsın.hyper extension uygulıycam son hareket olarak.
biceps dedigin gibi yapıcam bu hafta degiştiriyim hareket sırasını.
göğüs şimdilik iyi güzel verim alıyorum sadece flat bench press mi smith machine mi ona karar veremedim.flat ta ya barı koyamazsam eşiğe diye geliyo bazen
bir de omuz için napsam acaba omuzda süper set uygulamadıgım zaman ertesi gün o çalışmışlık hissini alamıyorum pek sanki
SHOULDER PRESS 3X10
FRONT DUMP RAİSE 3X10
LATERAL CABLE RAİSE 3X10
tricepste de close grip bench press ekledim one dumb triceps hareketi yerine nasıl sence birde senin fikrini sorıyım dedim birde off gün bugün mesela beslenme aynı mı olmalı karb protein falan
Off gunlerde bi sabah kalkinca birde yatarken aliyordum sütle, lor peyniri alinca yatarken onu yiyim en iyisi.antrenman gunleri sabah kalkinca ve antrenman sonrasi alıyorum iyi mi bu sekilde yoksa bi ant oncesi bi ant sonrasi mi almam gerekısınma çok önemli dostum mesala bench press yapcaksan 2 set boş barla yüksek tekrar ısınabilirsin[DOUBLEPOST=1399967931][/DOUBLEPOST]bide söylemeyi unuttum yatmadan whey almasan onun yerine casein içeren besinler tüketsen hatta alabiliyosan casein alabilirsin alamıyonsandan light beyaz peynir filan olabilir
Bu growtha zarar verme olayini bilmiyordum en iyisi lor yemek yatarkenben kullandığım şekli söyliyim bir sabah hemen kalkınca bide antrenmandan sonra tabi tozum varsakutu bitmeye yakın sadece antrenman sonları[DOUBLEPOST=1399968386][/DOUBLEPOST]yatmadan whey alırsan kana karışma hızı yüksek olduğu için growth 'a zarar verebilir
Bu growtha zarar verme olayini bilmiyordum en iyisi lor yemek yatarken
Tesekkur ederim bende oyle yapiyorumsadece off gunlerde yatarken iciyordum onu degistiricem bitiyo zaten bitsin diye ugrasiyorum baska denemek istiyorum hardline veya optimum
GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi