173 abiEgemen boyun kaçtı unuttum ben?
Bulkta 3500 kalori aliyodum son 1 2 ayda 3000 kaloriye dusurdum abi bu 2200 düşme fikrini soyle hesapladim 2700 kalori civari cikiyo harcadigim iifym.calculater dan hesapladim fazla mi düşük olur diyosun 2200?Egemen şu anda aldığın kaloriyi aşşa yukarı hesapla ve o değerden 300-500 düşerek git birden bire 2000-2200 kaloriye düşme yanlış yaparsın.tahminimce şu an 3500-4000 kalori alıyorsun.
Tamamdir abi Yükselticem biraz tesekkurlerBaşlangıç için çok düşük,2700 den başla en az
Ekmek vs yiyorsun soya sosuna dikkat et derim tuzu abartma onun harixinde gayet iyi beslenme.Merhabalar kaloriyi tam ayarlayamasamda azalttim biraz daha yükseltmek istesem heralde karbonhidrattan yukselticem ama karbta fazla yüklemek istemiyorum bu definasyon aldigim miktar fena degil detaylar;
Uyaninca;
1 bardak suya elma sirkesi ve limon
1.öğün
3 tam haşlanmış yumurta
2 yumurta beyazi
70gr kepekli ekmek
40gr peynir
Kahvaltidan sonra:
Supradyn allday 1tb
2.öğün
Yeşil cay
Fıstık
3.öğün:
Yarim olcek protein tozu
1 kasik zeytinyagi
1 tatli kasigi turk kahvesi
3.öğün:
100gr light ton baligi
1 dilim kepekli ekmek
4.ögün:
Soya soslu tavuk göğsü 100gr
5.öğün:
Soya soslu tavuk göğsü 127gr
Nohut
2 dilim kepekli ekmek
1 bardak ayran
30gr peynir
6.öğün:
Sekersiz kahve
Fıstık
1 olcek protein tozu
Yatarken: magnezinc 1tb
-soya sosu ilk defa kullandim guzelmis ama yanina sebze vs eklesem daha iyi olucal bekci abinin yardimiyla yaptim bilmiyodum nasil kullanicagimi sagolsun yardimci oldu
-protein tozlari bosa gitti diyebilirim yarim olarak kullandigimi anteenmandan once ictim fakat gittim ve salon kapaliymis yanima aldigim proteinde kalinc aksam evde yaptigim çalışmadan sonra ictim.
Fatsecret programina göre makrolar :
Yağ:97
Karb:138
Protein:197,31
Kalori:2240
Ekmek normalde tam bugday tuketirim hatta ekmek yerine tamamen kepekli bulgur ve kepekli makarna tuketicem daha iyi olur diye dusunuyorum tuz ozel olarak hic atmiyorum bu donemde soya sosuda bugun denedim merak sadece tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim sağolunEkmek vs yiyorsun soya sosuna dikkat et derim tuzu abartma onun harixinde gayet iyi beslenme.
Tesekkurler bencede bulgur yulaf vs daha iyi olur cunku ben kepekli vs aldatmaca oldugunu dusunuyorum ekmekte bide soya urunlerinin östorejeni yukselttigini biliyorsunuzdur umarim ama 2-3 kasiktan bi sey olmaz tabikideEkmek normalde tam bugday tuketirim hatta ekmek yerine tamamen kepekli bulgur ve kepekli makarna tuketicem daha iyi olur diye dusunuyorum tuz ozel olarak hic atmiyorum bu donemde soya sosuda bugun denedim merak sadece tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim sağolun![]()
Yediğin besinlerin tam değerlerini hesapla,fıstık nohut gibi bazı besinlerin miktarları belli değil ama sanki yediklerinin bukadar kalorisi yok gibi.[DOUBLEPOST=1420321660][/DOUBLEPOST]Soya sosuna evet dikkat et yüksek miktarda tuz ihtiva eder.
Aynen firinlardaki tam bugday kepekli bunlar pekte inandirici gelmiyo..evet duymustum soya ve ostrojen olayink ama hatirlattiginiz icin tesekkurlerTesekkurler bencede bulgur yulaf vs daha iyi olur cunku ben kepekli vs aldatmaca oldugunu dusunuyorum ekmekte bide soya urunlerinin östorejeni yukselttigini biliyorsunuzdur umarim ama 2-3 kasiktan bi sey olmaz tabikide![]()
Hayırlısı olsun Egemen umarım istediğin duruma ulaşırsın ama o an geldiğinde şuanki haline dönmek için can atacaksın benceBen o yüzden definasyona başlayabileceğimi sanmıyorum
![]()
Evet abi yanlış hatirlamiyosam eger elma sirkesi koyuyodular tnakress sthammer bekci abilerin konusmalarinda gormustum gunluklerinde ordan aklimda kalmis yag yakma icin etkili olabilcegini duymuştumEgemen suya sirke ve limon mu katiyorsun?
Limonu bende duydum da bende senle beraber gaza gelip definasyona başladımne kadar sirke ne kadar limon koyuyorsun?