Egzersizler Bölümü ile İlgili İstekler, Sorular vs...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Despo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Selam Ben 18 yaşında 1.86 boyunda 90 kiloyum spor salonuna gidecek param olmadığından evde çalışmaktayım..kollarımı kaslandırmak için gunde 150 dambıl hareketi yapıorum..göbeğimi kaslandırmak için 30-40 mekik çekiyorum fakat kollarımda pazularım sertlesmeye başlarken midemde daha henüz bişey yok ve başlıyalı daha 2 hafta oldu benım sorum ne kadar sürede midem kaslanır ve gunde 30-40 mekik cekmek ilk baslangıc için yeterlimi?? Önerceğiniz mide,kol ve göğüs hareketleri varmı?? lütfen resimli olursa hareketler sevinirim çünkü isimleri bilmiyorum (:

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/evde-sadece-2-adet-dumbell-t8554.html

despo senin koydugun bazı konularda gifler gözükmüyor,photobucketten .örn;göğüste sadece bir hareket görebiliyorum ben;yada bnm pcde bir sorun var photobuckete üye mi olmak lazım?nasıl görebilirim o hareketleri

@arnoldd un dediğine katılıyorum resimler gözükmüyor

Şunu merak ediyorum,hani yaptığımız egzersizler için birkaç hareket uygulamak gerekiyor ya ? Her set başına farklı hareket olarak mı yapacaz ? yoksa 4 set bi hareket 4 set başka bir hareket vs vs ?

Arkadaslar kalca eklem kıkırdagımda sorun var eklemde dikenlesme olmus yani istenmeyen bir cıkıntı gibi bişey oda surtundukce agrı yapıyor fazla gezince kosunca vs.
doktorum ekleme binen yuku azaltmak için o bolgeyi guclendirecek hareket onerdi hangi egzersiz hareketi kalca eklemine binen yuku azaltıcak sekilde faydası olur yardımcı olabilecek arkadaslara simdiden tesekkurler..

Arkadaslar kalca eklem kıkırdagımda sorun var eklemde dikenlesme olmus yani istenmeyen bir cıkıntı gibi bişey oda surtundukce agrı yapıyor fazla gezince kosunca vs.
doktorum ekleme binen yuku azaltmak için o bolgeyi guclendirecek hareket onerdi hangi egzersiz hareketi kalca eklemine binen yuku azaltıcak sekilde faydası olur yardımcı olabilecek arkadaslara simdiden tesekkurler..

Arkadaşlar bnim bir sorum olucak.

15 yaşındayım kol kaslarımı geliştirmek istiyorum.

Sol kolumdaki kas biraz daha şişik fakat sağ kolumda ki kas o nun kadar şişik değil sizce bir nedeni var mıdır ?

Ağırlı daha fazla sag tarafa veriyorum.

Arkadaşlar bnim bir sorum olucak.

15 yaşındayım kol kaslarımı geliştirmek istiyorum.

Sol kolumdaki kas biraz daha şişik fakat sağ kolumda ki kas o nun kadar şişik değil sizce bir nedeni var mıdır ?

Ağırlı daha fazla sag tarafa veriyorum.

Forumu biraz araştırırsan, geri kalan kola daha fazla yüklenmenin yanlış olduğunu anlarsın. Muhtemelen Overtraining oluyordur. forumda arama yapmanı öneririm biraz.

Merhaba arkadaşlar, triceps kaslarım diğerlerine göre çok zayıf ve bench yapmama izin vermiyorlar. Forumda okuduğum bir konuda zayıf olan kasınızı antrenman başında yorun diyor. Öyle yaptım bu sefer 20 kiloda bench press i 3. sette max 5 sefer kaldırıyorum. Vücuduma baksanız gayet elverişli. Sizden ricam daha 2. ayım
forumda 2. ay programına başlayacağım fakat şu triceps olayı için ne önerirsiniz?

Teşekkürler / Murat

Merhaba arkadaşlar, triceps kaslarım diğerlerine göre çok zayıf ve bench yapmama izin vermiyorlar. Forumda okuduğum bir konuda zayıf olan kasınızı antrenman başında yorun diyor. Öyle yaptım bu sefer 20 kiloda bench press i 3. sette max 5 sefer kaldırıyorum. Vücuduma baksanız gayet elverişli. Sizden ricam daha 2. ayım
forumda 2. ay programına başlayacağım fakat şu triceps olayı için ne önerirsiniz?

Teşekkürler / Murat

bench yapmana engel olanın yada istediğin kiloda bench yapamamanın nedeni sadece tricepslerin değildir. bu işe yeni başlayanların sorunu sabırsızlıkları. sende de böyle bir durum var kanımca. daha başlayalı 2 ay olmuş ve hemen suçu tricepslerinde bulmuşsun. benchte tabiki tricepslerde 2 nci derece etkilenen kasların arasındadır ama iyi bir bench yapabilmek için bench yapma tekniğini iyi bilmek gerek. benchte çoğu yeni başlayanların yaptığı sehpaya çuval misali uzanıp ağırlık kaldırmaya çabalamaktır. sağlam bir bench için ayaklarınız yere sağlam basacak, sırtınız sehpaya kürek kemiklerinin olduğu kesimle sıkı baskı kuracak ve beliniz hafiften yukarı kalkacak ve kalçalarınızı sıkıp ve barıda mümkün olduğunca sıkı kavrayarak benche başlayacaksınız...

kişiden kişiye ağırlık kaldırma potansiyeli değişmekle birlikte sağlam ve nizami çalışma ve çok iyi beslenme ile bu işte istediğin ağırlıklara ulaşmakta zor değildir. ama sabır gerekir. o anki potansiyelinin üzerinde ağırlık kaldırmaya çalışmak sakatlanmana neden olabilir. sabır ve çalışma sorununu çözer...

bench yapmana engel olanın yada istediğin kiloda bench yapamamanın nedeni sadece tricepslerin değildir. bu işe yeni başlayanların sorunu sabırsızlıkları. sende de böyle bir durum var kanımca. daha başlayalı 2 ay olmuş ve hemen suçu tricepslerinde bulmuşsun. benchte tabiki tricepslerde 2 nci derece etkilenen kasların arasındadır ama iyi bir bench yapabilmek için bench yapma tekniğini iyi bilmek gerek. benchte çoğu yeni başlayanların yaptığı sehpaya çuval misali uzanıp ağırlık kaldırmaya çabalamaktır. sağlam bir bench için ayaklarınız yere sağlam basacak, sırtınız sehpaya kürek kemiklerinin olduğu kesimle sıkı baskı kuracak ve beliniz hafiften yukarı kalkacak ve kalçalarınızı sıkıp ve barıda mümkün olduğunca sıkı kavrayarak benche başlayacaksınız...

kişiden kişiye ağırlık kaldırma potansiyeli değişmekle birlikte sağlam ve nizami çalışma ve çok iyi beslenme ile bu işte istediğin ağırlıklara ulaşmakta zor değildir. ama sabır gerekir. o anki potansiyelinin üzerinde ağırlık kaldırmaya çalışmak sakatlanmana neden olabilir. sabır ve çalışma sorununu çözer...

Peki engel değil dimi neden o zaman ağırlığı triceps kaslarım yorulduğu için bırakmak zorunda kalıyorum ve göğüs kaslarımda ufak dahi olsa acı , yorgunluk hissetmiyorum?

Gerçekten Triceps kaslarım çok zayıf şimdi sizden ricam Tricepslerin dinlenme süresi nedir 2 günde bir zorlasam problem oluşur mu? Triceps antrenmanlarının hepsini mi yapmalıyım?

Teşekkürler.

Evet dün ki antrenmanda ilk hareketim incline bench 1. set 20 kilo 2. set 30 kilo 3. set 35 kilo tekrarlar 15 - 10 - 6

Şimdi çıkan sonuç Triceps çalıştıktan sonra maximum 20 kilo ağırlığa girebiliyordum.

Anlatmak istediğim buydu.

Herkese kolay gelsin arkadaşlar. Bb'de henüz yeniyim. Benim tricepslerler çok zayır Lying Dumbbell Extensions, Dumbbell French özellikle bu 2 hareket yaparken dirseğimde çıkacakmış gibi bir acı oluşuyor dumbell 8 kg sizce nu acının nedeni ne ve nasıl çözebilirim?

Mrblar,bb ye başlayalı fazla olmadı ama son dönemki antrenmanlarımdan fazla sonuç alamıyorum.Haftada 3 yada 4 gün antrenman yapıyorum ve her bölgeyi çalıştırıyorum.Acaba antrenman günlerimi her gidişimde tek bir bölgeyemi yöneltsem? Örneğin 1. gün omuzlar,2. gün karın,3. gün triceps,4. gün göğüsler.Siz ne önerirdiniz?

Lat Machine Pulldown Behind Neck-Lat Makinesi Enseye Çekiş,Pulldown - Makarada Aşağı Bastırış
ve Close Grip Cable Rowing - Dar Tutuş Makara Çekiş yerine önereceginiz evde calısabilecegim sırt egzersizi fikirlerinizi bekliyorum

Son düzenleme:
Herkese merhabalar daha önce bu sporu 5 ay önce yapmıştım fakat okul dolayısıyla ara verdim yaklaşık 1 ay önce yeniden başladım ve artık üniversitenin spor salonunu kullanıorum.Sorum şu salonda T-bar(rowing) ve pullover machine yoq acaba bu hareketlere alternatif olarak ne önerirsiniz ya da normal dumbell-burbell ıle bu hareketleri yapmak mümkünmüdür?Eğer mümkünse birileri nasıl yapılacağını anlatırsa süper olur
Saygılar

Nereye yazacagımı bulamadım buraya yazmaya kara verdim.Uzun süre futbol oynadım 2 3 sene önce bıraktım ve sürekli evdeyim hareketsiz bir biçimde bundan dolayı aşırı kilo aldım 185 boyum 105 kilo var.Youutbede araştırma yaparken bir video rastladım onları ypatım evde karınla ilgili olanları kardınma ağrılar hissettim galiba hareketler işe yaradıgında böyle birşey oldu.Hareketleri videolardaki gibi tam yapamıyorum uzun süre antrenmansız kaldıgımdan galiba.Sizce videodaki hareketleri düzenli yaptıgım taktirde zayıflaya bilirmiyim.Bulundugum yer küçük bir yer oldugundan Spor merkezleri yok.Videoları koydum.

https://www.youtube.com/watch?v=sWjTnBmCHTY

https://www.youtube.com/watch?v=dnBhn7YSsnM&feature=related

https://www.youtube.com/watch?v=uLIfN-31Bgs&feature=related

https://www.youtube.com/watch?v=dnBhn7YSsnM&feature=related

Arkda bacak için dumbul la yada halter le yapalabilecek hareketler gösteririmsiniz arkda bacak kaslarım çok zayıf.Foruma baktım aletsiz arkaka bacak hareketi bulamadım

arkadaşlar bilmiyorum daha önce soran biri oldu mu çok bakamadım da eğer varsa da kusura bakmayın ancak bel fıtığından korunmak için yapılabilecek aletli veya aletsiz bel çalışmaları olarak nasıl bir yol izlenebilir?

Meraba arkadaşlar benim tek sorunum göğüs ve kilom.Bana alt göğüs kası hareketi ve göğüsdeki alt çizgiyi oluşturmam için gerekli hareketleri ve hızlı kilo aldırabilecek besinleri yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Merhaba benim adım serhan. Forum sitesine yeni olduğum için soruyu doğru yere yazıp yazmadığımı bilmiyorum. Yaşım 12 boyum 1.61 cm ve kilom 49. hergün 40 adet mekik çekiyorum( sabah akşam 40) Sizce göbek kası ( baklava dilimleri) için yetersizmi? Ne kadar arttırayım? TEŞEKKÜRLER

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı