Egzersizler Bölümü ile İlgili İstekler, Sorular vs...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Despo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu hareketlerin çoğunu bulamadım.Sabahları antreman yapıyorum ve hoca salonda olmuyor hocanın geldiği saattede işte oluyorum.Yani hocayla iletişimim kopuk. 4 ay yaptıktan sonra ara vermiştim farklı bir salonda başladım yeni programım bu yardımcı olabilcek birileri varsa hareketler hakkında şimdiden teşekkürler.

Youtube da hareketleri yazmaniz yeterli.

bazılanrını okuyamıyorum. Örnek 2 .resimdeki alttan ikinci hareket "Ezbar ......." . İkinci resimdeki İlk sıradaki hareket - Consantrasyon altındaki hareket. İlk resimde Pulldown dan sonraki 3 hareket.

bazılanrını okuyamıyorum. Örnek 2 .resimdeki alttan ikinci hareket "Ezbar ......." . İkinci resimdeki İlk sıradaki hareket - Consantrasyon altındaki hareket. İlk resimde Pulldown dan sonraki 3 hareket.

z BAR UPRIGHT ROW.

Dumbell concentration

Kablo triceps = triceps pushdown

T bar row

Doktor yazisi gibi masallah antrenor yerine doktorluk yapsaymis :) Gerci bende eczaci gibi oldum :)

Oncelikle herkeze hayırlı forumlar..
Arkadaslar Elimde 21 kg dokum dambıl seti var suan unıversite tatil oldugu ıcın evde boş boş oturuyorum dambıl ıle evde bi calısma yapmaya karar verdim bununla ılgılı olarak bana program onerebılıcek yada elınde bana uygun programı olan varsa paylasabılırmı yardımlarınız ıcın tesekkurler.

selamlar.
Arkadaşlar chin-up close hareketinde dar tutuş için gerekli ekipmanı nasıl temin edebilirim?
Gymnastic ring
images

images

çok uygun gözüküyor fakat satan bi yer bulamadım.

nasıl hallederim?

Son düzenleme:
Arkadaşlar benim programımada bir göz atabilirmisin yardımcı olursanız çok sevinirim 3. ayım programım 2. ayda değişti fakat göğüs antrenmanı pek verimli gibi gelmiyor bana örneğin; dips yapamıyorum çok zorlanıyorum araya bir hareket koymalımıyım diğer günlerede bakıp bilgilendirirseniz memnun olurum..

http://k1308.hizliresim.com/1d/d/rdqnd.jpg

http://n1308.hizliresim.com/1d/d/rdrnl.jpg

http://n1308.hizliresim.com/1d/d/rdrq6.jpg

http://n1308.hizliresim.com/1d/d/rdrr4.jpg

Squat yaparken koldaki karıncalanma

Arkadaşlar 12 tekrarlı Squat çalışırken ilginç bir şekilde sağ kolum uyuşmaya ve karıncalanmaya başlıyor. Kolumla ne alakası var bilemiyorum. Sol kolum olsa kalpten korkucam huylanıcam ama sağ kola anlam veremiyorum. Daha doğrusu kol olması ilginç. Salondaki hoca, barı ın boynumda bir damarı ezebilme ihtimalinden kaynaklandığını söyledi iyice kıllandım :) Bilgisi olan yada başına gelen varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

Teşekkürler.

1 sene oldu diyebilirz idmanlarımda her set 3x8 girmem bütün hareketlerde doğrumu değiştirmem gerekirmi genelde agırlık artırıyorum bazı hareketlerde örnek bench pres omuz çalısrken bazılarında aynı ağırlıkta 3x8 yapmam doğrumu ?

öncelikle sabırlı olmalısınız arkadaşlar ve kendinizi kas yapamıcam diye üzmeyin . egzersizlerde sıkı olmaya çalışın ama fazla ağır olmasın dinlenerek..

hocam hareketlerin kasın hangi bölgesine vurduğunu da sabit başlıklara ekleyebilir misiniz. mesela incline press göğüs yerine üst göğüs gibi. özellikle sırt ve triceps de hareketleri ayırmakta sıkıntı yaşıyorum.

Arkadaşlar boyum 1.77 kilom 80 vücut geliştirmeye yaklaşık 1 buçuk sene önce başladım. 7 ay gittim ondan sonra 7 ay hiç gitmedim. Şimdi yine 1 aydır gidiyorum. Benim hiçbir zaman sırt çalıştığım günlerde kanat kısmıma vurmadı hiçbir hareket ( onca barfiks çekmeme veya o bölgeyi gerip ısındırmama rağmen ). Yine bir gelişme oldu ama o kadar sıkı antrenmanıma göre çok çok az oldu ayrıca hareketleri doğru yaptığıma ve doğru hareketleri yaptığıma eminim. Bu yüzden gövde kısmım odun gibi yani dümdüz. Bende artık karın ve bel kısmıma yükleneyim dedim bari oradan inceltelim gövdem azcık üçgen olsun diye. Ama yinede sırt çalışıyorum tabiki. Ben haftada 4 gün gidiyorum spora salı, çarşamba , cuma, cumartesi günleri. Her gün gittiğimde önce karın ve bel çalışıyorum daha sonra gögüs- arka kol vs. o gün hangi bölgeleri yapacaksam ağırlığa giriyorum. 2 saatimi alıyor günlük ama kendimi zorluyorum enerji açısından bir sıkıntım olmuyor yani her gün karın bel yapmam. Bunu 1 aydır yapıyorum ve şu ana kadar yararını gördüm ama yanlış mı yapıyorum, azaltsam eğer 2 gün yapsam da aynısı mı olur veya neler yapsam daha iyi olur ?

Arkadaşlar boyum 1.77 kilom 80 vücut geliştirmeye yaklaşık 1 buçuk sene önce başladım. 7 ay gittim ondan sonra 7 ay hiç gitmedim. Şimdi yine 1 aydır gidiyorum. Benim hiçbir zaman sırt çalıştığım günlerde kanat kısmıma vurmadı hiçbir hareket ( onca barfiks çekmeme veya o bölgeyi gerip ısındırmama rağmen ). Yine bir gelişme oldu ama o kadar sıkı antrenmanıma göre çok çok az oldu ayrıca hareketleri doğru yaptığıma ve doğru hareketleri yaptığıma eminim. Bu yüzden gövde kısmım odun gibi yani dümdüz. Bende artık karın ve bel kısmıma yükleneyim dedim bari oradan inceltelim gövdem azcık üçgen olsun diye. Ama yinede sırt çalışıyorum tabiki. Ben haftada 4 gün gidiyorum spora salı, çarşamba , cuma, cumartesi günleri. Her gün gittiğimde önce karın ve bel çalışıyorum daha sonra gögüs- arka kol vs. o gün hangi bölgeleri yapacaksam ağırlığa giriyorum. 2 saatimi alıyor günlük ama kendimi zorluyorum enerji açısından bir sıkıntım olmuyor yani her gün karın bel yapmam. Bunu 1 aydır yapıyorum ve şu ana kadar yararını gördüm ama yanlış mı yapıyorum, azaltsam eğer 2 gün yapsam da aynısı mı olur veya neler yapsam daha iyi olur ?

kanat için dambıl ve barla yapılan row hareketleri daha etkili..

teşekkür ederim denicem. bir de karın ve bel çalışmamla ilgili bir sıkıntı var mı bilgin varsa yardımcı olur musun[DOUBLEPOST=1387630250][/DOUBLEPOST]

teşekkür ederim denicem. bir de karın ve bel çalışmamla ilgili bir sıkıntı var mı bilgin varsa yardımcı olur musun

teşekkür ederim denicem. bir de karın ve bel çalışmamla ilgili bir sıkıntı var mı bilgin varsa yardımcı olur musun[DOUBLEPOST=1387630250][/DOUBLEPOST]
teşekkür ederim denicem. bir de karın ve bel çalışmamla ilgili bir sıkıntı var mı bilgin varsa yardımcı olur musun

haftada 4 gün çalışıyorsan çokta bir sıkıntı yok, zaten aralarda dinlenme süresi var.. karın kasları için temel faktör yağ oranının azalması

Arkadaşlar bizim salonda ki hoca hep olmuyor ve anlamadığım bir hareket var.
"tricep pushdown" bu değil ama aynı alette farklı gün daha geniş açıdan kendimize düz açıdan çektiğimiz hareketin adı nedir ? o hareketi tam kavrayamadım hoca da pek benim olduğum saatlerde salonda olmuyor.

Straight arm lat pulldown dan bahsediyorsun sanırım. Sırt için yapılan izole bir egzersizdir. Omuz genişliğinden biraz daha açık şekilde ataşmanı kavrayacaksın. koltuk altlarında gerilim şekillenene kadar geri çekileceksin. daha sonra sadece omuz eklemlerin hareket edecek şekilde ataşmanı kendine doğru çekecek, koltuk altlarını sıkıştıracaksın. dirsek eklemin hareket esansında sabit kalacak. harekete girmeyecek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı