Ekici taze lor ( Ricotta )

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan nime
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

nime

Üye
Merhaba arkadaşlar sizinle faydalı bir bilgiyi paylaşmak isterim. Uzun süredir hatta yıllardır lor peyniri kullanıyorum ve herzaman tadı çok hoşuma gitmemiştir.
Yaptığım araştırmalar sonucunda ortaya çıkan yabancı videoları seyrederken adamlar taze lor dahası kaymak gibi yumuşak bir lor yediklerini fark ettim. Sonunda Türkiye'de buldum zor olsada!!! Neyse şimdi kısaca Ekici peynir markası üretim yapıyormuş ama ben bulamadım. Yetkili kişileri aradım fabrikada mail attım sonunda dönüş yaptılar ama hemen cevap verdiler çok memnun kaldım. Türkiye bu konularda biraz yavaş ama adamlar işi ciddi yapıyor demek maşallah maşallah. Şimdi dağıtım yapan arkadaş aradı bana yakın olan avcılar pelıkan carffur mağazasına bırakmışlar. 1.5 kg 12 tl ama bu para tadına göre çok ama çok uygun. Tadı katı yoğurt gibi muhteşem ötesi. Siz sporcu kardeşlerimin yararlanmaya değer bulacağınız bir ürün. Saygılarımla selamlıyorum
Bu arada Ekici müşteri hizmetlerine mail yolu ile ürünü bulamadığınızı yazın hemen size yakın olan mağazalara bırakırlar emin olun :)
Ekici Ricotta Peynir, peynir altı suyunun ve sütün belli oranlarda karıştırılmasıyla üretilir ve İtalyan tipi lor peyniri olarak da bilinmektedir.

Yapısına yönelik özel süreç basamaklarından geçirilerek kendine has sürülebilir kıvama gelmesi sağlanan Ekici Ricotta Peynir, tek başına tüketilebileceği gibi reçel ve bal ile kullanımı da ayrı birer lezzet yaratmaktadır. Tabii siz sade tüketin kas olsun :)


Ekici Ricotta
Besin Öğeleri (100 g)
Enerji (kcal) 232
Protein (g) 15,13
Yağ (g) 19
Kalsiyum (mg) 303,8
Karbonhidrat (g) 0,05
Gramaj: 1500 gr.
Koli İçi Adedi: 2
 
100gr icin 15gr protein 19gr yag ile malesef alternatif bir kaynak olamaz tercih edilen lor peynirlerine. Yag orani cok yuksek.
 
Paylaşmışız sağol ama bence vu değerlere yakın proteini daha yüksek normal peynir bulunabilir.
Yinede ürün denenebilir tabi.
 
Hiç bunlarla uğraşma, artık hemen her sokakta sütçü var. Gidip sütü al yanına bir de peynir mayası. Sütü kaynatıp soğumaya bırak. Parmağını içinde tutabilecek kıvama kadar soğuyunca mayanın üzerinde ki ölçüde süte koy. 6-7 saat sonra suyu süz ama dökme. O suyun içine limon sıkıp tekrar kaynatıp oluşan katı taneleri süz. Elinde 10 numara beyaz peynir ve lor oldu haydi afiyet olsun. Sadece lor isteyen direk sütün içine limon sıkıp kaynatsın onun da tadını alınca gidip bir daha marketten ne peynir ne de lor alırsınız.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Back
Yukarı