benimde bütün eklemlerimden ses geliyordu ama agri yoktu nedense.Doktora gittim (ortopedi) kan tahlili yaptirdi (cok mantiksiz geldi bana) hiç bir şey çıkmadı sonuçta. Bir tane krem,diz egzersizi ve agri kesici verdi. İleride sorun olurmu dedim , kilo alirsam öyle sorun olacağını söyledi. Bu seslerden dolayi ultimate nutrition glusocomine chondroitin kullandim ama sesler hala devam etmekde çatir çuturŞimdi de Animal Flex denemeyi düşünüyorum.
Omuz için özellikle bench press den önce 1x10 düz sinav 1x10 da ayaklar yukarıda sinav çekebilrsin. Daha sonra boş barla bir ısınma seti yapıp gerçek çalışmana geçersen büyük ihtimal yeterince ısınmış olacaktır.
eklemlerden gecen seslerin -bunlar omuz dirsek bacak olabilir- çoğu anotomik yapıdan kaynaklanıyor ve çaresi yok... Çdiyecektir![]()
Bay ve bayan kemik yapısı farklı ama; benim bileklerimden ve diz kapaklarımdan geliyordu (1 sene önce). Çok kafama takıldı doktora gittim; " ilerde kireçlenme riski olabilir, şuan hiçbir anormallik yok, eklemlerin yeterince güçlenmemiş de olabilir spora devam et" dedi. Ben de spora devam ettim; şimdi nedeyse hiç çıtırtı, kıtırtı gelmiyor.
Erkek Kardeşim, teakwondo yapıyor 2005den beri; başlarda onun da benzer sorunları oluyordu, hatta çok sık sakatlanırdı, ayak bileklerini sürekli sarardı. Şimdi domuz gibi maşallah; onun da eklemlerinden gelen sesler azaldı.