Ekmek insanı ekmek ahmağı yapar

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan heldic
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

heldic

forum Kurdu
Prof. Canan Karatay: “Fazla tahıl insanı itaatkâr yapar. Soya yerseniz memeleriniz büyür”







Unlu ve şekerli gıdaları keserek ya da azaltarak kilo verilebileceğini savunduğu için diyetisyenlerden tepki alan Prof. Dr. Canan Karatay, dün TBMM’de milletvekillerine tezlerini anlattı. Karatay şunları söyledi: EKMEK AHMAĞI: Ekmek tüketimi bir çok hastalığın kaynağıdır. Yağlanmaya neden olur. Tansiyon, kalp krizi, felç, şeker, Alzheimer, artrit, kronik bağırsak hastalıkları bunlardan birkaçı. Ekmek insanı ‘ekmek ahmağı’ yapar. İnsanları uyutur ve itaatkâr yapar. En tatlı zehir pekmezdir.

SOYADA MEME UYARISI:
Bakkala gittim, buraya geleceğim için ekmek aldım. Bakın ambalajlarındaki katkı maddelerine, ‘soya’ diyor. Soya çok tehlikelidir. Östrojene neden olur. Erkeklerin memeleri büyüyor bu yüzden. Bakın 13-14 yaşındaki erkek çocuklara, memeleri büyüktür




http://www.haberturk.com/saglik/haber/737649-ekmek-insani-ekmek-ahmagi-yapar
 
Kuzenım 3 4 ay once canan karatayın kitabını almıştı , karaciğer yağlanması vardı daha 18 19 yaşlarında .

Bu süre zarfında baya ince ayrıntılarına kadar uydu karatay beslnme seklıne.

Geçen hafta doktora gidip duruma baktırmış ne oldu acaba daha mı kötü oldu mağlum herşeyi yağlı yemekteyiz hesabına.

Doktorun ifdesi aynen şu şekil başka bi hekime falanmı gittin sen ? Ne kullandın hangi ilaçlarıda böyle ilerleme gosterdın :)

Ha tabi raslantı olabılır , hayatta herşey rastlantı tabi ama bunun cok örneklerı var atıyorum kitabın arkasında mesela yorumlar var bu şekil beslnenlerin,hani şeyinden sallayacak halleri yok.

Neyse ben canlı gördüğüm örneği paylaştım , şuan tek hedef pederle valideyi şu şekil beslnmeye inandırabılmek :) Herşeyi geçtim sadece şu beyaz ekmegi hayatlarından kaldırsalar yeterlidir

Not: Canan Karatay bi nimettir beyler , hanı ne kadar karşı olsanızda alın bi kitaplarını okuyun genel kültür ayağına :)
 
@heldiç; hoşgeldiniz :) küçükken annemin söylediği bir söz vardı fazla ekmek yeme ahmak olursun diye o geldi aklıma :D Tabii herşey hormonlu ne yesek pek farketmeyecek gibi. Bir doktor tanıdığım, bu oströjen konusu gecince tavuk etinin fazlasının da oströjen'e neden olduğunu söylemişti.
 
  • Like
Reactions: Azi
bizim köyde soğan erkeği ekmek erkeği filan denir kofti adamlara demek burdan geliyo et yiyeceksin güçleneceksin ekmekle fasulyeyle bişe olmaz bide bu soya fasulye adamı kadın yapıyomuş erkeklikten sıkılan varsa yesin valla ben yemem

çok gerekli yazı heldic tşk
 
konu heldic'in geri dönmesi vs değil konu ekmek vs..offtopic mesajlar sildim..lütfen konudan uzaklaşmayalım..hoşgeldin için pm kullanalım..
 
Canan Hoca "ekmek ahmağı" kelimesinden neyi kastettiğini bilmiyorum.

Ama;

>>> Bir güzel bağımlılık yapıyor ekmek. Ekmek yemeden doymadığını zannedenler Toplumun %99 u abartısız. Bu mantıksız bir alışkanlık.

>>> Doyma hissini geç gönderiyor beyne. Sıralamada Protein ve yağlardan sonra geliyor (karbonhidrat grubu olarak)
Hem temel bilgi olarak protein doyma hissi çok erkendir. Midenin dolmuş olması şart değil.

>>> Yaklaşık bir saat içinde kan glikozunu hızlı bir şekilde yükseltiyor.
Vücut alarma geçiyor, glikozu indirmek için. İndiriyor, 3-4 saat sonra tekrar acıkma başlıyor.
Yedikçe yiyesin gelir... Sonuç, kilo, damar yapısını bozuyor... Hayati organların damarları etkilendiği için kalp krizi, beyin felci ve böbrek hastalıklarına, tansiyona davetiye çıkıyor... Zaten şeker hastalığı bilinen bir şey.

>>> Sadece ekmek yiyerek beslenen kesim de çok miktarda. 40-50 yaşa kadar şöyle böyle mide barsaklar pankreas birşekilde idare ediyor..
Fakat sonraki yaşlarda, sindirim problemleri başlıyor. Sindirimi eksik olan yiyecekler bakteriler tarafından kullanılıyor, bolca gaz oluşuyor, yan etki olarak.
Sonra karın şişkinliği, kabızlık... gazın verdiği ağrı küçük çocukların ve yaşlıların hastane başvurma sebebi aslında...

Yaşlı insanlar karın ağrısıyla geliyor...
Ultrason ve tomografide kalınbarsaklarda bolca gaz var.
Hastaya gaz sancısı var sende dersen... nerdeyse küfretmediği kalıyor.
ikna edemiyorsun.
Karnında kocaman tümör demeni bekliyor.

"Bu kadar ağrıyı şimdi gaz mı yapıyor"
deyip ciddiye almıyor doktoru.

Artık bu son zamanlar gelen yaşlılara sadece " ekmeği az ye".. demekten başka birşey bulamıyorum.
Çünkü sadece problem bu.

Şimdi Canan hocaya o kadar hak veriyorum ki...
Tabiri fazla değil ... tam yerinde...

Resmen ekmek ahmağı oluyor insanlar...

Bu başlık için heldic' e teşekkürler...

Önceki konuyla alakasız mesajımdan dolayı yapıcı eleştirisinden ve uyarısından dolayı diez' e de teşekkürler...
 
Son düzenleme:
Guzel bir paylasim olmus, tesekkurler. Ben bulk donemimde bile ekmegi minimumda tutmustum. Daha ziyade dusuk glisemik indeksli karbonhidratlar tercih etmistim. Simdi ise diyet doneminde oldugum icin tamamen hayatimdan cikardim zaten.
heldic ve kerimagil adli uyelerin paylasimini printer'dan basip aile buyuklerine gostermeyi dusunuyorum :)
 
  • Like
Reactions: Azi
Ben tam tahıllı ekmek yiyorum onun içindede soya var mıdır acaba ?

tam tahıllı ekmeğin normal una gıda boyları, katkı maddeleri eklemek suretiyle yapılan undan yapıldığı söyleniyor.

ekmeğe soya koyulacağını sanmıyorum.maliyeti kurtarmaz.
 
tam tahıllı ekmeğin normal una gıda boyları, katkı maddeleri eklemek suretiyle yapılan undan yapıldığı söyleniyor.

ekmeğe soya koyulacağını sanmıyorum.maliyeti kurtarmaz.
Malesef kullanılıyor.
Ama içeriği okumak yeterli.
Misal Uno birçok ekmeğinde kullanıyor soya ununu, ama içerik kısmında da belirtiyor.
 
Bu soya ve ostrojen, tavuk etı ve ostrojen tamamen GDO ıle ılgılı. Dunyada kalıtıyla oynanmamıs mısır ve soya neredeyse kalmamıstır.

GDO'nun hormonlarla oynayıcı, kısırlastırıcı etkısı var. TR'de her 4 erkekten bırı kısır. Tup bebek merkezlerının artışı da buna kanıt..

GDO'lu mısır ve soya tum hayvan yemlerınde, ıslenmıs tum gıdalarda mevcut.
 
almanya da 140 ın üzerinde ekmek çeşidi var ...

ve almanlar , avrupa nın en zeki ulusu...

bolca ekmek de yerler , her gün...)

konu tabi ki , ekmek değil!...konu " bizm ekmek" !!...(((

yani, "bizim süt, bizim yoğurt salça, bizim tavuk, bizim sosis, bizim et " gibi ...

ksıaca , üç kağıt !...(


bilmem açık oldu mu?!...


ekmek ürünleri " 0-grubu " hariç aşağı yukarı tüm gruplarca yenebilir...ancak şu noktalara dikkat:

** röşeli , tam tane ürünü olması , ya da en azından çeşit olması...yani, bizdeki gibi sütten çıkmış kaşık gibi ak olmaması...

**maya etkisnin yok edilmesi...maya, sindirim üzerinde olumsuz etki yapar...hafif kızartılırsa bunun etkisi ortadan kalkar...

**ekmek , diğer ürünlere göre yüksek kalorilidir...beyaz ekmek 3.5- 3.8 kcal / gr gibi değerlerle kilo alınması konusunda tehlikelidir...
 
Ekmek her ülkede var.
Fakat bizde diğer yenilen her şey ekmeğe katık yapılır.
Ana besin ekmektir. Midenin en az % 60-70' i ekmekle doldurulur. Diğer yemeklerde de karbonhidrat zaten var. Bir öğünün % 80 i karbonhidrata çıkar.
Vücut alınan karbonhidrata sincaplar gibi muamele yapar. Sincaplar eline geçen herşeyi depo eder, saklar. Yani vücut mekanizması enerji olarak çok azını kullanır, büyük bir kısmını yağ olarak depo eder.

Birçok kesim plavı, makarnayı da ekmekle yerler.

Bizim batılılarla olan farkımız ekmek yeme oranı.

Gerçi bu bize aslında fakirlikten kalma alışkanlıktır.
Protein kaynakları pahalıdır. Karbonhidrat- un ucuzdur.
Kolay doyma yoludur.

Eskiden bu bol ekmekli- karbonhidratlı öğün tarlada- ırgatlıkla tolore ediliyordu.

Şimdi apartman hayatı, asansörler, heryere araba olması... Tolore edemez olduk.
Önceden kalma yeme alışkanlığımız.. başlıca hastalık sebebi oldu.

En büyük problem bu bence.
 
Son düzenleme:
kilo verene kadar ekmeği kestim size tavsiyem halk ekmeği yemeniz diğer ekmeklerde kullanılan unlar saklanıyor bekletiliyor e bu süre zarfında zamanın azizliğine uğramasın diye boya ve koruyucular katılıyor. ama belediye ekmeği en geç 2 hafta önce üretilmiş un ile yapılıyor zaten yanyana koyduğunuzda fabrika ekmeğinin daha beyaz olduğunu belediye ekmeğinin biraz daha sarya yakın bi rengi olacağını göreceksiniz. ben ekmeği kestim sadece ekmek aralık bişeyler olduğunda yapıyorum ama genel olarak tam buğday kullanıyorum.

kilolu değilseniz ve kilo almaktan korkuyorsanız ama ekmeğide çok seviyorsanız.
* üşenmeyip bayilerden halk ekmeği alın
* bir öğünde oturup yarım ekmek yemeyin ha çok ekmek yedirecek bi yemek varsa yarımdan biraz az yiyin ama genel öğününüzde yemeği çok ekmeği az yiyin

bi çok zararı var ama çokta seviliyorsa yenecektir önemli olan miktar ve doğru seçim
 
Hayatı rejimle geçen ve neredeyse hiç ekmek yememiş otlarla vs. yaşayan bayan tanıdıklarım var ( şu concon dediğimiz tiplerden ) bana pekte süper zekalı gibi görünmüyorlar.

Forumda bir arkadaş susam yüzünden Osmanlı yıkıldı demişti, Heldic te ekmek yüzünden Türkiye yıkılacak derse şaşmam :)
 
kilo verene kadar ekmeği kestim size tavsiyem halk ekmeği yemeniz diğer ekmeklerde kullanılan unlar saklanıyor bekletiliyor e bu süre zarfında zamanın azizliğine uğramasın diye boya ve koruyucular katılıyor. ama belediye ekmeği en geç 2 hafta önce üretilmiş un ile yapılıyor zaten yanyana koyduğunuzda fabrika ekmeğinin daha beyaz olduğunu belediye ekmeğinin biraz daha sarya yakın bi rengi olacağını göreceksiniz. ben ekmeği kestim sadece ekmek aralık bişeyler olduğunda yapıyorum ama genel olarak tam buğday kullanıyorum.

kilolu değilseniz ve kilo almaktan korkuyorsanız ama ekmeğide çok seviyorsanız.
* üşenmeyip bayilerden halk ekmeği alın
* bir öğünde oturup yarım ekmek yemeyin ha çok ekmek yedirecek bi yemek varsa yarımdan biraz az yiyin ama genel öğününüzde yemeği çok ekmeği az yiyin

bi çok zararı var ama çokta seviliyorsa yenecektir önemli olan miktar ve doğru seçim


Çok sevilen her şey yenecek diye bir şey yok. Konu sahibi heldic'in savunduğu hiç ekmek yenmemesi. Ama emin ol halk ekmeğin de pek bir farkı yok. Türkiye de ekmek ekmektir. Tam tahıllısı, kepeklisi farketmez. Hepsi insülini aniden fırlatır. İnsanı resmen uyuşturuyor ekmek.
 
Hayatı rejimle geçen ve neredeyse hiç ekmek yememiş otlarla vs. yaşayan bayan tanıdıklarım var ( şu concon dediğimiz tiplerden ) bana pekte süper zekalı gibi görünmüyorlar.

Forumda bir arkadaş susam yüzünden Osmanlı yıkıldı demişti, Heldic te ekmek yüzünden Türkiye yıkılacak derse şaşmam :)

Bu mantıkla zaten Tr de hiç bişey değişmez :)

Ha ekmek yemekle belki gerizeka olmayız ama sağlımızla oynanmakta.

Hadı herşeyi geçtim bari ekmeği düzgün yapsalar tam buğday , hanı nasıl yapıldıgına hiç girmek dahi istemiyorum utanç verici.

Tam buğday diye yapılan ekmeklere neler katıldıgını sağar sultan bılıyor.

Hadi şimdi biri çıkarda yahu biz sporcuyuz badi yapıoruz falan dıyecek ,

-Cevabı yerlesıtrmek ıstıyorum cevremdeki yarısmaya hazrlanan mıllı sporcular var bunların hıc bırı ağzına ekmek sürmezler.Kahvaltıda dahi prinç

2. olarak bu muhabbet genelde bide Maddiyata bağlanır ,

-Denilirki ulan paramızmı var ancak ekmekle doyuyoruz , be kardesım 1 2 paket sıgara ıcıp tüm gün kuru ekmek yiyip fukara triplerine giriyosan banane ? :)


En azından biraz bilinçli olmakta fayda var , internet cağındayız araştırıp birşeyler öğrenmek bir tık uzakta , cehalete kapılıp gitmeyelım
 
Son düzenleme:
Senelerdir beyaz ekmek yemiyorum ekmek tüketimini de savunmuyorum. Genelde çavdar veya tahıllı ekmek tüketirim ki oda günde birkaç ince dilimi geçmez. Karbonhidrat ihtiyacımı genelde pirinç , bulgur , yulaf ve çavdar dan karşılarım. Beslenme bölümüne açtığım bir iki konuya bakarsan neler yediğimi görebilirsin zaten.

Mantıksal düşünce subjectif birşeydir sana mantıklı gözüken bana yanlış gözükebilir. Burda mantık yarışına girmeye gerek yok. Benim cevabım klişe yazılara "ekmek yiyen ahmak olur vs." Ahmaklığı ölçen bir cihaz yapıp ekmek yiyenlerin ahmaklığını mı ölçmüş bu yazıyı yazan arkadaş. Elle tutulur bilimsel bir delili olmayan slogan babında havaya söylenmiş bir söz.
 
Son düzenleme:
Back
Yukarı