Profesyonel bir vücut profesyonel bir sistemle olur.Yani iyi bir beslenme programı,iyi bir salon,iyi bir antrönör ve iyi bir yaşam.Vücut daha doğrusu kaslar yavaş gelişen bölgelerdir.3 Haftada çalışıp çalışmaman pek belli olmaz gibi geliyor bana.Biceps gelişmiş desem daha öncede öyle olabilir.O yüzden sabırlı olacaksın.Uzun vadeli düşüneceksin.Mesela diyeceksinki en az 3 sene ben bu sporu yapacağım.Böylelikle işi beyinde bitireceksin.Ama kimseye direk salona git direk şunları yap demem.Çünkü belki 1-2 ay geçecek bu sporu sevmiyeceksin.O Yüzden evde böyle devam edebilirsin.Ama şunu unutmuyacaksın evde yapacağın şeyler çok verimli olmuyacaktır.Sana evde uyguluyabileceğin bir program linki vereyim:
https://www.bodyforumtr.com/evde_vucut_gelistirme/evde-dumbell-ile-calisma-programi-a164.html
Yukarda da dedim bu iş kolay değil.Siteyi şöyle bir gezip ana hatlarıyla V.G nin ne demek olduğunu vs öğren.Mesela Kasların dinlenerek geliştiğini,beslenme olmadan gelişme olmuyacağını,hareketlerin doğru nasıl yapacağını,bazı temel hareketlerin nasıl yapılacağını,nefes alış verişleri vs.Kilo alımınıda sağlıklı bir şekilde gerçekleştir.Abuk subuk korsan yöntemlere baş vurma.Spor yapıyorsan sağlık için yap ego için değil!
Ayrıca o kilolar az gibi geliyor.Şunuda unutma V.g ele ağırlık alıp kaldırıp indirmek değildir.Ağırlık alıp onu vücuduna yedirerek,verim alacak şekilde,uygun amaca yönelik kaldırmaktır.
Son olarak eve bench masası,1-2 dumbıll ağırlığı(ayarlanabilir dumbıll alman gerekecek),koridor barfiksi alırsan da güzel bir program çıkarabilirsin.Ben sadece küçük dumbıllarla hiç birşey olmaz diye düşünüyorum.Zaten verdiğim linktede bench sehpası var.En azından evde Bench dips,Barfiks,Mide hareketleri(Bench Masasında),Dumbıllla bench press,Dumbılla linkte verilen çeşitli hareketleri yapabilirsin.Barfiks,Mekik,Şınavla flanda çeviklik kazanırsın.Aynı zamanda kendi çapında besin değerlerini öğrenip bir yemek listesi yapman gerekecek.Umarım başarılı olursun.Sonra bu sporu sevip sevmemene göre salona yazılırsın.