EKTOMORF PROTEİN Mİ KARBONHİDRAT MI ?

HERKESE İYİ FORUMLAR YİNE Bİ EKTOMORFLUK SORUSU SORACAĞIM

Ben bir ektomorfum dar omuzlar ince bilekler falan filan siz zaten biliyorsunuz daha önceki 5 spora başlayıp bırakma macerasından sonra cumartesi günü tekrar başladım ama bu sefer daha kararlıyım beslenmemi de tam olarak düzeltmeye başladım kendi kafamda kurduğum plana göre önce protein alımını sabitleyecektim öyle de yapıyorumda yani günde min 5 yumurta yiyorum sarısıyla beraber bunun 2 si sabah 2 si antrenmandan önce ve 2veya 3 tanesi de antrenmandan sonra olmak üzere extra aldıgım proteinler hariç yumurtayla büyük bir miktar protein alımını karşılıyorum.

Şimdi merak ettiğim kısım: Karbonhidrat ve protein alımını aynı anda düzene sokamam ben önce protein alımını düzeltmek istedim sizce bu karar doğru mu ?

Kesinlikle ölçü alıp tartılmıyorum ilk başladıgımda 50 kiloydum bildiğim tek şey bu motivasyonum bozulmaması açısından tartılara küsmüş durumdayım ölçülerim de tartımda tamamen aynadan oluyor.

BOY:1.78
KİLO:50

Kardeşim o kadar yumurta tüketmene gerek yok sabah 5 tane ye sarısıyla öğlen 300g tavuk göğsüyle pilav makarnanı ye akşamda eğer durumun varsa 150-200g kırmızı et yoksa 300g tavuk göğsü yine pilav veya makarna makroları ayarlarsın

Kardeşim o kadar yumurta tüketmene gerek yok sabah 5 tane ye sarısıyla öğlen 300g tavuk göğsüyle pilav makarnanı ye akşamda eğer durumun varsa 150-200g kırmızı et yoksa 300g tavuk göğsü yine pilav veya makarna makroları ayarlarsın
50 kilo olduğum için 75 gr civarı protein almam lazım diye biliyorum en az o yüzden protein ağırlıklı olarak beslenmeyi ön plana çıkarmıştım

50 kilo olduğum için 75 gr civarı protein almam lazım diye biliyorum en az o yüzden protein ağırlıklı olarak beslenmeyi ön plana çıkarmıştım
100G Civarında alman lazım bak şöyle yap bir öğünü spordan önce bir öğünüde spordan sonra al sabah 4 yumurta ye sarısıyla 25g protein at cebe, kaldı 75 öğlen 100-150g tavuk tabağın kalan kısmına pilav, makarna akşam da aynı keza durum varsa 100g et(5 köfte) ya da 150g tavuğunu ye kalan kısmada pilav veya makarna. Ayran içmeni öneririm yanlarında ve yeşilliği kesme marul, salatalık v.b gibisinden lifleride ihmal etme

Back
Yukarı