5tdr
Üye
Herkese selamlar.
İnternet'te araştırma yapmaya başladığımda herkes ayrı bir dilden konuşuyor çok fazla bu işi bilen var salondaki hocalar çok ilgisiz kafam çok karıştı.Bu spora yeni başlayan bir kardeşiniz olarak kafama takılan soruları abilerime, kardeşlerime sormak istedim.Öncelikle 1,91 boy ve 71 kg ağırlığındayım sizinde anladığınız gibi ektomorf bir vücut tipim var ve kilo almam gerek.Bunun için hergün makarna yememi söyleyenler var hergün nasıl beslenmeliyim spora başlayalı daha 1 ay oldu protein tozu kullanmaya başlamalımıyım idmanlarımı yıkıcı yapıyorum.Birde programımı yazıyorum yanlış veya tavsiyeniz varsa belirtirseniz sevinirim
Antreman Programım(Yazdığım Sırayla Yapıyorum Hareketleri)
PAZARTESİ(Göğüs - Biceps)
-Dips
-Bench Press - 4 Set
-dumbbell bench press - 4 Set
-dumbbell incline bench press - 4 Set
-pullover - 3 Set
-pec deck butterflies - 3 Set
-----------------------------------------
-curls
-barbell curls
-concentration curls
-underhand grip prone on an incline bench
SALI(Sırt - Arka Kol)
-Barfiks
-Dar Barfiks
-Seated Cable Row
-Lat pull-downs
-One-Arm Dumbbell Rows
-Deadlifts
-Dumbbell Shrugs
-Triceps Extensions
-Triceps Pushdown
-Triceps Dips
...............
Bu şekilde devam ediyor valla hepsini yazamadım ama sıkı çalıştığımı düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz ?
İnternet'te araştırma yapmaya başladığımda herkes ayrı bir dilden konuşuyor çok fazla bu işi bilen var salondaki hocalar çok ilgisiz kafam çok karıştı.Bu spora yeni başlayan bir kardeşiniz olarak kafama takılan soruları abilerime, kardeşlerime sormak istedim.Öncelikle 1,91 boy ve 71 kg ağırlığındayım sizinde anladığınız gibi ektomorf bir vücut tipim var ve kilo almam gerek.Bunun için hergün makarna yememi söyleyenler var hergün nasıl beslenmeliyim spora başlayalı daha 1 ay oldu protein tozu kullanmaya başlamalımıyım idmanlarımı yıkıcı yapıyorum.Birde programımı yazıyorum yanlış veya tavsiyeniz varsa belirtirseniz sevinirim

Antreman Programım(Yazdığım Sırayla Yapıyorum Hareketleri)
PAZARTESİ(Göğüs - Biceps)
-Dips
-Bench Press - 4 Set
-dumbbell bench press - 4 Set
-dumbbell incline bench press - 4 Set
-pullover - 3 Set
-pec deck butterflies - 3 Set
-curls
-barbell curls
-concentration curls
-underhand grip prone on an incline bench
SALI(Sırt - Arka Kol)
-Barfiks
-Dar Barfiks
-Seated Cable Row
-Lat pull-downs
-One-Arm Dumbbell Rows
-Deadlifts
-Dumbbell Shrugs
-Triceps Extensions
-Triceps Pushdown
-Triceps Dips
...............
Bu şekilde devam ediyor valla hepsini yazamadım ama sıkı çalıştığımı düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz ?