En çok Pompalayabildiginiz Bölgeler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan scorpi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

scorpi

Üye
Merhaba
antreman sırasında
bazı yerleri ne kadar istesemde çok kan pompalayamıyorum
bu da tabi yeterli verim alamadım hissi uyandırıyor bana
sizdede bu oluyor mu? bunun kasların büyüklüyü ile alakası var mı?

mesela bir triceps ve biceps de kan çok iyi pompalanıyor ve sanki patlıyacak gibi oluyor

ama gogus te ve sırta kanı yok çok az hissediyorum

omuz da orta karar diyebilirim..

sizlerde nasıl oluyor?

Başlık bayağı garip olmuş:D, ben her bölgede pompalanmayı hissedebiliyorum. Hepsi şişip gerginleşiyor.

biceps,ve on kol diğer yerleri fazla hissetmiyorum göğüste nadiren olur ,ama ön kolum uyuşacak derecede pompalaniyor

Benim göğsüm patlıyacak gibi oluyor valla, biceps ve triceps zaten çok şişiyor, sırt ve kanat çalışınca salonda ağa gibi yürüyorum koltuk altları şiştiği için:D bacaklar ve omuzda aynı şekilde mükkemmel bir şekilde şişiyor ve geriliyor.

Pump illaki doğru çalışılmış demek değildir, hatta sırf pump için zorlayanlar büyük çoğunlukla optimal gelişmelerinden daha yavaş gelişirler. Pump sadece kendini iyi hissetmeni sağlar, büyüme ile bir ilgisi yoktur. Bunun hakkında bir çok bilimsel makale bulabilirsin.

Ayrıyeten soruna gelirsek, küçük kasların büyük kaslara göre daha kolay "şişmesi" gayet doğal. Sonuçta pump denen olay kanın belli bir bölgede hapsolması(hoş farklı şekilde tanımlayanlar da var). Örnek vermek gerekir ise, set arasını kısa tutup(5-10 saniye), çok tekrar yaparsan(+12) pump olma ihtimali - özellikle küçük kas ise - çok fazladır. Ama gelişme için uzun aralıklı(90-120 saniye) ve az tekrar(4-8) yapmak daha mantıklıdır.

bendede kanın geri çekilmesi sorunu var .fkt sdc kollarda olouyor.ant bitirdikten 10dkn sonra fln resmen kollarımdaki kanın çekildiğini hissedebiliyorum kollar incecik sanki hiç çalısmamış gibi buz gibi oluyor.bazen bu olay setler arasındada oluyor oyuzden setler arasında kollarımı durmadan büküp kan akısını dwm ettiriyorum

Back
Yukarı