trabzon türkiyenin boks başkentidir boksu öneririm ama istiyorsan kick boksda gidebilirsin esneklik kazanırsın hem.sonuçlara göre sizlere bir soru sormak istiyorum.
kick boks
muay thai(yok)
boks
mma (trabzon da tok)
wing chun (trabzon da yok)
yaşadığım şehirde olmayanları eledim zaten hepsi olsa bile olmaz çünkü ben yapacağım sporu ilerisi için düşünüyorum şuanda boks yapıyorum.olimpik ve federasyonlu hoşuma giden bir spor olmalı yani ilerletebileceğim bir spor olmalı.trabzon da olmayanları geçin aslında boks trabzon da çok yaygın bu benim için bir avantaj.
taekwondo olabilir ama pek hoşuma gitmiyor.
güreşte olabilir aslında iyi fikir grappling mi striking mi ona karar vermem lazım.
hepsini eleyince kick boks ve boks kaldıkick boks olimpiyatlarda var mı? federasyonu var ikisininde.trabzon da kick boks var.ama kick olayı kafamı karıştırıyor
![]()
biraz yardımcı olabilirmisiniz.
Ninjitsu eğitiminde Vuruşlu teknikler yok diye biliyorum.Yani yerde dövüşü yazabilirsin ama rakibin ayakta hatanı yakalarsa kötü şeyler olur yani Ninjitsunun yanına bir vuruşlu dövüş sanatı öğrenilirse iyi olur.NİNJUTSU
ninja eğitimidir sadece bitiriş amaçlar kısa sürede düşmanı saf dışı bırakıp bir diğer düşmanla mücadele edebilmek için kısacası savaş sanatı
Ninjitsu eğitiminde Vuruşlu teknikler yok diye biliyorum.Yani yerde dövüşü yazabilirsin ama rakibin ayakta hatanı yakalarsa kötü şeyler olur yani Ninjitsunun yanına bir vuruşlu dövüş sanatı öğrenilirse iyi olur.
Ninjitsu eğitiminde Vuruşlu teknikler yok diye biliyorum.Yani yerde dövüşü yazabilirsin ama rakibin ayakta hatanı yakalarsa kötü şeyler olur yani Ninjitsunun yanına bir vuruşlu dövüş sanatı öğrenilirse iyi olur.
arkadaşlar öncelikle uzun süre foruma yazamadığım için kusura bakmayınburda olmaması şaşırtıcı ama dünyanın en iyi savunma dövüş sporu ve felsefesi ninjutsu. bu samuraylıkla beraber en eski sanattır.bir ninjutsu ustasına saydığıız hiçbir dövüş sanatı ustası dokunamaz.ayrıca ölüm hamleleri vardır bu nedenle yarışması yoktur.türkiyede sadece 1 kişi ders vermektedir.bu spor en iyisidir.
arkadaşlar öncelikle uzun süre foruma yazamadığım için kusura bakmayın
ilk önce konunun başlığını okursanız sevinirim dövüş sanatı ibaresi geçmekte sanırım öyle değilmi -evet- ninjutsu nedir dövüş sanatımı -hayır- ninjutsu bir savaş sanatıdır ben buraya savaş sanatlarınıda ekliyecek olursam forum taşar...
ve bir gerçek daha bilmek istermisin yukarıda çok iddialı konuşmuşsun Türkiye de bu sanatın eğitimini veren 1 kişi var demişsin oda Ercan şarbat hocam olacak sanırım ve o bile sizin gördüğünüz ninja eğitimini değil modernleşmiş ninjutsu yu öğretmekte
peki gerçek ninjutsuda ne var
-panzehir yapımı
-bitkilerden zehir vb. üretebilme
-bulabildiği herhangi bir tahta yada metali silaha çevirip kullanabilme
-yakın silah eğitimi
-denge eğitimi
-ve yakın mücadele buna mücadele sporu denmez çünkü bir savaştır ve vuruşları bayıltıcı yada ölümcüldür
örneğin :göğüs kafesine elin alt kısmıyla yapılacak bir vuruşla kalbi durdurabiliyorsunuz.....
Belkide sırf bunların gidip sadece yakın dövüş kısmının ninjutsu adı altında verilmesidir sizi bunun dövüş sporu/sanatı kanısına iten
Ercan ŞARBAT ve sadece o da değil dünyada şuanda yukarıda saydıklarımın yani gerçek ninjutsu eğitimini veren kaç hoca kaldı....
Evet buna Bir aralar bende katılıyordum fakat gittikçe kuralların daralmasıyla mma i izlemek de pek zevk vermemeye başladı sadece 10 kişi kadar sporcular var bunlar gerçekten izlerken zevk veriyorlarbütün yazdıklarına katılıyorum.
en iyisi mixed martial arts ufc dövüşlerini izliyorum adamlar sporcu değil gladyatör birer savaşçı dövüşçü resmen.ölümüne dövüşenler oluyor.
Sn. vücutcuu , boks dışında bir mücadele sporuyla uğraştınız mı ?
hayır uğraşmadım ama dövüş sporları mücadele sporlarının hepsini araştırdım ve bilgi edinmeye çalıştım boks çok farklı çok eski bir spor zaten.
Sadece araştırarak en fazla zevk verenin boks olduğunu nasıl anladınız hayretler içindeyim doğrusu.![]()
bence boks ismi olan cismi olmayan bir spor.boks günümüz dövüş sporlarının hiç biri kadar zevk vermiyor ama nedense insanlar bıkmıyor.kick boks nunjitsu gibi s.porlar varken boks önemsiz kalıyor.