aliburak43
Üye
bence wing chunu yıkabilecek bir sanat yok boksa oy verenlere güldüm
Bir boksörden yumruk ye bakalım gülecek dişin kalır mı
bence wing chunu yıkabilecek bir sanat yok boksa oy verenlere güldüm
Her ustanın üstünde bi daha usta olanı vardır ve diğer usta olanı o spor dalından değilse bu hiçbir spor diğerinden üstün değildir diyebileceğimiz anlamında gelirUsta bir wing-chun bilenin karşısında kimsenin duracağını sanmamÇok ilgilimi çekiyor wing-chun
Birazda renk katayım
Esasında aynen dediklerinize katılıyorum. Ufku açmak gerek. Kusursuz diye bir dövüş sanatı tarzı yok. Öğretiler içinde kalmayıp olası durum değerlendirmelerine göre, senaryolara göre gelişmek gerek. Tüm yukarıda yazdıklarımın yanında bence en etkili darbelerden biri buruna kafa atmaktır. Bu hangi dövüş sporunda var? Zaten dövüş içeren birşeyin sanat yada spor olabileceğine hiçbir zaman inanmadım. Evcilik oynayan çocuklar gibiyiz. Sanat / spor olduğunu düşünerek kendimizi ileride olabilecek ters durumlara hazırlıyoruz. Hepsi bu kadar.Bana göre en iyi dövüş sanatı diye birşey olamaz, yukarıda Matsumura güzel açıklamış bunu. Sanırım iddialı olabilmek için öğrenilmesi gereken güreş + boks + wing chun veya krav maga kombinasyonu.
Altına imzamı atabilirim, deneyimli bir sporcudan güzel bir özeleştiriEsasında aynen dediklerinize katılıyorum. Ufku açmak gerek. Kusursuz diye bir dövüş sanatı tarzı yok. Öğretiler içinde kalmayıp olası durum değerlendirmelerine göre, senaryolara göre gelişmek gerek. Tüm yukarıda yazdıklarımın yanında bence en etkili darbelerden biri buruna kafa atmaktır. Bu hangi dövüş sporunda var? Zaten dövüş içeren birşeyin sanat yada spor olabileceğine hiçbir zaman inanmadım. Evcilik oynayan çocuklar gibiyiz. Sanat / spor olduğunu düşünerek kendimizi ileride olabilecek ters durumlara hazırlıyoruz. Hepsi bu kadar.
zaten bende 6 ayda yada 1 yılda aikido öğrenin bıçaklı silahlı adamı etkisiz hale getirebilirsiniz demedim bu işler öyle seagal filmlerindeki gibi değil uzun yıllar ister savunmayı yapmak için hatta sokak kavgası tecrübeside ister çünkü ring ayrı sokak ayrıdır tabiki kavga son çare olmalı ama başka seçenek yoksa artık var gücünüzle kendinizi savunucaksınızbıçak bir yere kadar o bile gerçek bir durumda tecrübe ister şaka değil kimse dojodaki gibi bıçak kullanmaz gerçek bir senaryo öğrendiğinizi zannedip sokakta uygulamaya kalkmayın sakın silah ondan da beter sakın ha 3.-4. dan olmadan tavsiye etmem o da 7-8 sene demek. öyle 3-5 aylık 1 yıllık aikdonuzu biliyorum deyip kimsein karşısına çıkmayın tekme yumruk atmayı hatta en iyisi orada olmamayı öğrenin.