o zaman bu dediğini diğer sanatlarda yapabilir zaten karete ile kickboksu birleştirdiğimizde muay thai ortaya çıkar konu sporların birleşmesi olsaydı en iyi sanat ju jutsu ile jeet kune do nun birleşimi olurdu fakat konu sporların birleşmesi değil
aikido ,kafes dövüşünde mi kullanıyormuş?!...((
bi yanlışlık olmasın?..
Jeet kune do burdaki insanların istediği mücadele sporudur yukarda arkadaşımız biraz bahsetmiş doğru yazmış.jeet kune do bir çok mücadele sanatının karışmasından ortaya çıkması sebebiyle bu forumdaki bu konu başlığındaki yorumları incelememe göre istediği cevaptır.Arkadaşların istediği heralde sokakta kavgada hangi mücadele sporu büyük fark yaratır.Ayrıca yazmak istemezdim ama üstte yazmış arkadaş onun yazısına cevap olarak yazayım bide 1 sene Jeet Kune Do'yu istekli , yetenekli ve iyi bir hoca eşliğinde çalışan Jeet Kune Do yapan kişi senin gene dediğim şartlar altında Muay Thai yapan 2 arkadaşını yanyana koyar birazcık döver birazcık sever...
Dostum senin şahsi görüşün güzelde bu konuları biraz daha detaylı bilmek lazım bende herşeyi tam bilmiyorum ama şöyle diyim sana öncelikle body building çok büyük bir spor bunu nasıl yapacağıda önemli , mücadele sporlarında hız önemlidir ve tekniklerini iyi öğrenebilmek ama bodyde hacimlenmeyi biraz fazla yapmış biri için hamlaşmış zorlanır diyorlar...bu arada muay thaiyapan kişiyle Jeet Kune Do'cuyu karşılaştırmak istemişsiniz heralde normal sokakta bu 2 kişi farklı insanlarla karşılaşacağı için ister 10 kişiyi dövsün ister 5 birbirleriyle karşılaşıp tekniklerini bir birlerine karşı yapmaları lazım aralarında fark için...
BB(Body Building) bir spordur ama muay thai ise mücadele sporu olarak geçer.bence BB spor yapmayı , vücuduna şekil vermeyi seven her insana istediği şeyi verir.Ama nasıl verir , bilinçli olarak BB yapmak var , bilinçsiz yapmak var , antrenör eşliğinde yapmak var .BB konusunda bilmediğim şeyler olmasına rahmen yorum yapıcam burda yanlış olabilir.Genellikle Muay Thai , Kick BOks bilassa Jeet Kune Do gibi dövüş sanatlarında hız çok önemlidir.BB yapan bir kişi belli yerden sonra hamlaşır deniyor ben bu konuda hala tam bir çözüm getiremedim ama BB yi kendini hamlaştırmıycak şekilde yapan bir kişi mücadele sporlarını seçerek ve o konularda kendini uzmanlaştırarak o mücadele sporları konusunda profesyonel olabilir , derece alabilir .Ama bu forumlarda genelde insanlar mücadele sporlarını sokağa yönelik vurur çünkü amaçları bellidir sokakta kim döver? kim kazanır ? Güreş ile ilgilenen biri kick boks yapan biri karşısında sokakta herangi bir kural olmaksızın dövüşte kazanma şansı düşüktür ama insanlar eşit seviyede profesyoneller ise böyledir.3 sene kick boks yapmış bir kişiyle 1 senelik Muay Thai'ciyi karşılaştırmak var vbz vbz.Ayrıca herzaman insanların hayata bakış açıları , dövüşe çok büyük etki eder.Hırslı birinin karşısında durmak çok zordur o ringte! Hırslı olun her zaman ring=sokak acıma duygusunu silin ki kazanabilesiniz...
BB'nin hıza etkisine baktımda aşırı hacimlenmeler vuruş tekniklerinde kısıtlama sağlıyabiliyormuş.Hiç bir zaman hacimlenmeyi aşırı derecede yapmıycam.Bu arada bencede barış iyidir ama bu devirde insan olmayanı insan etmek dayaktan geliyorsa başvurmak zorunda bırakılıyor iseniz yapmak zorundasınızdır.Yani şöyle örnek vereyim markettesiniz , dışarda bir arkadaşınız var sizi bekliyor ve bir kişi onu dövdü hemde herangi bir konuda arkadaşınız haklı olduğu halde ve insanca davrandığınız halde ve marketten dışarı çıktığınızda arkadaşınızın vücudunun heryerini kanlı halde gördüğünüzde onu döven adam başında duruyorken arkadaşınıza yardım edip hastaneye götürmek istediğinizde sizide dövmeye kalkması durumunda ne yaparsınız? lütfen bunu bi açıklıyalım polisi mi arıycaz her durumda adaleti getiremeyen polisi aramak doğrudur ama önce adaleti orda kesmek gerek.O adamı orda komaya sokun arkadaşınızıda ambulasnla hastaneye götürün.Örnek değil yazılmış bir senaryo olarak görün her zaman böyle şeylerle karşılaşıcaksınız.Beni yanlış bulan arkadaşlar lütfen yazsın alta sebepleriyle herşeyleriyle...Dediqin gibi mücadele sporlarında hız cok önemlidiresneklik ceviklik hız cok cok önemlidir ....
İnsanların mücadele sporlarını ne amacla yaptıgı da önemlidir kimisi sokakta dövüşmek icin kimisi ise yaptıgı sporda müsabık olabilmek icin
Body building sporunun insanları hamlaştırdıgına dair şeyler genellikle hep söylenir bu konuda bilimsel bi acıklama da yok bende bi cözüm getiremedim fakat bazı arkadaslara
Undisputed 2 filmindeki George Chambers ( Yani zenciye bakmalarını bi öneririm ) cünkü o cüsseli yapılı bir vücuda rağmen vücudu ne kadar esnek ne kadar cevik ve hızlı herkez şaid olabilir![]()
Sokakta ise elbette hırslı olan azimli olan her zaman kazanır o yüzden zaten kavga dövüş meselelerini asla tavsiye etmem asla kimse kavga etmesin iyi birsey değildir zatenama sokakta ise acımasız olan psikolojisini o an icin bozmus olan kazanır yani daha doğrusu da ilk yumruğu vuranda kazanır derler onun icin zorda kalmadıkca asla kavga etmemeliyiz
![]()
YURTTA SULH CİHANDA SULH - ATATÜRK