En İyi Eklem Destek Kombinasyonu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan diez
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

diez

ADMIN
Yönetici
Admin
eklem destek ürünlerini biliyorsunuz.. glucosamine sulfate, chondroitin sulfate, MSM (Methylsulfonylmethane), Shark Cartilage (Köpek balığı kıkırdağı) gibi..

Bu başlıkta neyin nezaman kullanılacağını değil hangi ürün yada ürünleri hangi sebepten dolayı tercih edeceğinizi yada ettiğinizi tartışalım..

Animal Flex yada GNC Triflex gibi bir karışım mı , Now Foods'un sattığı gibi glucosamine 'i , chondroitini, MSM yi ayrı ayrı almayı mı tercih edersiniz..
ve hangi markalar tabiki..

benim listemde şunlar var..
Animal Flex
GNC Triflex
TKE Joint boost
Solgar Glucosamine Chondroitin Complex
Orange triad (multivitamin ve mineraldir ama eklem desteği de içerir)
Now Foods Glucosamine & Chondroitin Plus MSM
Now Foods gibi hepsini ayrı ayrı üreten markaların ürünlerini biaraya getirerek..

Son düzenleme:
Omuz bölgesindeki yaşadığım sakatlıktan sonra,1 kutu,
Ultimate Nutrition Glucosamine+Chondroitin+MSM, Bitirmiştim pek bir faydası olmadı, yani ağrılarda azalma olmadı,fakat eklemlerdeki sesler azalmaya başlamıştı..
Bugünde 1 kutu,Ultimate Nutrition Glucosamine+MSM aldım kullanıma devam edeceğim, diğer ay ise GNC firmasının Triflex ürünü almayı düşünüyorum..
İkinci ürünü(Ultimate Nutrition Glucosamine+MSM) alma sebebim ise;İlk ürünün firmada kalmamış olması..

İlk kullandığım ürünün İçeriği;
Her Servis 3 tablettir.
3 tablet içeriği;
Glucosamine Sulfate (as glucosamine sulfate potassium) 1500 mg
Chondroitin Sulfate (as chondroitin sulfate sodium) 1200 mg
MSM (Methylsulfonylmethane) 1200 mg
Bugün aldığım ürünün İçeriği
Her Servis 2 tablettir.
Her tablette;
Glucosamine Sulfate (as glucosamine sulfate potassium) 750mg
MSM (methylsulfonylmethane) 750mg

açıkçası animal flex aklımdaydı almak istiyordum zira eklemlerim artık çok hassaslaştı..fakat araştırmalarım sırasında controlled labs orange triad ı keşfettim..
zaten multi-vit-mineral de alacaktım ve bu ikisi biarada bir ürün..
fiyat ta tabi istemez yarıyarıya düşüyor..

son olarak 1 sene önce rotator cuff ağrılarımdan dolayı TKE joint boost almıştım..bunun içinde 3 madde de vardı ve chondroitini ni köpek balığı kıkırdağından alıyordu..
hernekadar ara da versemde bu ürün işe yaramıştı diyebilirim..

orange triad da shark cartilage yok..bunun için belkide ek olarak now foods shark cartilage alırım..

açıkçası animal flex aklımdaydı almak istiyordum zira eklemlerim artık çok hassaslaştı..fakat araştırmalarım sırasında controlled labs orange triad ı keşfettim..
zaten multi-vit-mineral de alacaktım ve bu ikisi biarada bir ürün..
fiyat ta tabi istemez yarıyarıya düşüyor..

son olarak 1 sene önce rotator cuff ağrılarımdan dolayı TKE joint boost almıştım..bunun içinde 3 madde de vardı ve chondroitini ni köpek balığı kıkırdağından alıyordu..
hernekadar ara da versemde bu ürün işe yaramıştı diyebilirim..

orange triad da shark cartilage yok..bunun için belkide ek olarak now foods shark cartilage alırım..

diez, ağrıların spor yapmadığın zamanlarda oluyormuydu,

ürünemi ara verdiniz yoksa sporamı?

bir dönemde omuzla alakalı her harekete ara vermiştim..fly dahil..o dönemde kullandım..1 kutu bitirdim ve 120 tabletti..
içerisinde MSM ve shark cartilage da olması avantajdı belkide..
buarada Animal Flex alacağım gibi..kararımda değişiklik oldu..

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica][SIZE=-2][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]CytoSport Jointmatrix.thums:
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica][SIZE=-2][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]CytoSport Jointmatrix.thums:
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]

daha önce kullandınız mı bu ürünü ve sizce neden kullanmalıyız..?

evet kullandım tavsiye ederim özellikle içeriği çok dolu.birtek glucosamine içeren bir destek almaktansa bu daha mantıklı fiyat açısından animal flexden daha ucuz ama ilk sırada animal flexi tercih ederim bende.

Animal Flex'te ekstra vitamin mineraller olduğunu hesaplayarak multi-vit-mineral alırken bu değerleri dikkate almakta fayda var..

Vitamin C(as Ascorbic Acid) 100mg
Vitamin E(as D-Alpha Tocopherol) 100mg
Zinc(as Zinc Picolinate) 15mg
Selenium(as Sodium Selenate) 70mcg
Manganese(as Manganese Sulfate) 1mg

bir tanıdık ekrem rahatsızlığından dolayı doktora gitmişti ve doktor GNC Triflex yazmış, kullandı ve şikayeti ortadan kalktı...

GNC Triflex'in içeriği GNC glucosamine-chondroitinden daha iyi gramaj olarak..tablet sayılarıda aynı..

Triflex'in içeriği
Glucosamine HCl 1500mg
Chondroitin Sulfate, Sodium 1200mg
MSM (as Methylsulfonyl-methane) 900 mg

Glucosamine/chondroitin Sulfate Ürününün içeriği
Glucosamine HCl 750 mg
Chondroitin Sulfate, Sodium 600mg

Bir ekleme yapayım..
eklem sağlığı için tavsiye edilen kombinasyon

*glucosamine sulfate
*chondroitin sulfate
*msm
*shark cartilage (chondroitinde içerdiği için eksta chondroitin'e gerek kalmıyor)
*essantial fats (esansiyel yağ asitleri) (balık yağı/ketentohumu yağı yani omega 3)
*gelatin
*Ekstra C vitamini (kortizol seviyesini düşürüp eklemleri güçlendirdiği için)
*multi-vitamin-mineral taksiyesi

Son düzenleme:
Arkadaşlar dediğiniz ürünleri temin etme şansım yok.
Daha önce bir eklem takviyesi kullanmadım. Artık daha bilinçliyim. Eklemlerimi sonuna kadar korumada kararlıyım. Ulaşabileceğim en kolay ve kaliteli kaynaklar şunlar:

Shark Cartilage
21st Century® - Dietary Supplement
200 (Easy Swallow) Capsules - 500 mg

21st Century® - Dietary Supplement adlı firmanın ürünü.

Bu tarz ürünlerde kalite farkı ne denli olur bilmiyorum ama...

Diğer ürün ise

Weider Glucosamine + Chondroitin 120 tablet:

Tablet Başına Besin içerikleri:

Glucosaminsulfat 700 mg
Chondroitinsulfat 70 mg
Vitamin E 10 mg
Vitamin C 60 mg

İki ürünün fiyatı da aynı. İlk markayı bilmiyorum; sonuçta kalitenin fazla değişeceğini sanmıyorum.

Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar:)

Son düzenleme:
Hem marka olarak hem de ürün etkinliği açısından glucosamine + chonroitin tavsiye ederdim..

GNC'nin bu kombinasyonunun MSM ekli olanını kullanmıştım (Triflex) ve sonuçtan memnundum.
Köpekbalığı kıkırdağı kullanmadım, ancak kullanan arkadaşların tecrübeleri forumda mevcut.

Shark Cartilage veya Köpekbalığı Kıkırdağı diye aratabilirsin.

Kombine içerikli ürünlerin daha iyi sonuç verdiği yönünde bir izlenimim oldu yorumlardan.

Weideri tercih ettim. Sağ olun arkadaşlar...:)

New Life Ome-jt

Şöyle bir ürüne rastladım. İçerik çok sağlam değil ama fiyatı çok uygun.

NEW LIFE OME-JT

b_jt.jpg

Kemik ve Eklemlerinizi Korumak İçin Geç Kalmayın!

İçeriği - Her kapsülde bulunan miktar:

Omega-3 balık yağı 250 mg
spacer.gif

EPA* ve DHA** içerir
spacer.gif
137,5 mg

Morina balık yağı 150 mg
Kondroidin 100 mg
Glıkozamin sülfat 100 mg
Selenyum 80 mcg
Folik asit 250 mcg
Vitamin B12 10 mcg
Vitamin C (Askorbik Asit) 30 mcg
Vitamin D3 (Kolekalsiferol) 5 mcg
Vitamin E (Doğal Kaynaklı) 40 mg
Çinko 7,5 mg
Manganez 1,5 mg
Bakır 1 mg
Soya lesitin 15 mg

* EPA: Eikosapentanoik Asit, ** DHA: Dokosaheksanoik Asit

Kapsül Adedi: 45 kapsül
Fiyatı: 28,00 YTL

Etkisi:
İçerdiği Omega 3, glukozamin, kondroitin, selenyum, antioksidanlar, vitamin ve mineraller ile kemik ve eklem sağlığını destekler.

Kullanım Alanları :
Kemik-eklem rahatsızlığı riski taşıyan kişilere koruyucu destek olarak geliştirilmiş özel bir formüldür. Kemik-eklem rahatsızlıkları, oluştuktan sonra geri dönüşü olmayan rahatsızlıklardır. Herhangi bir kemik-eklem sorununa yakalanmadan önce OME-JT kullanmaya başlamak, ilerleyen yaşlarda bu tarz sorunlarla karşılaşma ihtimalinin azaltılmasına yardımcı olur.

Kimler Kullanmalı ?
Henüz ciddi bir kemik eklem sorunuyla karşılaşmamış ancak, ileriki yaşlarda eklemlerinde kireçlenme ya da romatizmaya yakalanma riski yüksek olan kişiler:
  • Sigara, alkol, çay, kahve ve asitli içecekleri fazla tüketenler,
  • Menopoz döneminde ve öncesindeki bayanlar,
  • Sporcular,
  • Ailesinde kemik-eklem hastalıkları bulunanlar,
  • Kemik ve eklem hasarı şikayeti olanlar.
Neden New Life OME-JT?

Geniş kapsamlı formülü sayesinde, kemik-eklemlerde çok yönlü koruma sağlar.
İçindeki Omega 3 yüksek saflık ve konsantrasyondadır. OME-JT, kemik ve eklem sağlığı için gerekli olan Omega-3, kondroitin, glukozamin dahil toplam 13 ayrı bileşeni tek bir yumuşak kapsülde içeren eşsiz bir bileşimdir.

Korumasız Eklemlere Ne Olur ?
Eklem kireçlenmesi (osteoartrit) dejeneratif eklem rahatsızlıklarının en yaygın şeklidir. Kemiklerin arasındaki kıkırdak zamanla aşınır ve bu durum eklem bölgesindeki üst üste duran kemiklerin birbirine sürtünmesi ve acı vermesine yol açar. En çok eller, omurga, diz ve kalça eklemleri etkilenmektedir. Eklem kireçlenmesi genellikle 40 ile 60 yaş arası kişileri daha çok etkiler.
Romatizmal eklem iltihabı (romatoid artrit) iltihaplanmış eklem hastalığının en temel türüdür.
Kemik ve kıkırdak çökmesi ile hareket kabiliyetinde azalmaya neden olan eklemlerdeki ağrı ve şişme ile tanımlanır. Genelde 30 ile 50 yaşları arasında başlar ve kadınlar bu hastalığa erkeklere oranla üç kat daha fazla yakalanır.
Menapoz döneminde kadınlarda eklem kireçlenmesi ve romatizmal eklem iltihabı oranı hızla yükselmektedir.

OME-JT Nasıl Korur ?
  • Yaş ilerlemesinin doğal bir sonucu olarak kemik yoğunluğu azalır. Omega-3, kemiklerden kalsiyum kaybını önleyerek kemik yoğunluğunun ve sağlığının korunmasına yardımcı olur. Ayrıca romatoid artrit gibi hastalıklarda Omega-3’ün eklem iltihabını ve eklem kıkırdağına zarar veren enzim aktivitesini azaltıcı etkisi vardır.
  • Kemik ve eklem hastalıklarının ilerleme sürecinde glukozamin, kondroitin ile birlikte sinerjik etki göstererek kıkırdağın onarılmasına ve kıkırdağın etrafındaki sıvıların kayganlaştırıcı özelliğini korumasına yardımcı olur.
  • D vitamini kalsiyumun emilimini artırarak kemik erimesinin önlenmesine; kemik yoğunluğunun ve dayanıklılığının artırılmasına yardımcı olur.
  • Manganez kemikler ve bağ dokusu için çok önemlidir. Tekrar doku oluşumunu hızlandırır.
  • Çinko, selenyum ve E vitamini, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olur. Antioksidan etkilidir. Kemik oluşumu için çok gereklidir.
  • C vitamini kemik ve kıkırdak dokusunun onarımı ve korunması açısından şarttır. Ayrıca tendon, kıkırdak, lif, deri ve kan damarı yapımı bakımından önemli bir protein olan kollajenin yapımı için de gereklidir.
  • Bakır, hem sağlıklı kemik oluşumu hem de kemik sağlığının korunması açısından elzem derecede önemlidir. Artrit tedavisinde yararları kanıtlanmıştır.
  • Yapılan son bilimsel çalışmalarda B12 vitamini ve folik asitin kemik erimesine bağlı kırıkları artıran homosistein adlı maddenin düzeyini düşürdükleri tespit edilmiştir.
KULLANIM ÖNERİSİ

Günde 1 veya 2 kapsül OME-JT tavsiye edilmektedir. Bir bardak su ile ana öğünle birlikte alınız. Çiğnemeyiniz.

UYARILAR
  • Çocuklar, hamile ve hamile kalmak isteyen bayanlar doktora danışmadan bu ürünü kullanmamalıdırlar.
  • Glukozamin bir aminoşeker olduğu için diabetikler dikkatle kullanmalıdır.
  • Kondroidin sülfat yapı olarak heparine benzediğinden dolayı kanı sulandıran ilaçlarla birlikte dikkatle kullanılmalıdır.
  • Deniz kabuklularına karşı alerjik olan kişiler glukozamin kullanmadan önce doktoruna danışmalıdır.
Kapsüller balık jelatininden yapılmıştır.

Gıda takviyesidir. İlaç değildir. Eczanelerde satılmaktadır.

http://www.newlife.com.tr/urundetay.aspx?Id=10

Son düzenleme:
bir hatırlatma ;
size göre en iyilerin isimleri ve içerikleri yazın lütfen..mümkünse kullanmış olduğunuz ürünler ve neden tavsiye ettiğiniz..

en ucuzu yada yeni çıkanı tanıtmayalım..

Birşeyi merak ediyorum. Glucosamine ve eklem destekleyiciler nasıl bir tedavi uyguluyor eklemlere?

Misal olarak büyüyen birinin eklem başlarındaki büyüme kısımlarını kapatabilir mi?

Eklemler arası sıvıya etki ediyor bu maddeler diye biliyorum ama yine de emin olmak istedim.

Birşeyi merak ediyorum. Glucosamine ve eklem destekleyiciler nasıl bir tedavi uyguluyor eklemlere?

Misal olarak büyüyen birinin eklem başlarındaki büyüme kısımlarını kapatabilir mi?

Eklemler arası sıvıya etki ediyor bu maddeler diye biliyorum ama yine de emin olmak istedim.

bunların yeri bu başlık değil..glucosamine'in vs.. tartışıldığı başlıklar var..lütfen yukardaki uyarılarımı okuyun!!

Back
Yukarı