En Kaliteli Protein Hangi Besinde Var Biliyor muydunuz?

Kardeş zaten yumurtayı pişirip yiyoruz..Çiğ yumurtayı vucut büyük kısmını dışarı atıyor. Bahsettiğin hastalık ta çiğ ürünlerden meydana gelen bir hastalık.



Ne aşağılayıcı ne yüceltici sıfatlar kullanmayın (üstad, usta, hoca, abi, aga, baba, kardeş, koçum...). Artniyetli olmasanız dahi bunlar yanlış anlaşılabilir. Kişilere sadece nick'leriyle (takma isimleriyle) hitap edin.




Sayın üyemiz Yaptığınız hatayı belirttim tekrar hata yapmamak için forum kurallarına göz atınız teşekkürler flexor/YÖNETİM
 
"Pastorize yumurta akı" diye baksettiğiniz likit yumurta mı( unakıtan) Yoksa daha farklı birşey mi? Paketi 1yt lolduğuna göre farklı bir şey heralde. Eee correfourda var mı ondan :D
 
Supplement olarak sadece multimineral/multivitamin alıyorum, l-carnitine kullanmayı düşündüm bir ara, onu da kullanmamanın doğru olduğuna karar verdim. Protein tozu kullanmadım ve kullanmayacam :)

Kullandığım protein zenginlikleri: Yumurta, süt, peynir altı(yağsız peynir), kefir, balık, hindi, zaman zaman da kırmızı et...
Karbonhidrat alırken de yağ oranlarının yüzde 20'yi geçmemelerine özen gösteriyorum.
Hayvansal yağ kullanırsam da balık yağı tercihim. Genelde bitkisel yağlar kullanıyorum.
Günlük 100 gram protein alıyorum besinlerden 3 öğüne bölünmüş şekilde.
 
hindi etinin önemi

arkadaslar hindi eti kırmızı etten sonra gelen sindirimi kolay ve proetın içerigi en yuksek et gurubudur 100 garamda 27 gram protein içermektedir yani tavuktan yuksek eger paranız varsa hindi etini tercih etmemnizi siddetle oneriririm cok tuketilmesinde bir sakınca yoktur kırımızı ete göre daha kolaydır emilimi tavukta 100 gramda 18-19 gram civarıdır proteın mıktarı yanı kıloda 80 90 gram proteın oynuyor bilginize sunarım
 
hayır KESİNLİKLE YANLIS 1tane bıldırcın yumurtasının , 5 taneyumurtaya denk oldugu
bak yazıyorum bıldırcınla tavuk yumurtasının karsılastırmasını
TAVUK İÇİN 100 GR İÇİN
AGIRLIK 50 GR,PROTEİN 12,KARBONHİDRAT 1.5,SU 74

BILDIRCIN İÇİN
AGIRLIK 9 GR,SU 74,PROTEİN 13.5,KARBONHİDRAT 0.5

işde acıklama yani bu bıldırcın abartıldıgı gibi degil..farkındaysan

benim kafam karıştı şimdi; bir bıldırcın yumurtası, tavuk yumurtasıdan (13.5-12=1.5gr protein) 1.5 gr fazla proteinmi içeriyor yoksa , 1 bıldırcın yumurtası=5 tavuk yumurtası mı?
 
benim kafam karıştı şimdi; bir bıldırcın yumurtası, tavuk yumurtasıdan (13.5-12=1.5gr protein) 1.5 gr fazla proteinmi içeriyor yoksa , 1 bıldırcın yumurtası=5 tavuk yumurtası mı?
1 bıldırcın yumurtası ortalama 10 gram geliyor.
Bunun 1,2 gramı protein.
http://www.besinler.net/nutrdetails.aspx?NDB_Num=50047

1 tavuk yumurtası ortalama 50-60 gram geliyor.
Bunun 6-7 gramı protein.
http://www.besinler.net/nutrdetails.aspx?NDB_Num=50034


100 gramlarındaki protein miktarları kıyaslandığında ise;
tavuk yumurtasında 12,6 gram
bıldırcın yumurtasında 13,1 gram
protein var.


Birim miktarda protein oranları aşağı yukarı aynı.
Aralarındaki proteinsel olarak tek fark boyutlarından kaynaklanmakta.


Kolesterol olarak ise bıldırcın yumurtasının değerleri tavuk yumurtasının neredeyse 2 katı.
Bunun nedeni bıldırcın yumurtasının daha yağlı olmasına bağlanabilir.
 
Bıldırcın Yumurtası ve Faydaları !!!

bildircin_yumurtasi.jpg


bildircin-yumurtasi-genclestiriyor_o%281%29.jpg

0879Bildircin01.jpg


Adı.............: Bıldırcın yumurtası
Ağırlık gr....: 100
Protein......: 13,1
Karbonhidrat: 0,4
Yağ…........: 11,1
Kolestrol...: 844
Kalori….....: 158
Kalsiyum....:
Demir….......:
A vitamini...:
B1 vitamini.:
B2 vitamini.:
Niasin…......:
C vitamini...:



Bıldırcın yumurtası protein deposu
Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Bahtiyarca, hayvansal proteinlerin, verdikleri yüksek enerjinin yanı sıra çocuklardaki bedensel gelişimin sağlıklı olarak gerçekleşmesine yardımcı olduğunu belirtti. Hayvansal kaynaklı proteinlerin başında kanatlı kümes hayvanlarının yumurtalarının geldiğini ifade eden Bahtiyarca, bu yumurtaların da ait olduğu hayvanın genetik yapıları nedeniyle çeşitlilik gösterdiğini anlattı. Bıldırcın yumurtasının içeriğindeki besleyici maddelerin yoğunluğu nedeniyle yaygın olarak tüketilen tavuk yumurtasından farklı olduğunu belirten Bahtiyarca, şunları kaydetti:
“Diğer yumurtalardan daha fazla, proteinlerin yapı taşı olan aminoasit içeren bıldırcın yumurtası, özellikle çocukların bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi ise enerjisini daha çok fiziksel büyümeye harcayan çocuklarda, hastalığa neden olan mikropların etkisini azaltmaktadır. Grip, bronşit gibi üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren çocukların, bıldırcın yumurtası yedikten sonra hastalıklardan çok daha kısa sürede kurtulduğu gözlenmektedir. Bıldırcın yumurtasının bu hastalıklara iyi gelmesiyle ilgili, bilimsel kitaplara girmiş deneysel bir veri olmamasına karşın, bize, (çocuğuma bıldırcın yumurtası yedirebilir miyim?) diye soran kişilere, bıldırcın yumurtasını tavsiye ediyoruz. Sonuçta, bıldırcın yumurtası, çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine yardımcı olan bir protein deposudur.”
Protein Açlığına Bıldırcın Yumurtası
Ülkemizde hayvansal protein tüketiminin gelişmiş ülkelere göre düşük seviyede kaldığını vurgulayan Bahtiyarca, bu açığın kapatılmasında, son yıllarda eskiye oranla daha rahat bulunabilen bıldırcın yumurtasının etkili olabileceğini söyledi.
Bahtiyarca, bıldırcın yumurtasının çocuklar tarafından en doğru tüketilme biçiminin, rafadan yenmesi olduğunu belirterek,
“Çünkü yumurtanın rafadan olması, vücudun proteinleri en kolay ve etkili şekilde almasını sağlar. Bıldırcın yumurtasının sarısı pişirilmeden de çocuklara içirilebilir. Ancak, özel bir protein içeren yumurta akı, vücuttaki B vitaminlerini etkisizleştirme olasılığına karşı, çiğ olarak verilmemelidir.”
diye konuştu.

Bıldırcın Yumurtasının Faydaları
Diğer yumurtalardan daha fazla, proteinlerin yapı taşı olan aminoasit içeren bıldırcın yumurtası, özellikle çocukların bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine yardımcı olan protein deposu bıldırcın yumurtasının, grip ve bronşit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına iyi geldiği kaydedildi. Bıldırcın yumurtasının en doğru tüketilme biçiminin ise rafadan yenmesi olduğu vurgulanarak, çiğ tüketilmemesi önerildi.

  • Öksürük, astım, bronşit, nefes darlığı, mide, karaciğer ve göğüs hastalıkları tedavisinde,
  • Çocukların gelişiminde ve iştahlarının arttırılmasında,
  • Hastaların, ameliyat sonrası çabuk şifa bulmasında,
  • Kansızlık ve anemi tedavisinde,
öneriliyor. Ayrıca;

  • İnsan bedenini gençleştirici, kuvvetlendirici özelliği yanında yüksek derecede afrodizyak özelliği içerir.
  • Yüksek enerji ve protein içerir.
  • Vitamin ve minarel değeri çok yüksektir.
İdame dozu (tedavisi)
  • Bir adet bıldırcın yumurtasını bir bardağın içine kırıyorsunuz.
  • Bir kaşık balla karıştırıyorsunuz.
  • Çalkalıyorsunuz.
  • Bir bardak süte tamamlıyorsunuz.
  • Karışımı oda sıcaklığında veya buzdolabından çıkardıktan 10 dakika sonra içiyorsunuz.
  • 15 gün süreyle sabahları aç karnına bu kürü yapıyorsunuz. Öksürük, alerjik şikayet kalmıyor.
  • Ayda 5-10 adet yumurta içmeye en az 3 ay devam ediyorsunuz.

Öneri : Beyler Artık Sabahları Normal Yumurta Yerine Bıldırcın Yumurtası Ve Yapılan Protein Depolu Karışımların İçine Normal Yumurta Yerine Bıldırcın Yumurtası Atmanızı Tavsiye Ederim
:badgrin::badgrin::badgrin:
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar bu güne kadar hellim peyniri o kadar yedim ama besin değerlerine hiç mi hiç bakmamıştım, şöyle ki;

100 gr için; [Muratbey marka]

Enerji 381,34 kcal

Protein 27.92

Kalsiyum 700mg

Fosfor 650mg

Yağ 29.5

değerler bu şekilde sizce nasıl, 100 gr için protein değeri çok iyi geldi ama her gün tüketimde yağlanma yapabilirmi/fazla yağlı mı,lor dan daha lezzetli olduğu için lor yerine kullanılabilirmi ?

lor peynir 100 gr için; [muratbey marka]

Enerji 202.15 kcal

Protein 14.44

Kalsiyum 700mg

Karbonhidrat 0.93

Yağ 15.63

lezzetsiz lor yemek yerine lezzetli ve şişmeden daha az hellim yemek hem daha ekonomik hem daha karlı olurmu? [lor 500gr:3.500tl - hellim 250gr:3.500 tl muratbey]
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar bu güne kadar hellim peyniri o kadar yedim ama besin değerlerine hiç mi hiç bakmamıştım, şöyle ki;

100 gr için; [Muratbey marka]

Enerji 381,34 kcal

Protein 27.92

Kalsiyum 700mg

Fosfor 650mg

Yağ 29.5

değerler bu şekilde sizce nasıl, 100 gr için protein değeri çok iyi geldi ama her gün tüketimde yağlanma yapabilirmi/fazla yağlı mı,lor dan daha lezzetli olduğu için lor yerine kullanılabilirmi ?

lor peynir 100 gr için; [muratbey marka]

Enerji 202.15 kcal

Protein 14.44

Kalsiyum 700mg

Karbonhidrat 0.93

Yağ 15.63

lezzetsiz lor yemek yerine lezzetli ve şişmeden daha az hellim yemek hem daha ekonomik hem daha karlı olurmu? [lor 500gr:3.500tl - hellim 250gr:3.500 tl muratbey]
100 gramındaki yağ oranı son derece yüksek bir peynir çeşidi.
Yağlanma ve kolesterol problemi olmayanlar makul ölçülerde tüketebilir.
Ancak yağsız kas kütlesi için ana protein kaynağı olarak değerlendirilmemelidir.
Lor ile kıyaslanmaz.
 
Merhaba

Geçenlerde marketten üzerinde besin değerlerinin yazmadığı fakat yağsız olduğunu öğrendiğim ambalajlı lor peynirinden aldım. Tadı hiç hoşuma gitmedi yağsız ve tuzsuz sünger gibi. Belliki tam aranan cinsten:) Bunu yemek istiyorum ama neyle karıştırıp tadını güzelleştirebilirim?
 
Merhaba

Geçenlerde marketten üzerinde besin değerlerinin yazmadığı fakat yağsız olduğunu öğrendiğim ambalajlı lor peynirinden aldım. Tadı hiç hoşuma gitmedi yağsız ve tuzsuz sünger gibi. Belliki tam aranan cinsten:) Bunu yemek istiyorum ama neyle karıştırıp tadını güzelleştirebilirim?

sitede lor diye aratırsan birsürü tatlısından tuzlusuna kadar tarif bulabilirsin...
 
Arkadaşlar bu güne kadar hellim peyniri o kadar yedim ama besin değerlerine hiç mi hiç bakmamıştım, şöyle ki;

100 gr için; [Muratbey marka]

Enerji 381,34 kcal

Protein 27.92

Kalsiyum 700mg

Fosfor 650mg

Yağ 29.5

değerler bu şekilde sizce nasıl, 100 gr için protein değeri çok iyi geldi ama her gün tüketimde yağlanma yapabilirmi/fazla yağlı mı,lor dan daha lezzetli olduğu için lor yerine kullanılabilirmi ?

lor peynir 100 gr için; [muratbey marka]

Enerji 202.15 kcal

Protein 14.44

Kalsiyum 700mg

Karbonhidrat 0.93

Yağ 15.63

lezzetsiz lor yemek yerine lezzetli ve şişmeden daha az hellim yemek hem daha ekonomik hem daha karlı olurmu? [lor 500gr:3.500tl - hellim 250gr:3.500 tl muratbey]


Söz ettiğiniz muratbey peynirinin lor olduğuna eminmisiniz ? %15 yağ oranı biraz yüksek değilmi ?Ben lorda yağ 0 diye biliyordum...
 
hocam bu yumurtanın beyazı da sarısı da iğrenç ya....
bıktım artık 3 aydır ye ye

zaten nefret ederdim de...işte diyete girdiğimden beri kondüsyon tutturmaya çalıştığımdan beri mecbur yiyiorum

ama 6-7 tane ıyk kusasım geliyor... :(

3 yumurta +100 gram peynir yicem ben galiba

besinler.com harika imiş..teşekkürler
 
Son düzenleme:
Back
Yukarı