En Kaliteli Protein Hangi Besinde Var Biliyor muydunuz?

Pump Forever dedi:
"Sabah - Kahvaltı + (Weight Gainer+250ml ak+Süt-Karışım)
Öğlen - Yemek (bol karbonhidrat ve dana,balık,tavuk etli yemek olmalı)
Antrenman Öncesi-Weight Gainer+Creatin+250ml ak+arginine+glutamine
Antrenman Sonrası-Weight Gainer+Creatin+250ml ak+arginine+glutamine
Akşam - Yemek (az karbonhidrat ve dana,balık,tavuk etli yemek)
Yatmadan evvel-Arginine+Glutamine+Whey Protein+Light Laktozsuz Süt "

---------------------------------------------------
son derece iyi ancak;

-Sabah ile oglen arası carb + protein alacagın bi sandwich ve/veya eti lifalif tarzi bisey
-oglen ile antreman arası - carb agırlıklı bi sandwich

-antraman sonrası recovery yemegin aksam yemegi ise,
yatmanda 1-2 saat once bi ögün daha ye, 2 dilim kepek ekmegi 150 gr light kasar mesela...

ögün sayın cok az... 6 ogun almalısın, vucundu cok harçsız bırakmassın boylelikle

supplementslar gayet basarılı

Evet öğün sayım çok fazla değil ama orada saymadığım ek durumlar da oluyor.
Senin de dediğin gibi akşam yatmadan 1-2 saat önce de 1 kase kabak çekirdeği falan yiyorum (baya proteinli)
Ayrıca kendimi bu kadar şeyin arasında aç hissettiğim anlar da oluyor o zaman da 1 armut,1 elma vs. yiyorum.
Antrenmanlara da sağlam döndüm zaten, şimdi baya hırslıyım dersler iyice bastırana kadar çok sağlam kütle kazanmayı planlıyorum.

Blitz dedi:
Pump Forever dedi:
"Sabah - Kahvaltı + (Weight Gainer+250ml ak+Süt-Karışım)
Öğlen - Yemek (bol karbonhidrat ve dana,balık,tavuk etli yemek olmalı)
Antrenman Öncesi-Weight Gainer+Creatin+250ml ak+arginine+glutamine
Antrenman Sonrası-Weight Gainer+Creatin+250ml ak+arginine+glutamine
Akşam - Yemek (az karbonhidrat ve dana,balık,tavuk etli yemek)
Yatmadan evvel-Arginine+Glutamine+Whey Protein+Light Laktozsuz Süt "

---------------------------------------------------
son derece iyi ancak;

-Sabah ile oglen arası carb + protein alacagın bi sandwich ve/veya eti lifalif tarzi bisey
-oglen ile antreman arası - carb agırlıklı bi sandwich

-antraman sonrası recovery yemegin aksam yemegi ise,
yatmanda 1-2 saat once bi ögün daha ye, 2 dilim kepek ekmegi 150 gr light kasar mesela...

ögün sayın cok az... 6 ogun almalısın, vucundu cok harçsız bırakmassın boylelikle

supplementslar gayet basarılı

Evet öğün sayım çok fazla değil ama orada saymadığım ek durumlar da oluyor.
Senin de dediğin gibi akşam yatmadan 1-2 saat önce de 1 kase kabak çekirdeği falan yiyorum (baya proteinli)
Ayrıca kendimi bu kadar şeyin arasında aç hissettiğim anlar da oluyor o zaman da 1 armut,1 elma vs. yiyorum.
Antrenmanlara da sağlam döndüm zaten, şimdi baya hırslıyım dersler iyice bastırana kadar çok sağlam kütle kazanmayı planlıyorum.

Dersleri boswerrrrr ya :p sen kütleye dewam...

flexor dedi:
Ben daha cok bıldırcın yumurtası tercih ediyorum deger olarak 5 yumurtaya hemen hemen eşit kucuk olmasıda işime geliyor
ama su sıralar tırsıyorum :D

Flexor hoca,

nerde bulabiliorsunki bildircin yumurtasıni? bi de direkt icio musun? gerci blitz icin farketmez o kabuguyla bile yer :p

Pump Forever dedi:
flexor dedi:
Ben daha cok bıldırcın yumurtası tercih ediyorum deger olarak 5 yumurtaya hemen hemen eşit kucuk olmasıda işime geliyor
ama su sıralar tırsıyorum :D

Flexor hoca,

nerde bulabiliorsunki bildircin yumurtasıni? bi de direkt icio musun? gerci blitz icin farketmez o kabuguyla bile yer :p

Allahtan avatar resmim var yoksa bu yazıları okuyan beni yaratık falan sancak :D .
Bıldırcın yumurtaları aslında her yerde var da minnacık oldukları için ve biz de büyük adamlar olduğumuz için algıda seçicilik yapıp onları görmezden geliyoruz, demek onlarda 5 yumurtalık protein varmış. Renkleri biraz çirkin, kirli gibi böyle siyah siyah lekeli. Daha dün Carrefour'da gördüm ama ben ak içmeye devam ederim.

Bıldırcın yumurtasının tamamını mı yoksa sadece beyazınımı yiyorsunuz Hocam? Flexhor hocam birde bunu pişiripmi yoksa sıvımı alıyorsunuz?

Bu konuya bir cevap yokmu :cry:

blitz iyi hos sen çig içiyorsunda .çig yumurta vücuttaki B vitaminini her zaman etkisizlestirme olasılıgı vardır.ozaman ayrıca b vitamin komplexi almak gerekmezmi.en iyi sindirim sekli pişmiş olanıdır.bu noktada bilmiyen arkadaslar uyanık olmalıdır. özellikle b_6 ve b_12 bizim için cok önemlidir.en iyisi pişirin

Peki bıldırcın yumurtası için ne yapmamız gerekiyor?

ExEcutE dedi:
Peki bıldırcın yumurtası için ne yapmamız gerekiyor?

sevgili Exute sorunu tam anlıyamadım.ama birincisi yumurtayı pişirmekden asla vaz gecme.ikincisi çesit olarakdan tavuk yumurtası veya bıldırcın yumurtası nı cesitli kombinasyonla yiyebilirsin.diyelim bigün 2 tavuk yum. , 5 tane bıldırcın yum.
bu sekilde yararı .acaba ücret acısından nasıl ki.aynı ise benim önerdigim sekil uygulayabilirsin arzu edersen.
ama arkadaslar asla çig olayına girmeyin bence. ;)

blitz yumurta akı tozunu deneme imkanın oldumu ben denemedim sen denediysen tadı ve yorumlarını bekliyorum olmadı alalım beraber

Bıldırcın Yumurtası daha ucuz, yani 12 tanesini 1ytl ye alıyorum burda, benim merak ettiğim konu şu, normal yumurtanın 10 tane beyaz 3 tane ful yiyilecek gibi bir düşüncem var ama, bıldırcın yumurtasının bir tanesindeki protein oranı 5 tane yumurtaya denk yazıyor birçok kaynakta, peki bıldırcın yumurtasını yerken ne yapacağız, sarısıyla birliktemi yiyeceğiz yoksa sarısını ayıracakmıyız ben bunu merak ediyorum arkadaşlar.?

ExEcutE dedi:
Bıldırcın Yumurtası daha ucuz, yani 12 tanesini 1ytl ye alıyorum burda, benim merak ettiğim konu şu, normal yumurtanın 10 tane beyaz 3 tane ful yiyilecek gibi bir düşüncem var ama, bıldırcın yumurtasının bir tanesindeki protein oranı 5 tane yumurtaya denk yazıyor birçok kaynakta, peki bıldırcın yumurtasını yerken ne yapacağız, sarısıyla birliktemi yiyeceğiz yoksa sarısını ayıracakmıyız ben bunu merak ediyorum arkadaşlar.?

Yumurtanin yapisi aynidir, yani sari bölge yag ve kollestrol bakimindan zengindir. Bazi doktorlarin dogal kilo aldirici olarak bildircin yumurtasini önerirler.

ExEcutE dedi:

hayır KESİNLİKLE YANLIS 1tane bıldırcın yumurtasının , 5 taneyumurtaya denk oldugu
bak yazıyorum bıldırcınla tavuk yumurtasının karsılastırmasını
TAVUK İÇİN 100 GR İÇİN
AGIRLIK 50 GR,PROTEİN 12,KARBONHİDRAT 1.5,SU 74

BILDIRCIN İÇİN
AGIRLIK 9 GR,SU 74,PROTEİN 13.5,KARBONHİDRAT 0.5

işde acıklama yani bu bıldırcın abartıldıgı gibi degil..farkındaysan

sanırım 9 gıram yumurtanın ağırlığı dierleride 100 gıramına oranları üst satırda yazıyo

fırat 26 dedi:
DaFFy dedi:
fırat 26 dedi:
ExEcutE dedi:
BILDIRCIN İÇİN
AGIRLIK 9 GR,SU 74,PROTEİN 13.5,KARBONHİDRAT 0.5

ağırlık 9 gr ve protein 13.5 gr... fırat_26 bunu sen mi yazdın?

daffy sen benim ne yazdıgımı anladın mı .sana ters gelen neydi. :?:

1 tanesini agırlıgı ortalam 9 gr , 100gr mındada 13.5 gr protein var.lif sıfır

yukarısında tavuk için 100 gr demişsin bıldırcın yumurtası için 100 gr demeyince ''ufak'' bir hata yapmışsın gibi oldu...

Hocam hepiniz güzel açıklama yapıyorsunuz ama sonuçta bıldırcın yumurtasının nasıl alınması gerektiği ile ilgili hala bir netice elde edemedik.

Back
Yukarı