En ucuz light Ton Balığı

Arkadaşlar biraz reklam gibi olcak ama herkes faydalansın diye söylüyorum. Bildiğiniz üzere Dardanel Ton Light 2x160gr ın fiyatı 7,50 YTL civarında. Sultan Market diye bi markette aynı ürünün fiyatı 4,40 YTL Bu market Fatih'te Karagümrük otobüs durağının orda. Benim bu marketle hiçbir alakam yok. Sadece rastgele gördüm. Emin olamadım bi tane aldım hakkaten bu fiyat. Herhalde gözlerinden kaçmış olcak ki bu fiyata satıyolar ve iki aydır aynı fiyat. Bir kaç şubesi olan bi süpermarket bu. Yarı fiyatına valla sömürün derim. Stok yapın :D

Not: Konuyu hangi başlık altına açacağımı tam saptayamadım. Burası uygun gözüktü gözüme :)

Ben Carrefour Ton alıyorum,160*2 320 gr;light değil,üstünde besin değerleri yazmıyor ama 3 lira fiyatı,ben de sömürün derim yağını süzünce yağ kalmıyo ki zaten :)

benim burada buyuk marketlerden yok ama bimden 2*160gr 3,5 ytl alıyorum.şimdilik idare ediyor.

Ben Carrefour Ton alıyorum,160*2 320 gr;light değil,üstünde besin değerleri yazmıyor ama 3 lira fiyatı,ben de sömürün derim yağını süzünce yağ kalmıyo ki zaten :)

Carrefour un 160 gramlık ton balıgının içinde 50 gramdan fazla yağ var , yanlış hatırlamıyorsam 102 gr faln balık var sadece , dardanal de faln 142 gr balık var . Buna dikkat et bence

Üst üste msj oalcak ama yararlanmanız açızından sölüyorum bazı marketlerde 1 kiloluk kaptan memo 7,5 lira içindede 700 gr balık var ( dardanelde aynı üründe 650 gr var ) Ben adeseden almıştım 3 tane faln son kullanma tarihi de 2011, ama bi daha göremedim

ya illa light ton balığımı olucak normal olmazmı yada zararlımı

bende light yiyemiyorum saman gibi geliyor ama benim gibi üç günde bir tüketenler için light normal farketmez heralde

ucuz tonlar ile daha pahalılar arasında kalite farkıda ortada..
dardanel ton genelde daha büyük parçalıdır diğer daha ucuz markalar küçük parçalıdır..haliyle küçük parçalının yağını arındırması da daha zahmetli..

ayrıca o küçük parçalar teknoloji daha iyi oldugu için küçük değil.artık balık etlerinden olusan bir ton balığı.yinede maddiyat ön planda olmak zorunda.

benim bildiğim trde 1 fabrika var ve hepsi orada üretüliyor ama farklı damgalar basılıyor ama farklı marketler için ya da 1 markanın farklı kalitede ürünleri oluyor örneğin şu şekilde ton balığı yakalandığında balık konserve olmadan önce hayvanın vücut sıcaklığı kalite acısından çok önemli ve balıkçılar onu mümkün olduğunca tazelik açısından soğuk tutmak zorundalar hale gittiğindede balığın fiyatına önce vücut sıcaklık derecesinden bakıyorlar ona göre kalite oluyor bunu bir belgeselde izledim trt de

ağırlıklı olarak dardanel fabrikasında üretilmesi hepsinin aynı kalitede oldugu anlamını taşımıyor.mesela aynı örneği alakasızda olsa başka biri ile karşılaştırayım.beyaz eşye sektöründe italya veya danimarkaya gidecek olan dolaplarda danfoss termostat kullanılır ve bu dolapların banttan saatte geçiş adedi 40-60 civarındadır.ülke içine sevk edilecfek olanlarda ise foshann termostat kullanılır ve banttan saatte geçiş adedi 90'dır.her ikiside aynı fabrikada üretilir fakat en başta işçiliğin kalitesi ve daha sonrada malzeme kalitesi farklıdır.her iiki termostatda çin maldıır ama 5 parmağın beşide aynı boyda değil.bilmem anlatabildimmi?

ton balığı yerine taze somon balığı yesek nasıl olur sizce çünkü somon balığını marketten taze taze günübirlik alma imkanım var besin değerleri açısından ne fark eder?

Örneğin 100 gr ton balığı ne içeriyor
100 gr somon balığı ne içerir?

Ben 1 kere 1 kiloluk dardanel almıstım . Acıldıgından itibaren ( cam kavanoza yagıyla birlikte koyup ) max 5 gun içinde bitmesi gerekiyormus .. 1 kiloluklar nispeten daha hesaplı ama 5 gun dede bitiremedem ben .. Bozuluncada bir faydası olmaz sanırım .. Bunu daha uzun süreli saklama olanagımız var mı ? Şöyle 10 gün gitse cok guzel olur aslında ..

Slm herkeze. Günlk protein ihtiyacımın büyük bir kısmını veya yarısını light konserve ton balığından karşılamam mümkünmüdür? Konserve olunca aklıma etin protein içeriğinin ne kadr zengin, kaliteli ve kullanılabilir olduğu geliyor. Yani sağlam bir marketten aldığımız kırmızı etin yerini tutabilirmi? Çünkü taşıması yemesi kolay koy çantana aç ve ye?

Kesin bir bilgisi olan varsa lütfen yarcımcı olun.

Slm herkeze. Günlk protein ihtiyacımın büyük bir kısmını veya yarısını light konserve ton balığından karşılamam mümkünmüdür? Konserve olunca aklıma etin protein içeriğinin ne kadr zengin, kaliteli ve kullanılabilir olduğu geliyor. Yani sağlam bir marketten aldığımız kırmızı etin yerini tutabilirmi? Çünkü taşıması yemesi kolay koy çantana aç ve ye?

Kesin bir bilgisi olan varsa lütfen yarcımcı olun.

ton balıgının 100 gr 24 gr civarı protein olsa 70 kg olsan diyelim

24*5= 120gr protein 140 gr protein alman lazım 5,6 kutu ton balıgımı yiyeceksin bir günde hiç tercih etmem bence. Dana etinin yerine tutmaz veya tavugun yerini tutmaz ton balıgı günde 2 kutu geçme bence .

Back
Yukarı