Ergenlik Çağındaki Sporcular Olan Bizlerin,Protein Tozuyla İmtihanı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan can_man
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

can_man

Üye
Protein tozunun peyniraltı suyundan yapıldığını ve zararsız olduğunun farkındayım.Ancak ailemi bu konuda inandıramıyorum.Türlü türlü açıklama yapsamda videolar izlesetsemde bi kişinin ek besinlerle ilgilisi kötü bişey demesiyle ailem protein tozu düşmanı oluyor.Bu konuda yanlız da değilim 3-4 arkadaşım var aynı sorunu yaşayan.8 Aydır bu sporla uğraşıyorum.Okul sınavlarımda var.Protein tozuna ihtiyacımın olduğunu düşünüyorum(Hem hızlı gelişim için hemde kas kütlemi daha iyi koruyabilmem için.)Siz saygı değer BodyForumtr üyelerine sorularım şunlar:

1)Sizce ne yapmalıyım ?
2)Protein tozunun yerini ne tutar ?
3)Protein tozu içeren ama protein tozu olmayan (Örneğin markette bulabileceğim ambalajlı bir ürün) bildiğiniz besinler var mı ?

Bu arada 17 yaşımdayım. 1.78 boyum var ve 80 kg yum.Şimdiden ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim ;):)

Yulaf,yogurt,yagsiz kasar,yumurta beyazi,sut,kakao,yerfistigi gibi protein iceren besinleri blender da karistirip icebilirsin
Ya da en kotu protein degeri yuksek kaliteli kakao bulup kakaolu sut icebilirsin sahsen ben de yasim kucuk oldugu icin kakaolu sut iciyorum. Ancak imkanim olsa kesinlikle yukarda yazdigim besinlerden bikacini toplar blenderda toz hale getirir kesinlikle icerdim p.tozu yerine.
Hatta yumurta beyazini ant. Sonrasi yesen kana cok rahat karisacaktir. Basarilar.

Protein tozunu daha önce calısırkende kullanmıstım. sporu bıraktım hiç birşey olmadı. Evet protein tozu peynir altı suyundan yapılmakta. günde 3 ölçekten fazla kullanmadıkça bir zararıda yok. şuanda hala kullanıyorum. yan etkide yaşamadım. Bu mesajı ailene göster kurtul :))

Protein tozunu daha önce calısırkende kullanmıstım. sporu bıraktım hiç birşey olmadı. Evet protein tozu peynir altı suyundan yapılmakta. günde 3 ölçekten fazla kullanmadıkça bir zararıda yok. şuanda hala kullanıyorum. yan etkide yaşamadım. Bu mesajı ailene göster kurtul :))

:)) Çok iyi fakat olmaz ki yaa neler neler dedim :(

Hiç bir zararı yok kutularca kullandım,ama adı üstünde ek gıda et,tavuk,balıklada aynı sonucu alabılırsin.

merak ettim, o zamandan bu yana aileni ikna edebildin mi? :)

Ben de merak ettim noldu aldin mi?klasik bir genç drami,aynisi bana da olmustu.babam o tozu alirsan çöpe atarim demisti.ama ben gidip aldim.sonra alisti zaten bir icraat olmadi hep lafta kaldi :)

Ben gizli kullanıyorum bi arkadas hediye etti dolapta sakliyorum.Sana kalmış bişey gizlicede yapabilirsin ama onermem.

Ailenle anlasma yapmayi dene sahsen ben oyle yaptim saolsunlar ton baliklarimi yumurtalarimi tavuk goguslerini karsiliyolar aylik :) dogal yollari kullan hem sen rahat et hem onlarin ici rahat etsin

Kardeşim al yukardaki arkadasın dedigi gibi cikolatalı süt hesabı nesquik kutusunda falan sakla. İyiki benim ailem karışmıyor böyle şeylere sen bilirsin doğrusunu diyorlar gerçi yaşda var oda olsa gerek. :)

Back
Yukarı