ETİ Lifalif Yulaf Ezmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gakkos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yulaf ezmesini hala yiyemeyen arkadaşlar var ise, marketlerde sütaş'ın 500 gr. meyveli yoğurtları satılıyor.
orta boy bir kaseye yogurtu ve yulaf ezmesini koyup biraz karıştırdıktan sonra çok kolay yiyebilirsiniz. Hatta beğenerek yersiniz.

o zamanda seker artacak ıslenmıs seker kılo verenler ıcın sıkıntı olabılır ancak .
bence proteın tozu sut ıle yapmak mantıklı en azından aldıgınız proteın tozu heba olmaz bır ogununuze destek olur :D bench_O

Her sabah omlet yumurta ile yediğim yulaftan nefret ediyorum. Her sabah 100 gram yemek zorundayım. Sütle denedim olmadı, yoğurtla denedim olmadı yumurtayla da olmuyor. Çok atınca ekmekten başka bişey yemiyor gibi oluyorum. Harika bir ürün fakat tadı berbat. Tüketimini kolaylaştırmak için önerebileceğiniz birşey var mı? Not: Whey protein kullananlar için forumda Despo bir tarif vermişti.

4 kaşık yulaf ezmesi, 4 kaşık yoğurt, yarım kaşık keten tohumu, 3 kuru kayısı, yarım kaşık yaban mersini (ya da kuru üzüm), 4 çeviz içi, iki taze ya da kuru erik ve bir elma. Büyük parçaları dilimle, hepsini karıştır çok lezzetli olduğunu göreceksin. Afiyet olsun...thums:

Hala ürünü kullanamayan arkadaşlar var sanırım. Konu biraz eskimiş ama ben buraya yazayım belki birinin işine yarar. Arkadaşlar ben bunu sabah kalkar kalkmaz şu şekilde kullanıyorum. Miksere 1 kase yulafı atıyoruz ve öğütüyoruz. Ardından bir servis protein tozu koyuyoruz. Üzerine 2 bardak su (Soğuk tercihimdir) döküp mikserde çeviriyoruz. Ben bu şekilde içiyorum ve ağzıma tortu gelmiyor hiç. Suyla içtiğim içinde sabah acil olan ihtiyacımı karşılıyorum. Bir nevi şekersiz gainer ;)
Saygılarımla SteeLHammeR

Hala ürünü kullanamayan arkadaşlar var sanırım. Konu biraz eskimiş ama ben buraya yazayım belki birinin işine yarar. Arkadaşlar ben bunu sabah kalkar kalkmaz şu şekilde kullanıyorum. Miksere 1 kase yulafı atıyoruz ve öğütüyoruz. Ardından bir servis protein tozu koyuyoruz. Üzerine 2 bardak su (Soğuk tercihimdir) döküp mikserde çeviriyoruz. Ben bu şekilde içiyorum ve ağzıma tortu gelmiyor hiç. Suyla içtiğim içinde sabah acil olan ihtiyacımı karşılıyorum. Bir nevi şekersiz gainer ;)
Saygılarımla SteeLHammeR

İlk işim bunu yarin sabah denemek olacak .

Saygılarımla SteeLHammeR

Denedim bu sabah ama şöyle bir sorun oluştu yulaf ezmesi alta protein tozu ve su üste çıktıı mecburen kaşıklamak zorunda kaldım bir içeçecek gibi olmadi yani ne kadarda mikserden geçirsemde yulaf cok kalin :D

Yulafı mikserden incecik çekip karıştırmak gerekiyor. Biraz da sütü koyup bekletirseniz koyu ama içilebilir şekle geliyor. Ben sütü döküp karıştırıp kafaya dikiyorum. Kalanları kaşıklıyorum. Açıkçası bekleyemem o kadar sütü emecekte homojen olacak diye. :)

İyice öğütmeniz gerekiyor. Ben öyle bir öğütüyorum ki bildiğiniz protein tozuna toz gibi karışıyor tortu falan kalmıyor. Mikserden olacağını zannetmiyorum ben öğütünce tamamen yulaf tozu elde ediyorum.

100 gr. yulaf ezmesi, kücük parcalarla dogranmış yarım adet veya 1 adet muz, çok az bal, süt.

O kadar begeniyorum ki bazen aksam yemegi yerine yedigim dahi oluyor.

Yulaf ve süt karışımına bir adet tatlandırıcı atarsanız , lezzet açısından iyi oluyor en basitinden.. Yani her zaman muz , bal vs.. bulunmayabilir bu gibi durumlarda tatlandırıcı kullanılabilir. Gayet leziz.

Ben Bi türlü alışamadım tadı saman gibi geldi 1 kaşık aldım ve bidaha almadım onun yerine ekmek yerim dedim ve bidaha bakmadım bile :)

Dün aldım tekrar ürünü bu sefer alışıcam dedim bu sabah denedim süt yulaf karıştırdım dolba koydum 10 dk sonra aldım üzerine bir avuç kuru üzüm tarçın aynı aşure tatlısına benzedi tadı süperdi denemenizi tavsiye ederim

İyide abi vardır bunun bi taktigi felan ? içine meyve felan mı atsam acaba . böyle sade sade gitmiyo süt kattım yine birşeye yaramadı :D

Back
Yukarı