Ev yapımı Weight-Gainer (Yeni tarif :)

Daha önce ' Blitz ' isimli üyenin açmış olduğu Ev yapımı weight-Gainer
' https://www.bodyforumtr.com/vbforum/ev-yap-m-weight-gainer-t2855.html ' isimli başlıkta, arkadaşımızın emekleriyle hazırladığı gainer'ı denedim, içinde o kadar çok yumurtanın olması zaten insanı içmekten soğutuyor, neyse; içtim ve neredeyse kusacaktım. Arkadaşımıza yeniden teşekkür ederim çok faydasını gördüm, ve kendi tarifimi yaptım :)
Biraz muzlu süte benziyor. Şimdi tarifi vereceğim ama daha deneyimli abilerimizden mutlaka besin değerleriyle ilgili yorum bekliyorum, ben bunu içiyorum bir faydasını görür müyüm? :)
İşte tarif:

500ML karışım için;
---------------------
100ML yumurta beyazı
250ML Süt
2 Çorba kaşığı bal
1Parça muz
-------------------------

Tarif budur. Tadı güzel :) ve en önemlisi kokusu da, içinde muz bulunduğu için muzlu süt gibi kokuyor, evet denemenizi ve faydası hakkında yorumlarınızı mutlaka bekliyorum, Teşekkür ederim :)

Sana kendi arada bir uyguladığım tarifi vereyim:
700ml süt
en az 70gr yulaf unu
en az 70 gr pirinç unu
2 ölçek protein tozu
1 adet muz
dileyen bal ekleyebilir ben bal sevmiyorum

draft yanlış anlama ukelalık etmek istemem (senin tecrübemden asla şüphem yok) ama iki ölçek protein tozu biraz fazla olmaz mı ?
Hesap yapsak mesela , 700 ml süt hemen hemen 21 gr protein
2 ölçek protein tozu nereden baksan 50 gr protein
Toplamda , 70 gr ediyor . bana biraz fazla geldi , ama belki sen ikiye bölüp içiyorsundur , o zaman tüm söylediklerimi geri alıyorum tabi :D :D

Çiğ yumurta sağlıklı değil diye biliyorum

Ben de çok sağlıklı diye biliyorum hocam :S Hep iç derler :S
Yorumlarınız için teşekkür ederim ama faydası var mıdır? yok mudur? buna da bir yorum alabilirsem çok memnun oluryum, saygılar

draft yanlış anlama ukelalık etmek istemem (senin tecrübemden asla şüphem yok) ama iki ölçek protein tozu biraz fazla olmaz mı ?
Hesap yapsak mesela , 700 ml süt hemen hemen 21 gr protein
2 ölçek protein tozu nereden baksan 50 gr protein
Toplamda , 70 gr ediyor . bana biraz fazla geldi , ama belki sen ikiye bölüp içiyorsundur , o zaman tüm söylediklerimi geri alıyorum tabi :D :D

Arada bir bünyemi denemek için limitlerimi zorlayarak crossfit tarzı bir idman yapıyorum. Mesela dün idmanda yaptım. Şu şekilde:
20 tekrar clean(her tekrar yere değerek - 60kg)
20 tekrar bench press (60kg)
10-15 tekrar overhead squat (60kg)

bunu süperset olarak 4-5 set yapıyorum ve vücudun çalışmayan bir kas grubu kalmıyor. Bu idmanı dene ve sonra vücudunun ne kadar protein istediğini bana söyle:)

Ben de çok sağlıklı diye biliyorum hocam :S Hep iç derler :S
Yorumlarınız için teşekkür ederim ama faydası var mıdır? yok mudur? buna da bir yorum alabilirsem çok memnun oluryum, saygılar

çiğ yumurta vücuttaki biotin miktarını azaltır.yumurtayı pişirmek yumurtanın için bu maddeleri katalize ediyor.

Arada bir bünyemi denemek için limitlerimi zorlayarak crossfit tarzı bir idman yapıyorum. Mesela dün idmanda yaptım. Şu şekilde:
20 tekrar clean(her tekrar yere değerek - 60kg)
20 tekrar bench press (60kg)
10-15 tekrar overhead squat (60kg)

bunu süperset olarak 4-5 set yapıyorum ve vücudun çalışmayan bir kas grubu kalmıyor. Bu idmanı dene ve sonra vücudunun ne kadar protein istediğini bana söyle:)

Ramazandan sonra denesem olur di mi :D
Bu arada clean ı tam olarak anlamadım açıkçası :(
Bu 60 kg lere bar dahil mi :D
Şunu da belirtmek isterim ki , fotolarını gördüm draft (özellikle sırt) senin kıvama gelmek için kırk parti üretim protein tozu içmem lazım :D
Ama ramazan sonrası deniyicem , en azından çıktığı yere kadar :D dumbelllls

Yorumlarınız için teşekkür ederim ama benim sorduğum soruyu kimse cevaplamamış, benim bunu içmemde bir fayda sağlar mı?

Ramazandan sonra denesem olur di mi :D
Bu arada clean ı tam olarak anlamadım açıkçası :(
Bu 60 kg lere bar dahil mi :D
Şunu da belirtmek isterim ki , fotolarını gördüm draft (özellikle sırt) senin kıvama gelmek için kırk parti üretim protein tozu içmem lazım :D
Ama ramazan sonrası deniyicem , en azından çıktığı yere kadar :D dumbelllls

https://www.youtube.com/watch?v=7ZDJ0H7faMc
clean hareketi bu. 60 kgye ise bar dahil:

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:16 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:11 ----------

Yorumlarınız için teşekkür ederim ama benim sorduğum soruyu kimse cevaplamamış, benim bunu içmemde bir fayda sağlar mı?

idare eder ama çiğ yumurta yukarda belirtildiği gibi seni hasta edebilir riske girmeye gerek yok bence:) Onun yerine yumurta haşlayıp ye yanında.

https://www.youtube.com/watch?v=7ZDJ0H7faMc
clean hareketi bu. 60 kgye ise bar dahil:

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:16 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:11 ----------

idare eder ama çiğ yumurta yukarda belirtildiği gibi seni hasta edebilir riske girmeye gerek yok bence:) Onun yerine yumurta haşlayıp ye yanında.

videoyu henüz izleyemedim , işyerinde bu tarz siteler açılmıyor duh
akşam izliyicem evden , saol link için ...
Ramazan sonrası bu programı deneyeceğimden emin olabilirsin thums:
O zaman vücut ne kadar protein istiyor yazıcam sana :D

Değerli üyemiz;

Konunuz ilgili bölüme taşınmıştır.

Önceki Bölüm : Diğerleri

Lütfen başlık açarken en doğru bölüme başlık açmaya özen gösteriniz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

yalnız bu sabahtan içilmesi lazım bal var çünkü ayrıca 2 çorba kaşığı bal fazla değilmi ben 2 çay kaşığı bal yiyorum sade

Bende kendi uyguladıgım tarifi vereyim ;

4 yumurta akı
1 Ölcek protein tozu
1 Tam muz
2 Tatlı kaşığı fıstık ezmesi
1 bardak süt ( veya mikserden gecirince koyu olursa biraz daha süt ekleyin)
2 ölcek kadar da yulaf ezmesi

Gerçekten cok lezziz oluyor :)
Yumurta akına çözüm olarak pastörize yumurta akı var o olabılır mı ?

konu acilali baya olmus ama belki 1-2 arkadas nasiplenir diye kendi tarifimi paylasiyim
100 gr yorsan veya peymes lor peyniri
500 ml yagsiz sut
50-100 gr yulaf (muz veya bal istege bagli)

blendirda karistir ic :))

Back
Yukarı