Kardeş hiç bench press yapmadın heralde bir bak istersen forumda var adamlar 150 kg basıyor.şaka yapıyorsun herhalde şu anda 3 kg da harektlerin sonunu zor getiriyorumsağdan soldan birer tane 1 kg eklesem 5 kg olur --> herhalde göğüs harektlerine başladığım ilk 4. veya 5. tekrarı bile yapamam
dur dur şimdilik 3 kg mı bile zor yapıyorum kalsın öyle
![]()
illaki zayıflaman şart değil kol,omuz,arka kol için zayıflamak şart değil diye tahmin ediyorum.Ben Zayıfladıktan sonra 20kg bar dumbell alcam ..14 yasındayım
6-7 kilo fazlam var ..
![]()
illaki zayıflaman şart değil kol,omuz,arka kol için zayıflamak şart değil diye tahmin ediyorum.![]()
öcelikle moralini bozmak istemedim ama gerçekler acıdır yapcak birşey yok gerçi sen beni yanlış anlamışsın amayav daha ömrü hayatımda ilk defa yapıyorum , sende iyice boz moralimide daha ilk günden bırakayım barineyse tamam ne kadar yapabilirsem o kadar arttırırım ama sende şimdi rezil etme insanı
bu diğer soruma cevap yazmamışsın günlük programdan hariç canım sıkıldıkça kafama göre dumbellarla öylesine istediğim hareketi yapsam zararı olurmu ? yoksa günlük programdan hariç ekstra hareket yapmamak mı gerekiyor ?
bu arada yaş 15 yazıyor imzanda doğruysa eğer helal olsun valla bayağı geliştirmişsin kendini , ama en önemlisi başlayıp bırakmaman olmuşbenimde 22 yaşında olduğumu ve daha yeni başladığımı düşünürsek ağırlıklardanda daha önemlisi bu işi devamlı ve düzenli sürdürmek olacak asıl işim
![]()
Benim bildiğim boy uzamasına olumsuz etki eden hareketler omur iliğine baskı yapan hareketlerdir.Boya etki etmeyen derken hangi bölge için söylüyorsun? Zaten sanırım boya olumsuz etki eden herketler sadece omuz hareketlerinde bazıları.örneğin:Neck Dumbell Press,Arnold Press bunlar omuz herketlerinde bir kaçı ve sanırım riskli hareketler ama emin değilim kesin bişey söylemek istemiyorum buyüzden.Boyumun uzaması durur Diye Yapamıyorum ki..Boya etki etmeyen hareket varsa bildiğin yazarsan sevinirim..dumbell ile
)
demek ki zorlamışsın...
setler arasında en az 90 saniye ara vermeni tavsiye ederim
çok basit ve minik bir tavsiyeymiş gibi duruyor ama o kadar çok fark ediyor ki![]()