merhaba. forumdan öğrendiğim bilgilerle kendimi geliştirmeye çalışarak bb. yapmaya 1.5 ay önce flexor hocanın programıyla başladım (evde dumbbella...). kendisine teşekkürü borç bilirim. çünkü gerçekten iyi sonuç aldım kısa bir süre olmasına rağmen.
programı yazmadan önce birkaç bilgi vermeliyim tabi ki
_ ektomorf yapıya sahibim. 1.87 m 64-65 kg 18 yaş
_ programda göğüs olmamasının sebebi bende jinekomasti diye bir illetin olması. ayrıca uyguladığım bu programın benim farkına vardığım kadarıyla göğüsleri de etkilemesi.
_ kardiyo olayı yok . zaten zayıfım . kas yaparak kilo almaya çalışıyorum.
_ programı flexor hocanın programını değiştirerek elde ettim . 1.5 aylık deneyim sonucunda. yani yanlış anlaşılmasın . örneğin o programda 1 gün içinde yapamadığım hareketi bunda yapabildiğim için ve jinekomasti yüzünden.
gelelim programa
1. gün
- 3*10 eller içe barfiks ( bodyfrmtr den önce bir tane bile çekemiyordum.)
-şınav 10 luk setler halinde yapabildiğim kadar
- mekik 50*2 oluyo şu an o da yapabildiğim kadar.
-dumbbel curls 3*10
-hammer curls 3*10
-dummbell preacher curls 3*10
- latarel 3*15
-neck dumbbel press 3*15
-dumbbel latarel raises 3*15
2. gün
- 3*10 düz barfiks (eller dışa) ( imkansız 1 tane bile çekemiyordum başlamadan önce. ama şimdi son sette biraz zıplayarak da olsa
yapıyorum.
- lying dumbell exxtensions 3*10
-dummbell french 3*10
- dummbell one kick box 3*10
- trapez 3*15
- bilek 3*15
3. gün dinlenme
yani 2 gün bb. bir gün dinlenme.
beslenmeme de dikkat ediyorum protein ağırlıklı sık öğün şeklinde besleniyorum . bdyfrmtr den çıkmıyorum desem yeridir
şu aptal jinekomasti ( allahtan çok ilerlemiş durumda değil. yani göğüs uçları şişkin biraz. doktora gideceğim.) durumu olmasına rağmen şevkle ve istekle çalışmaya devam ediyorum.
program hakkında yardımcı olabilecek, fikir belirtecek , tecrübeli üyelere şimdiden teşekkür ederim .
programı yazmadan önce birkaç bilgi vermeliyim tabi ki
_ ektomorf yapıya sahibim. 1.87 m 64-65 kg 18 yaş
_ programda göğüs olmamasının sebebi bende jinekomasti diye bir illetin olması. ayrıca uyguladığım bu programın benim farkına vardığım kadarıyla göğüsleri de etkilemesi.
_ kardiyo olayı yok . zaten zayıfım . kas yaparak kilo almaya çalışıyorum.
_ programı flexor hocanın programını değiştirerek elde ettim . 1.5 aylık deneyim sonucunda. yani yanlış anlaşılmasın . örneğin o programda 1 gün içinde yapamadığım hareketi bunda yapabildiğim için ve jinekomasti yüzünden.
gelelim programa
1. gün
- 3*10 eller içe barfiks ( bodyfrmtr den önce bir tane bile çekemiyordum.)
-şınav 10 luk setler halinde yapabildiğim kadar
- mekik 50*2 oluyo şu an o da yapabildiğim kadar.
-dumbbel curls 3*10
-hammer curls 3*10
-dummbell preacher curls 3*10
- latarel 3*15
-neck dumbbel press 3*15
-dumbbel latarel raises 3*15
2. gün
- 3*10 düz barfiks (eller dışa) ( imkansız 1 tane bile çekemiyordum başlamadan önce. ama şimdi son sette biraz zıplayarak da olsa

- lying dumbell exxtensions 3*10
-dummbell french 3*10
- dummbell one kick box 3*10
- trapez 3*15
- bilek 3*15
3. gün dinlenme
yani 2 gün bb. bir gün dinlenme.
beslenmeme de dikkat ediyorum protein ağırlıklı sık öğün şeklinde besleniyorum . bdyfrmtr den çıkmıyorum desem yeridir

şu aptal jinekomasti ( allahtan çok ilerlemiş durumda değil. yani göğüs uçları şişkin biraz. doktora gideceğim.) durumu olmasına rağmen şevkle ve istekle çalışmaya devam ediyorum.
program hakkında yardımcı olabilecek, fikir belirtecek , tecrübeli üyelere şimdiden teşekkür ederim .