Evde bacak Antremanı Yapılış şekli (Resimli)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
3. Hareketi Yaparken bir Sorunum Var. Diz Kapagımın Altındaki Kemikte Bir Sorun Var (Menesküs) Adı Verilen Bir Diz Kapağı Hastalığı İsmini Yanlıs Yazdıysam Kusura Bakmayın. Bu HAreketi Eğer Yapmazsam Bacak Çalışmamda Eksiklikler Olur mu İlla Bu Hareketi Yapmalı mıyım ?

Bravo Flexor Hocam Peki Bu Evde Dumbella Çalışma Hareketlerini Kaç Ay Yaparsak Arnold Yada Jay Cutler Gibi Oluruz Bu Sporu Ben Aşırı Derece Acemice Yapıyodumda :o ama Artık SAyende Acemilikden Kurtulcam Tabi Bu Hareketlerle Gerçekden Gözle Görülür Bir Gelişim Görürsem İyi Olacak :) Bu Arada 2 Adet 5kg Dumbell Var Onlarla Çalışıyom :)

Son düzenleme:
FleXoR
Birçok kişi bu hareketlerin boy uzamasını engellediğini söylüyor. Benim hocamda aksine boy uzamasına katkı sağlar bu hareketler diyor ama bazılarıda tamamen engellediği kanısında, bu hareketleri gösterdiğine göre bu konuda da bilgi istememin bir sakıncası yoktur umarım çünkü gelişim çağındayım (17 yaş) verceğin bilgiler benim için gerçekten çok önemli boy yabana atılacak bir konu değil kimi dinlemeliyim yapmalımıyım yapmamalımıyım

FleXoRBirçok kişi bu hareketlerin boy uzamasını engellediğini söylüyor. Benim hocamda aksine boy uzamasına katkı sağlar bu hareketler diyor ama bazılarıda tamamen engellediği kanısında, bu hareketleri gösterdiğine göre bu konuda da bilgi istememin bir sakıncası yoktur umarım çünkü gelişim çağındayım (17 yaş) verceğin bilgiler benim için gerçekten çok önemli boy yabana atılacak bir konu değil kimi dinlemeliyim yapmalımıyım yapmamalımıyım

Benim bildiğim boy kısalması ergenlik çağında yüksek kiloların altına giren kişilerde oluyo.Sebebi ise Bluğ çağlarında kemik esnek ve uzamaya müsait ağırlık çalıştıkça kemikler sertleşiyo ve uzama duruyo.En azından ben böyle biliyorum ve bunuda burada bi yerde okumuştum.

Hocam bu stres kırığı olayını gördüm de size bir danışayım dedim: Ben koşarken diz kapağım ile ayak bileğim arasındaki ön kemik arıyor ( kaval kemiği deniyor galiba) bu herkeste koşma esnasında oluyor mu yoksa bende stres kırığı hastalığına maruz kalmış olabilir miyim ?

Flexor hocam
şu sıralar yeniden bacak çalışmaya başladım.
kalf raises hareketinde birileri kim olduğunu hatırlamadım ağırlık arttırma demişti ama ben ağırlık ları arttırdım biraz zorlayıp bir iki hafta çalıştım. bi gece baktım yataktayken baldırları kasabiliyorum. bu zorlamadan mıdır.

kalf raises hareketinde ağırlık artırmaya devam etmeli miyim? . birde bu makinada yapılan hataları yapmamam gerekenleri anlatırmısınız?

benim backlarım biraz çarpık 36 cm şuan; 45 olursa çarpıklığı gider herhalde kaç yılda normal bir bacak gibi olur.
---------------------------------------------
likte
https://www.bodyforumtr.com/vbforum...gerekenler-t13710.html?t=13710&highlight=kalf
lise sonda iken bende 1.72 boyla 3.05 pota degiyordum
zamanında pivot dergisi bir program vermişti ona bakabilrsin internette vardır buyuk ihtimal bide bu konuda en fazla satılan air alert programı var onuda bulabilirsin internetten hatta yazdım google direk çıktı :D
http://forum.donanimhaber.com/m_8681210/tm.htm

baktım burada(yükseğe zıplamak için) sanki baldırlara ğırlık verilmiş. salonda zıplama konusunda ne kadar gelişilir? şimdiden teşekkürler....
-----------------

Son düzenleme:
Ben bu 1 ve 2 hareketlerini 5x15 şeklinde yapmıştım ertesi gün bacaklarım titriyordu yürürken. Şimdi gördüm 4x8 şeklinde yapılacakmış :) Haftada 2 gün herhangi 2 gün mü yoksa omuz ve göğüs programıyla beraber mi ?

Cidden süper bir çok yere baktım her yerde saçmasapan şeyler vardı....
Birinci ve sonuncu antrenmanları dün yaptım bacaklarım hala ağrıyo:S

Günde 4x8 şeklinde yaparsan daha iyi, fazlası çok ağrıtır. Ama ağrıması geliştiğine işarettir. Haftada 2 en fazla 3 gün çalışırsan daha iyi randıman alırsın. Kolay gelsin...

beğendiğinize forum adına sevindik . ilk etapta keşke yüklenmeseydiniz. hangi harekete geçerseniz geçin alışma sürecinde hafif yaparsanız yıpranma daha az olacaktır.

Ellerinize sağlık muazzam bir çalışma. Bu programı evde uygulamayı düşünüyorum fakat karın kasları konusunu ne yapacağız? mekik için ayrı bir gün mü ayırmalıyım yoksa her çalışmadan sonra 4 set mekik çekmeli miyim?

Hocam Bacak Çalışması Yapmadan sizin diğer Dumble Çalışmasını yapsak bi zararı veya bi eksikliği olurmu ? Şimdilik bi eksiği olurmu Yani ? İlerde spor salonuna gideceğim orda bacak Güçlendiririm.Şimdi Mide-gögüs-omuz ve kollara ağırlık veriyorum.Yorumlarınız bekliyorm hocam.
Bunu yaparken sesler geliyor Bacağımdan. Ve Kolu haftada 2 kere çalıştırmanın bi zararı Olurmu ?

Back
Yukarı