Evde dumbell ile çalışma programı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
dumbell

yaş 15 kilo 60
düzenli 3 ay
düzensiz şuan çalışmaktayım . dumbell olmadan çalıştım şınav mekik arka kol kası hareketleri felan . şimdi ise bi dumbell almaya karar verdim arkadaşlarım hep 2 kilo ile başlıyorlar 2 kilo parmakla kalkıyor gibi geliyor bunun kol kasına etkisi olcağını düşünmediğimden 6 kilo almayı düşünüyorum.öneriniz nedir?
birde beslenme konusunda bir sorunum var sabahları kahvaltıda hep yumurta öneriliyor fakat yumurtanın haşlanması ve kızartılmasının bi önemi yokmu ?
bir diğer sorum ise karın kasını kısa sürede geliştirme hareketi nedir kafa_
kısa sürede fotoğraf atarım göğüs-kol-karın-bacak

Arkadaşlar salona gidiyorum fakat derslerim yoğunlaştı, en azından göğüs, ön kol falan çalıştığım günleri evde geçireyim diyorum..
Dumbell seti, bar ve çok amaçlı sehpa alacağım için nasıl bir mix yapacağım hakkında pek fikrim yok, bu konuda döküman bulamadım. Yani dumbell+bar ve sehpa ile salondaki kadar profesyonel çalışabileceğim bölgeler nereler?

Bu arada tek kol zorlanan arkadaşlar, diğer elleriyle hafif destek vererek hareketleri tamamlayabilirler..

selamlar. Yaş 25 Spora başlamadan önce kilo 62boy 1.73 şuan 2 aydır bu çalışmayı yapıyorum kilo 65 oldu çöp gibi olan kollarda gelişti,Spor salonu olmadıgından evde dumbell ile çalışıyorum 5 kg dumbell ve kendime çıkardıgım bilindik dumbell programı ile yaklaşık 2 ay çalıştım ve bu hafta bir attırılabilir dumbell seti alarak göğüs ve bacak tam olarak 6,75 kg ile diğer kas guruplarını 5 KG ile devam ediyorum
Sorularıma gelecek olursak(biraz uzun olacak)

1- 2 aydır beni görmeyen arkadaşlar şaşırıyor hem kilo almıssın hem kas yapmıssın göğüse bak kola bak ve erkekler arasında malum bilindik davranışlar maruz kalıyorum ancak ben sanki hiç değişim olmamış gibi hissediyorum kendimde bu sanırım psikolojiye giriyor ki iyi mi kötü mü nasıl atlatırım ?

2-bilindik dumbell setleri haricinde şınav-mekik-barfix olayıda var barfix 3*5 şınav 3*10 mekik ise tek seferde 80 setler halinde ise 4*12 karın kası çalıştıran program ile yola devam ediyorum ekleyecek hareket varmı? spor salonu yaşadıgım bölgede ne yazıkki yok ah olsa

3-haftada 5 gün yaklaşık -30-45 dakikada setleri bitiriyorum pazartesi-sali program yoğun bu iki günde toplamda 16 dumbell hareketi yapıyorum ağırlıgı attırmadan önce her hareketi 4*8 setler halinde yapıyordum -çarsamba dinleniyorum perşembe barfix-şınav cuma 6 dumbell hareketi ile sadece bacak çalıştırıyorum cumartesi ise hafta tekrarı 4 tane en fazla hareket yapıyorum ,haftanın her gününe mekik yapıyorum dinlenme günleride dahil bu çalışma programı yeterli mi değişim gerekir mi? Ve setler arası 3 dakika dinleniyorum postta 20 dakika yazıyor :S

4-beslenme 3 öğün Allah(c.c) ne verdiyse yemek aralarda ikindi 150 gram tavuk haşlıyıp yiyorum gece yatmadan öncede 2 yumurta ve yaklaşık 350 ml kadar süt içiyorum yani günde 5 öğüne denk geliyor.Çalıştıgım günlerde bir kase ekstra yoğurt yiyorum köylük yer olunca süt ürünleri eksik olmuyor 2 hafta kadar hergün karışık çerez tüketiyordum ama göbek çevresinde hafif yağlanma sezince bıraktım yağ alarak değil kas alarak kilo yapmak istiyorum.Beslenme hususuna ekleyecek birşey varmı yumurtayı pek sevmem de...

5-son olarak dün sol kolum aynada dikkatimi çekti sanki sağ daha büyük gibiydi mezro ile ölçtüm sağ 31.5 cm sol 30.5 cm geldi tabi spora başlamadan önce cin alinin kolu olan birisi için bu bile büyük nimettir ancak sol geride bu solu dengelemek için ne yapmalıyım?

İşin üstadı cevaplarsa sevinirim saygılarımla

Son düzenleme:
selamun aleykum
flexor hocam program ıcın tesekkurler elınıze saglık benım bır kac sorum olacak
yas 17 boy 1.83 kılo 71 2 ay salonda calıstım sonra bırakmak zorunda kaldım bır suredır evde calısıyorum beslenme dınlenme uyku dıkkat ettım bıraz gelısme sagladım fakat daha profesyonel bır calısma ıstıorum bu programla ne kadar gelısme saglanabılır yanı orta sevıye olurmu yeterınce calısma ıle?
birde bir baska sorum gogus hareketlerınızın yerıne
dar sınav
genıs sınav
ayaklar yuksete dar sınav
ayaklar yuksekte genıs sınav
ceksem hem sınav bır kac bolgeyı bırden calıstırdıgı ıcın daha yararlı olur dıye dusundum ne dıyorsunuz hocam?

Selamn Aleyküm

Abilerim Bana Yardımcı Olabilirmsnz 16 Yaşındayım Dumbellerim Var 5 Kg Vücüt Geliştirmek İstiyorum Bana Bir Program Yapabilirmsnz Beslenme - Ve Çalışma Programım Nasıl Olmalıdır bench_O

Evde bu hareketlerde vücut geliştiren varsa madalyayı hakediyor , hiç sanmıyorum . Eksta ilaç vs bişeyler alıyorsa o ayrı ama evde olacak iş değil bu .

Velez Sarsfield yanılıyorsun. Çöp gibi dolanan zayıflıkta kemikleri sayılan ben deniz 3 ayda Göğüs ve Kol bariz biçimde şişip kilo alan bir kaç aydır beni göremeyen kız arkadaşların" yakışıklı olmussun" demesi bile benim için yeterlidir :) elbette spor salonunun avantajları inkar edilemez ama tamamen faydasız demek yanlıştır

1. gün haretlerini cuma yaptım diyelim 2. gün hareketini de cumartesi yaptım.
son pazar günü yine 1. gün hareketlerini yapıcam dimi ?

ara vermeden yapıcam yani , değişse değişe ?

bunlara ek olarak şınav mekik yaparım.

bir de kosu antrenmanlarım var ztn.

saygılar.

bu çalışmaları sabah uyandığımda kahvaltıdan önce yapsam mı daha faydalı olur yoksa akşam yatmadan önce mi yapsam daha faydalı olur? paylaşım için teşekkürler

Isınma

Acaba bu hareketleri yapmadan önce ısınmak için bir şey yapmamıza gerek var mı yoksa direk yapabilir miyiz? Eğer ısınmamız gerekiyorsa ısınmak için ne yapmalıyız?

Birde acaba bu kas yapma dönemini hızlandırmak için protein tozu olarak ne kullanabiliriz?

Türkçe açıklamaları yokmu

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 19:06 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 18:58 ----------

ÖRNEK:

Pazartesi 1.Gün Göğüs-kol
Salı 2.Gün Omuz - Arka kol
Çarşamba Off
Perşembe 3.Gün Sırt
Cuma 4. Gün Bacak
Bunlara uyarak yapmaya calısıyorum kaç ay sonucunda gösterişli kaslı bir vicuda sahip olurum çok kalıplı birisiyim

bu programdaki 4x8 3x8 gibi kavramlar ne oluyor acaba ?

atıyorum Dumbbell Bench Press hareketini yapıyorsun. 3 x 8'in anlamı. dumbell'ı her kol için 8'er kez kaldıracağını 8 tane bittikten sonra 1-1.5 dakika aradan sonra aynı şekilde 2. sete başlayacağını bunu toplamda 3 kere yapacağını gösterir. sonra Dumbbell Bench Press hareketi biter, diğer harekete geçersin.

malum yaz dolayısıyla ne zaman nerede olacağım belli olmadığından dolayı spor salonuna yazılamıyorum. bu hareketleri yapmaya başlayacağım, inşallah katkısı olur :) dumbell set siparişini de akşam vereceğim

atıyorum Dumbbell Bench Press hareketini yapıyorsun. 3 x 8'in anlamı. dumbell'ı her kol için 8'er kez kaldıracağını 8 tane bittikten sonra 1-1.5 dakika aradan sonra aynı şekilde 2. sete başlayacağını bunu toplamda 3 kere yapacağını gösterir. sonra Dumbbell Bench Press hareketi biter, diğer harekete geçersin.

malum yaz dolayısıyla ne zaman nerede olacağım belli olmadığından dolayı spor salonuna yazılamıyorum. bu hareketleri yapmaya başlayacağım, inşallah katkısı olur :) dumbell set siparişini de akşam vereceğim

sağolasın kardeş.birde ben vücut geliştirmeye yeni başlayacağım acaba ideal olan 5 kg lık dumblelarla baslamam mı ? 3 kg kuzenimde var tek kol zorlanmadan 50 defa kaldırıyorum yeterli olacağını sanmıyorum 5 almayı düşünüyorum.

Back
Yukarı