Evde spor için tavsiye verebilir misiniz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heilstar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Belki bir sürü benzer konu vardır ama konu açmak istedim kusura bakmayın.
1.90'a 76 kiloyum. Hastalıktan dolayı salona gidemem. Boş vaktim çok ve bir odayı spor için ayırmak istiyorum aşırı olmadıktan sonra maddi sınırlamam da yok. Kilo almakta zorlanıyorum, zayıfım evde biraz toparlayabilirim diye düşünüyorum.
Yalnızca 10kg ayarlanabilir dumbellım var.
Z bar, düz bar, bench sehpası, barfiks vb. neler gerekiyor başlangıç için sipariş vereceğim. (kapı barfiksim var ama kullanışlı değil duvara monte edilenler var mı veya bir düzenek gibi)

Belki bir sürü benzer konu vardır ama konu açmak istedim kusura bakmayın.
1.90'a 76 kiloyum. Hastalıktan dolayı salona gidemem. Boş vaktim çok ve bir odayı spor için ayırmak istiyorum aşırı olmadıktan sonra maddi sınırlamam da yok. Kilo almakta zorlanıyorum, zayıfım evde biraz toparlayabilirim diye düşünüyorum.
Yalnızca 10kg ayarlanabilir dumbellım var.
Z bar, düz bar, bench sehpası, barfiks vb. neler gerekiyor başlangıç için sipariş vereceğim. (kapı barfiksim var ama kullanışlı değil duvara monte edilenler var mı veya bir düzenek gibi)
Arkadaşım öncelikle merhabalar; Evde bu spor olayını sürdürülebilir kılmak gerçekten oldukça zor. Neden dersen bir noktadan sonra ne oradaki ağırlıklar nede aletler seni tatmin edebilir. Vücut denilen organizme öyle birşey ki senin yaptuğın haraketlere kendini alıştırıyor ve farklı ağırlıklar ve aletlerle vucüdu sasırtman gerekiyor. O yüzden evde body ile ilgili yapacağın her sporun sonundan fazla eşya olarak sana geri dönecektir.

Fakat hastalığım var demişsin. Evde yapacağın spordan çok büyük bir gelişme beklentin olmadan aşağıdaki malzemeler işine yarayacaktır.
zbar
uzunbar (1.70 lik idealdır)
kısa bar (30-35 cm)
çeşitli ağrılık plakaları (2,5 kg.dan 25 kg kadar 2 şer adet kafidir)
bench sehpası (sırtını koyduğun zaman omuzlarının çok dışarda kalmayacağı bir sehpa)
180 derece -45 derece eğimlerde çalışabilmeni sağlayacak bir sehpa (hem omuz çalışabilmen-hemde fly haraketlerini yapabilmen için)
eliptik ya da kondisyon bisikleti yada koşu bandı (cardiyovasküler çalışırsın-interval çalışırsın vs) (sonuçta nefesini de bir şekilde açmalısın.

Aklıma gelenler bunlar. Hastalığın için tekrar geçmiş olsun arkadaşım. Sağlıklı ve Güzel Bir Vucüdunun olması deliyiğle.

Back
Yukarı