fırında muz-yulaf nerde hata yaptım !

yav ben forumda, internette sağda solda okuduğum tarife göre bi 6-7kaşık yulafla 2muzu ve biraz tarçını karıştırdım iyice, top top kurabiye gibi yaparak fırında verdim iğrenç oldu yiyemiyorum şu anda :D resimlerinde hiç benimki gbi görünmüyodu çıtır çıtır oluyomuş mükemmel oluyomuş kokulu oluyomuş falan ben nerde hata yaptım??? yiyemiyorum yumuşacık saçma sapan bi kıvamda oldu, muz çok kötü bi tat almış fırında pişince

tarif bu kadar işte bi kapta muz ve yulafı ezerek karıştırıyosun, isteğe göre tarçın, fındık ekliyosun, top top yapıp fırına 20dk atıyosun. muzlu yulaflı kurabiye diye geçiyo ekstra bi şey yok

evet çok güzel görünüyo yorumlar da gayet iy olduğu yönündeydi. ben kahvaltıda yulaf, süt ve muz yemeye bayılırım. dün gece gördüm bu tariffi, sabahı zor ettim erkenden kalktım yaptım ama sonuç hüsran :D

orta boy muzlardı hatta biri küçük bile sayılırdı. benim neyime yeni tarif denemek zaten. otur sütünle yulafını karıştır muzunu doğra ye !

Muzu koyma. Herşeyi hazırla muzuda artık üstünemi yersin yemezmisin bilemem dene bi :D Ben sade yulaffındık falan artık ne koyarsan direk fırına atıyom. 10 dk pişiyo. çıkarıyorum süt koyuyorum mükemmel :D

muzu fırına koyarsan tabi kötü olur survivordamısın pişmiş muz yiyiyorsun :)

denemedim ama güzel olabilecek tarifler:
sabahları kullanımı içindir

2-3 kaşık dondurma
mikserde çekilmiş yulaf
soğuk su
-------------
1 tatlı kaşığı kaşık kahve
mikserde çekilmiş yulaf
su
az biraz da süt

muzu fırına koyarsan tabi kötü olur survivordamısın pişmiş muz yiyiyorsun :)

denemedim ama güzel olabilecek tarifler:
sabahları kullanımı içindir

2-3 kaşık dondurma
mikserde çekilmiş yulaf
soğuk su
-------------
1 tatlı kaşığı kaşık kahve
mikserde çekilmiş yulaf
su
az biraz da süt

e o muzlu yulaflı kurabiye tarifleri nasıl türedi o zaman !! :D

Muzu çok koymuşsunuz, 1 tane muz ile o istediğiniz çıtırlığı elde edebilirdiniz. Kıvama gelmesi için azıcık da süt eklerseniz daha iyi olur, göz kararınca. Çok olursa kek kıvamına gelir

Back
Yukarı