Fıstık Ezmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan paco_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
beslenme bölümünde gerekli olan yiyeceklerin tümünü hesaplıyorumda sırf yiyecekler bile türkiyedeki kişi başı milli gelire göre%90 nının (en iyi ihtimal oda) alması imkansız... onuda ye bunuda ye demesi kolay da fıstık ezmesi baya pahalı birşey 1 haftadada 1 kutusu biter bunun. yoksa bende biliyorumğın içinde şekerde olan artı ''sürülebilen" fıstık ezmesinin kuruyemişciden alınanfıstıktan daha lezetli olacağı

beslenme bölümünde gerekli olan yiyeceklerin tümünü hesaplıyorumda sırf yiyecekler bile türkiyedeki kişi başı milli gelire göre%90 nının (en iyi ihtimal oda) alması imkansız... onuda ye bunuda ye demesi kolay da fıstık ezmesi baya pahalı birşey 1 haftadada 1 kutusu biter bunun. yoksa bende biliyorumğın içinde şekerde olan artı ''sürülebilen" fıstık ezmesinin
kuruyemişciden alınanfıstıktan daha lezetli olacağı

Sürülebilen fıstık ezmesi daha tatlı gibi olmasının sebebi içeriğindeki şeker ve tuz sebebi ile insana cazip gelir. Tahmin edileceği gibi rafine şeker ihtiva eden her ürün inceden inceye yavas yavas insana zarar verir.

Ayrıca bunlar yiyeceklerin doğal lezzetini bozuyor ve bizde zannediyoruzki işlenmiş gıda gerçekten lezzetli.

Tabi bunda bilinc altımıza yerleşen, şekerin bize ödül olarak sunulması cocukluktan aşırı şeker tüketimine alıştırılmak gibi durumlarda var.

Aslında kesinlikle yer fıstıgının kendisine has bir lezzeti vardır, şeker ve tuz tüketimi bırakıldıgı anda diğer besinlerin lezzeti inanılmaz bir şekilde artıyor.

Sürülebilen fıstık ezmesi daha tatlı gibi olmasının sebebi içeriğindeki şeker ve tuz sebebi ile insana cazip gelir. Tahmin edileceği gibi rafine şeker ihtiva eden her ürün inceden inceye yavas yavas insana zarar verir.

Ayrıca bunlar yiyeceklerin doğal lezzetini bozuyor ve bizde zannediyoruzki işlenmiş gıda gerçekten lezzetli.

Tabi bunda bilinc altımıza yerleşen, şekerin bize ödül olarak sunulması cocukluktan aşırı şeker tüketimine alıştırılmak gibi durumlarda var.

Aslında kesinlikle yer fıstıgının kendisine has bir lezzeti vardır, şeker ve tuz tüketimi bırakıldıgı anda diğer besinlerin lezzeti inanılmaz bir şekilde artıyor.

aynen öyle, benimde elimde tuzsuz fıstıkla fıstık ezmesi olsaydı yine bi avuç fıstığı yerdim. gerçi dün bunu yazmıştım ama editlerken arada o cümleyide silmişim yeni farkediyorum

dam basında saksağan vur beline kazmayı şimdi bu edobey ne demek istedi diye düşüne bilirsiniz açıklayayım
her ne kadar bu alanı bilgi edinme amaçlı kullanmak için burada olsakta yukarıdaki gibi bir soruda sanırım sitenin kapasitesinin çok altında yani insanlar bu tarz bilgileri biraz uğrasarak rahatlıkla bulabilir ki bu arkadas acemi de değil bayadır sitede bana kalırsa bu tarz sorulara yanıt vermemek te endoğru secim olsa gerek yani su bilgiyi arayıp bulmayı akıl edemeyen yada üşenen, uğrasmak istemeyen insan nasıl spor yapıp o agırlıkları kaldıracak merak ediyorum
arkadasın siteden uzaklastırılma sebebini bilmiyorum ama (bu konuda ise)yerinde bir karar olmus site yetkililerini bu konuda destekliyorum
bir mum başka bir mumu yakmakla ısığından bir şey kaybet mezmiş ama çıtayıda bukadar aşşagı indirgememek lazım

Arkadaşım anlayışlı olmak çok önemli bişeydir.insan bilmediği bi şey öğrenmek istiyorsa emin ol ki 8 yaşındaki çocugun söylediğini dahi dikkate alır.demek istediğim biraz saygı hoşgörü çercevesinde olalım.burası bi bilgilendirme platformu kimin neyi öğreneceği hakkında yorum yapmasak çok daha sağlıklı bi forum olcağına kanaat getirebilirim.
Saygılar..

ya bu denizlide hiç bir markette fıstık ezmesi yok fındık ezmesi de aynı değeri karşılarmı

Çevrenizde BİM yok mu daha bugün baktım vardı

fıstık ezmesını bım veya dıasa marketlerde kesın bulursunuz

bıde bu jım marka ezme turkıyede varmı

peki bu fıstık ezmesini günde ne kadar tüketiyorsunuz..ben bir kavanozun yarısını 1 günde bitiriyorum(yaklaşık 160 gr)

fıstık ezmesi var fıstık ezmesi var arkadaşlar. Natural olanları kullanın bence. (örn: Pam, Jif, Peter Pan marka - en iyisi Jif diyebilirim bende hacim dönemimde bundan kullanıyorum). Kremalı falan almanısı önermem. Ayrıca sabahları multivitamin, 3 tam yumurta, fıstık ezmesi,(veya fındık fıstığın kendisi) çok bariz testo seviyesindeki artışı hissedebilirsiniz.

6874.jpg

benim kullandığım marka bu arkadaşlar

Ben, Denizliden aldım BİM Market

Back
Yukarı