Fıstık Ezmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan paco_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Vucut gelistiricilerin yedigi JIF gibi sekersiz olan DOGAL fistik ezmesidir.

BIM'deki GOLD markali urunu alip da kasik kasik gotureyim demeyin sakin...Sonra salarsiniz popoyu, gogusu.

Hatırladığım kadarıyla JIF 8-9 tl civarinda, gramajı GOLD'tan biraz fazla olsa da, GOLD'un 3.25'lik fiyatıyla karşılaştırıldığında kaybediyor.

GOLD'taki fıstık oranı %81. Gayet iyi bir oran bence. Ayrıca sırasıyla şeker, emülgatör (hurma, E471[yağ]), lesitin (soya, E 322), tuz, peyniraltı suyu tozu var.

Ben sabahki shake'ime bir tatlı kaşığı (orta boy kaşık) kadar koyuyorum. 70-80 kalori eder.

akşam üstü yakınımdaki tansaş ve migros'a baktım fakat jif'i geçtim herhangi bir marka fıstık ezmesi yoktu, gold bile. daha önce 1 sefer gold almıştım fakat şeker ilaveli olduğu için tekrar ondan almayı düşünmüyorum. daha da bakıcam kipa falan fakat marketler dışında başka nerelerde bulunabilir bilen var mı? (markalı olması şart değil, açık olsa da olur : mesela bi kuruyemişçiye de sordum onda da yoktu ve nerden bulunabileceğini de bilmiyordu)

bişeyi anlamadım
bende bitane fiskobirlik bide ülker fındık ezmesi var

fiskobirlikte karnonhidrat 100grmda 8gr
ülkerde ise 100grmda 28gr

neden bu fark?

bişeyi anlamadım
bende bitane fiskobirlik bide ülker fındık ezmesi var

fiskobirlikte karnonhidrat 100grmda 8gr
ülkerde ise 100grmda 28gr

neden bu fark?

bunun sebebı basıt fısko bırlık seker ılavesıs ulker ıse seker ılavelı o yuzden karbonhıdrat oranı fazla

fıstık ezmesi yerine bunun gibi kullanılabilecek bişey var mı besin değerleri yakın ve fiyatı da uçuk olmayan ? :)

fıstık ezmesi yerine bunun gibi kullanılabilecek bişey var mı besin değerleri yakın ve fiyatı da uçuk olmayan ? :)

fıyatı 3.25 olan bır urun sıze gore ucuk fıyatlıysa ben buna yakın bır alternetıf bılmıyorum

gold u demiyorum şeker var dediler ? göbeği salarsınız dediler ? fıstık ezmezi tarzında rahat ve hazırlama derdi olmayan ne var manasında sormuştum :(

Bende bugün BİM'den aldım Gold markalı ürünü. Tatlı kaşığı ile canım her çektiğimde götürüyorum.

Bende bu gün 2 çeşit gold marka aldım çünkü Jif marka bulamıyorum :S Sanki İzmir'de değilde dağ başındayız duh. Fıstık ezmesinede fazla abanmamak gerek yağlanma yapıyor. Ama macbur definasyondan çıktım ve midem ufalmış. Bana göre dünyalar kadar yiyorum yinede almam gereken protein miktarını alamıyorum. Bu sebeble biraz kendimi şımarttım :D Şimdiden 1-2kg. yağlandım :o

gold u demiyorum şeker var dediler ? göbeği salarsınız dediler ? fıstık ezmezi tarzında rahat ve hazırlama derdi olmayan ne var manasında sormuştum :(

evet boyle seyler denıldı ama bunlar gunde 100gr yıcem dıyenlere gunde 1-2 tatlı kasıgı goldun bır zararı olmaz emın olun

evet boyle seyler denıldı ama bunlar gunde 100gr yıcem dıyenlere gunde 1-2 tatlı kasıgı goldun bır zararı olmaz emın olun

SEZER YZL arkadaşım iyi yere değinmiş miktarından bahsetmek gerek. Benim fazla dediğim günlük 150-200gr. falan yediğim olur. Yani bi kavanazon yarısından fazla. 3 tatlı kaşığı bulk döneminde yerim ;) 3-4 tam yumurta ile birlikte birde multivitamin atarım(Testo. seviyesi için idel karışımhyper_)

yabancı forumlarda bunun geceleri yatmadan önce yenmesi gerektiği konusunda fikir birliği var. bende son 1 haftadır geceleri yatarken yiyorum.

Bende bu gün 2 çeşit gold marka aldım çünkü Jif marka bulamıyorum :S Sanki İzmir'de değilde dağ başındayız duh. Fıstık ezmesinede fazla abanmamak gerek yağlanma yapıyor. Ama macbur definasyondan çıktım ve midem ufalmış. Bana göre dünyalar kadar yiyorum yinede almam gereken protein miktarını alamıyorum. Bu sebeble biraz kendimi şımarttım :D Şimdiden 1-2kg. yağlandım :o

ankarada jif markalı fıstık ezmesini ben de epey araştırdım..
migrosa sordum ithalatçı firmanın bir sıkıntısı falan varmış dediler..
yani şu aralar ithalatı yok..
umarım yakın zamanda gelir..

ÇAY ŞEKERİ içermeyen doğal fıstık ezmesi bulamayaşımızın 3. dünya ülkesi olmamızla ne kadar ilgisi vardır acaba :badgrin:

biraz kilo eksiğim var bu açığı fıstık ezmesi ile kapatıcağım inşallah çok büyük etkisi var kg almak için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fıstık Ezmesi Hakkında Bilmeniz Gereken Beş Şey

1) Çocukların en sevdiği yiyeceklerden olan bu besin, onun yetişkinken de beslenmesinde önemli rol oynar. Fıstık ezmesi, içerdiği proteinin yanında tekli doymamış yağ bakımından da son derece zengindir ve kalp hastalığı riskini azalttığı gibi yağ olarak depolanma ihtimali de daha azdır.

2) İki çorba kaşığı fıstık ezmesinde 188 kalori, 8 gram protein, 6 gram karbonhidrat ve 16 gram yağ bulunur.[
[3)[[ıstık ezmesi, kas kazanımı suretiyle kilo alma dönemleri haricinde yasaktır, çünkü yağ ve karbonhidratı birlikte almak ideal bir durum değildir. En iyisi fıstık ezmesini az karbonhidratlı besinlerle tüketmektir.[
[) [ight ya da az yağlı fıstık ezmesi almayı aklınızdan bile geçirmeyin. Üreticiler yağı ortadan kaldırırken onun yerini alması için hemen her zaman daha fazla şeker koyarlar. Standart fıstık ezmesini tercih edin.[
[)[[ıstık ezmesini, yatmadan önce, proteinle birlikte tüketerek içerdiği iyi yağlarla sindirimi yavaşlatıp kas kaybını engelleyen bir besin haline getirin. Size fıstık ezmesini, üzerine, harika bir çoklu doymamış yağ kaynağı olan, bir yemek kaşığı keten tohumu serptiğiniz bir kase az yağlı yoğurtla birlikte tüketmenizi de önerebiliriz. [
KAYNAK: www.muscleandfitness.com

Son düzenleyen: Moderatör:
Bodyturkey başlığını buna ekledim..lütfen önce arama yapalım ve mevcut başlıkları kullanmaya çalışalım..

Back
Yukarı