Fazla Kalsiyum alımı

YuriBoyka61

Yeni Üye
Gün içerisinde süt ve yoğurt olarak fazla kalsiyum alıyorum gereğinden fazla kalsiyum almanın kemikleri kırılganlaştırdığını yani daha çabuk kırılmaya başladığını okumuştum bir yerde.bu doğrumudur fazla kalsiyum alımının ne gibi zararları olabilir ?
 
Gün içerisinde süt ve yoğurt olarak fazla kalsiyum alıyorum gereğinden fazla kalsiyum almanın kemikleri kırılganlaştırdığını yani daha çabuk kırılmaya başladığını okumuştum bir yerde.bu doğrumudur fazla kalsiyum alımının ne gibi zararları olabilir ?

Herşeyin fazlası zarar.. Kalsiyum,demir,çinko birbirlerinin emilimini azaltır sen kalsiyumu fazla alırsan, demirin çinkonun emilimini azaltmış olursun.Digerlerini de almak istediğinde bukez böbreklerine yük binmiş olur.
 
Dostum öyle yoğurtla sütle fazla kalsiyum alımından zarar görmen çok zor, sana şöyle söyliyim ben kalsiyum için toz kullanıyorum, aynı zamanda mutivitamin içiyorum, her öğünde yoğurt yerim, günde 2 büyük bardak süt içiyorum sıkıntı yok.
 
Bende her öğün ya süt ya ayran ve bir kase yoğurdu sabah hariç öğlen akşam ve ara öğün olarak yiyorum :D sabahlarıda annem sütlü yulaf ezmesinin yanına yoğurt gitmez diyor yoksa sabahlarıda yiyicem.Evin yoğurt ve süt tüketimini ben bitiriyorum tek başıma :D ama zararı olmaz diye düşünüyorum.
 
sütten, süt ürünlerinden "kalsiyum "falan verimli kalsiyum falan alamazsınız...hele endüstriyel sütten asla!.(

süt ve "kalsiyum kaynağı " bağdaşımı , her iki malzemenin de "beyaz oluşundan "dolayı oluşturulan bi cinlikten başka bi şey değildir !..( ve ndüstriyel süt endüstrisi bu cinliği çok kullanır!...

insanın kalsiyum ihtiyacı için 3 kaynaktan kalsiyum tiplemesi elmesi gerekir:
**kalsiyım laktat
**kalsiyum fosfat
**kalsiyum glukonat
**kalsiyum oxalat

oysa sütte "tek tip " vardır ve miktarı da fazla değildir...


bu 3 tiplemenin alınması ile "kalsiyum sentezi "en mükemmel konumda sağlanmış lur...

süt ve süt ürünleri yerine aşağıdaki formülü , natürel yoldan sağlamanın esasını verirsek:

-15 tane natürel yumurtayı iyice yıkayın , sonra kabuğunu ayırın ve 4- 5 dakika suda kaynatın...
-kabukları havanda dövün iyice ve ufak parçalara ayrılsın
-10 adet limonu , suyunu kabukların üstüne sıkın..
-buzdolabında 8-10 gün bekletin...
-eriyiği karıştırın ve her gün aç karna 2 çay kaşığı yeyin...biraz çıtır çıtır olur ama mükemmel kalsiyum kaynağıdır , her yönüyle...)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:48 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:45 ----------

ayrıca, özellikle "büyüme çağlarında " , aşırı kasiyum almak , örneğin "iğne " ile aşırı miktarda kullanmak "boy uzamasına da " engel olabilir!...aşırı olduğunda!...(
 
Son düzenleme:
sütten, süt ürünlerinden "kalsiyum "falan verimli kalsiyum falan alamazsınız...hele endüstriyel sütten asla!.(

süt ve "kalsiyum kaynağı " bağdaşımı , her iki malzemenin de "beyaz oluşundan "dolayı oluşturulan bi cinlikten başka bi şey değildir !..( ve ndüstriyel süt endüstrisi bu cinliği çok kullanır!...

insanın kalsiyum ihtiyacı için 3 kaynaktan kalsiyum tiplemesi elmesi gerekir:
**kalsiyım laktat
**kalsiyum fosfat
**kalsiyum glukonat
**kalsiyum oxalat

oysa sütte "tek tip " vardır ve miktarı da fazla değildir...


bu 3 tiplemenin alınması ile "kalsiyum sentezi "en mükemmel konumda sağlanmış lur...

süt ve süt ürünleri yerine aşağıdaki formülü , natürel yoldan sağlamanın esasını verirsek:

-15 tane natürel yumurtayı iyice yıkayın , sonra kabuğunu ayırın ve 4- 5 dakika suda kaynatın...
-kabukları havanda dövün iyice ve ufak parçalara ayrılsın
-10 adet limonu , suyunu kabukların üstüne sıkın..
-buzdolabında 8-10 gün bekletin...
-eriyiği karıştırın ve her gün aç karna 2 çay kaşığı yeyin...biraz çıtır çıtır olur ama mükemmel kalsiyum kaynağıdır , her yönüyle...)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:48 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:45 ----------

ayrıca, özellikle "büyüme çağlarında " , aşırı kasiyum almak , örneğin "iğne " ile aşırı miktarda kullanmak "boy uzamasına da " engel olabilir!...aşırı olduğunda!...(
formülü tam olarak anlamadım yumurtaları kaynatmadan kabuklarından nasıl ayırıcaz yada yumurtaları kaynattıktan sonramı kabuklarını ayırıcaz ayrıca yemiycekmiyiz beyazını sarısını kabuklarınımı yiycez sadece.
 
1-) yumurtaları (beyaz olsun) yıka ..

2-) haşla , içini yersin...

3-) kabukları bi havana koy iyice döv...

4-) dövülmüş kabukları bir cam kaseye koy..

5-) 8-10 tane limonu iyice sık...

6-) limon suyunu "kabukların "üzerine dök , karıştır...buzdolabına koy..

7-) 5 gün en az kalsın...sonra karışımı karıştır, her gün aç karna 2 çay kaşığı yeyiver...)
 
Back
Yukarı