Fetih 1453

Film 16 Şubat 14.53 de vizyona giriyor...

Biletler şimdiden satılmaya başlanmış...
Kesinlikle izliyicem..

filme kesin gideceğim ama şu secdeye gitme sahnesinde aynı adamdan 1000-2000 tane kopyalamasalarmış iyi olacakmış.

perşembe gunu bu fılme kesınlıkle gıdecegım.
film, efektler guzel olmus gıbı duruyor.fılmın fragmanını sınemada ızlemıstım gecenlerde. oradakı ses sıstemı ve goruntuyle buradakınden daha coskulu oluyor :)

Arkadaşlar filmi izledim.Öncedende söylediğim gibi Sulten Mehmet'i daha karizmatik biri oynamalıydı.Biraz silik kalmış filmi götüren Ulubatlı Hasan diyebilirim.Ayrıca filmde zafer kısmı,ilk alınan yenilgi bölümlerine göre daha kısa kalmış.Başka bi tanesi filmde Mehteran takımı yok buda çok büyük bi eksik.Hakkını yememek lazım bazı sahneler gerçekten güzeldi.Başka bi güzel yönüyse eski Türk filmlerindeki çelimsiz adamlarla kale feth etmiyolar.Oynayan oyuncuların vücutları oldukça iyi.Benim film hakkında şahsi görüşüm bu.

Edit:Ulubatlı Hasan'ın vücudu hakikaten güzeldi:).Adamda tip felanda var yakışmış.O role bi insan anca bu kadar yakışır :)

bende filmden az once geldım.
filmle ilgili soyleyecegım tek kelıme ıle muhtesemdı.mutlaka herkesın ızlemesı ve ızlettırmesı gereken bı fılm oldugunu dusunuyorum.izlerken cok duygulandım acıkcası.tuylerım sureklı dıken dıken oldu.
bence Fatih Sultan Mehmet'i canlandıran kısı gayet ıyıydı.o yuz ıfadesı asil, oturaklı durusu benım hosuma gıttı acıkcası.ayriyetten yandımali'nın de dedıgı gıbı mehteran takımına cok az yer verılmıs.sadece bı kez cok kısa bı sekılde goruntulendı.

Çanakkale Savaşı İçinde Bi Film Çıkacak Geçen Haberlerde Söylüyordular

Bu topicte daha once yazdigim dusunceler altinda izledim. Cok keyif aldim. Gidin, izleyin. Eksikler var mi var, bazi sahneler gereksiz bazilari azcekilmis (misal gemi kismi) ama ben filme onyargisiz gittigim icin oldukca keyifli 3 saat gecirdim. en iyi turk filmiymis, aman bizdenmis diye hic dusunmedim.

Bu arada film bitince salonda alkislar oldu:D

Film aslinda troy-kingdom of heaven-lotr karisiminda. Bu ucunu izleyenler ayni tadi yakalayacaktir. Haa bu arada hic halvet yok, yani bi muhtesem yuzyil diil :D ama hatuarin hepsi guzel.

İson BB kismi , kazicilArin vucutlarsuperdi. Hasan fena diildi.

Arkadaşlar filmde neden mehter marşı olmadığına dair açıklama yapılmış.Biraz ön yargılı davrandık galiba aynen aktarıyorum :)

FETİH 1453 ve MEHTER MARŞI İLE İLGİLİ

Film gösterime girmesi ardından sosyal medya'da bazı yorumlarda dile getirilen "Filmde Mehteran Takımı ve Mehter Marşı'nın neden olmadığı" yönünde gelen mesajlar bulunmaktadır.

Mehteren Takımı ve Mehter Marşı bugün bilinen hali ile İstanbul'ın Fethi'inden daha sonraki dönemlerde Osmanlı Ordusu bünyesinde yer almıştır. Diğer yandan fetih döneminde davullar ve kös çalınmaktaydı ve filmde yer almaktadır...

Film gerçekten 3 saat gitmeden saatleri ayaralyın yoksa akşam seansına gidip orda kalma durumunuz olabilir :D

Özellikle Ulubatlı Hasan ın konuşmaları bana çok kibar geldi. Biraz hanım evladı gibi durmuş.

''Kurdoğlu'' diye bir film vardı. Kaliteli bri film değildi ama oradaki kahramanların konuşmaları çok daha yakışmıştı.

Back
Yukarı