Fitness ve Bodybuilding Antrenman Programı Farkı

Merhaba,
İnternette çok araştırdım ama bulamadım, belki de buldum ama anlayamadım. Bu iki spor dalının antrenman programlarının farkı nedir? Fitness kas geliştirmekten ziyade sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmaya bodybuilding ise hacim ve kas kütlesini arttırmaya yönelik bir spor diye biliyorum. Bu iki spor dalının da antrenman programları aynı mı?
Ek olarak; Örnek fitness programı atabilir misiniz? İncelemem adına.

bodybuilding 212 lbden sonra başlar yani 96 kilodan sonra başlar tabi bu alt limit en az boyuna göre değişmekle beraber 110-140 kilo olman lazım

Boyum ortalamaya göre kısa 1.60 boyum var kilom 53 mezomorf vücut tipine sahibim. Yaş 19
yani bodybuildingle fitnessın farkı beslenme ve kullandığın steroittir birbirinden farklı antremanları yok sen düzgünce beslen uykunu al iyi antreman yap eksik kalırsan supplement kullan senin için yeterli olur

Anladım tesekkurler.

Yani ben sadece fit kalmak istiyorum kas kütlemi arttırmak istemiyorum ne yapmam gerekir? Ağırlığı arttirmadan mi calismam gerekiyor?

Zaten istesen de kas kütleni öyle kolay kolay attıramazsın. Galiba siz bunu çok basit bir şey zannediyorsunuz. İki dambıl kaldırınca Arnold olmuyorsunuz içiniz rahat olsun.

Bodybuilding genel de tabiri caiz ise Hayvan gibi olmak isteyip,idmanlara çok ağır girip yuksek kalori alan genelde 100 kg üzeri insanların yaptığı spor oluyor.
Fitness ise daha çok estetikliğin önemli olduğu dal

Zaten istesen de kas kütleni öyle kolay kolay attıramazsın. Galiba siz bunu çok basit bir şey zannediyorsunuz. İki dambıl kaldırınca Arnold olmuyorsunuz içiniz rahat olsun.

Hayır bunu çok basit zannettiğimi söylemedim. Lakin ben beslenmeme dikkat eden birisiyim sadece 1.60 boyunda iri yarı gözükmek istemiyorum. Şu an ki fiziğimi koruyayım yeter.

Bodybuilding genel de tabiri caiz ise Hayvan gibi olmak isteyip,idmanlara çok ağır girip yuksek kalori alan genelde 100 kg üzeri insanların yaptığı spor oluyor.
Fitness ise daha çok estetikliğin önemli olduğu dal

Anladım teşekkürler.

Back
Yukarı