Flexor hocanın yazdığı program ile ilgili..!!

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/kol-l-m-alamad-m-t12522.html

Hocamız bu konuda, şu programı yazmış..

Pazartesi Göğüs
Salı - Biceps (3 hareket) yarı off sayılır
Çarşamba Omuz
Perşembe-triceps (3 hareket) yarı off sayılır
Cuma sırt-karın
Cumartesi biceps-triceps bicepse 2 hareket- tricepse 2 hareket. (ilki ana hareket olursa ii olur bicepste barbell gibi tricepste alna indiriş gibi)
pazar off
Bu şekilde beslenmede iyi olursa kol için iyi ölçü alabilirsin

not : bu proğram ölçü almak istediğin bölgeye göre düzenlenmiştir
Bende kollardan verim alamıyorum. Bu programı uygulamalı mıyım?

birde bazı sorularım var :

- çarşamba omuz antremanı yaptıktan sonra perşembe triceps çalışmak dogru mudur? Çünkü omuz çalışırken tricepsler ısınır bilgidiğim kadarıyla..?

Birde haftada 6 gün overtraiininge yol açar mı?

Konu açtıgım için kusura bakmayın. Konuya yazdım ama cevap alamadım.

İyi forumlar..

Bir sorun yaşayacağını tahmin etmiyorum.Sonuçta programı yazan çok bilgili bu konularda.
Ayrıca tam olarak 6 gün antrenman bile sayılmaz salı ve perşembe yarı off günler.yani sadece küçük kas grubunun çalıştırıldığı günler.
Ama bu program başkası için yazılmış,o kişinin ne kadar süre bu sporla uğraştığıda önemli bunu iyi ölçüp tartmalısınız.
Bide şu var bu spora yeni başlamış biriyseniz bu programın size uygun olacağını sanmıyorum.

Bir sorun yaşayacağını tahmin etmiyorum.Sonuçta programı yazan çok bilgili bu konularda.
Ayrıca tam olarak 6 gün antrenman bile sayılmaz salı ve perşembe yarı off günler.yani sadece küçük kas grubunun çalıştırıldığı günler.
Ama bu program başkası için yazılmış,o kişinin ne kadar süre bu sporla uğraştığıda önemli bunu iyi ölçüp tartmalısınız.
Bide şu var bu spora yeni başlamış biriyseniz bu programın size uygun olacağını sanmıyorum.
Ben 3 aydır düzenli olarak yapıyorum. Daha önceden de spor yapmştım . 2 yıla yakın kum torbasında düzenli olarak çalıştım bununla beraber bolca şınav, mekik, barfiks yapmıştım.

boy 173 kilo 83. Kolları biraz daha geliştirmek istiyorum. Şu an 37 cm. 3 ay önce 35 cm idi.. Zaten haraketli 3 set 6 tekrar şekilde yapıyorum(hacim ve güç için..)

sizlerden yardım bekliyorum..

bu program sana göre değil...
üç ayda anca hareketlere alışırsın özel bir programa benziyor. bacak hiç yok mesela .
senin başlangıç programlarına odaklanman ve her adele grubunu eşit çalışman gerekir...

Alternatif

Flexor Hocanın yazdığı başka bir program ile ilgili soru sormak istedim. Başlığı açan arkadaşa ayıp olmaz umarım.

Yeni başlayanlar için 1.2.3. ay programları - Flexor

bu başlıktaki 1. ay programındaki bazı hareketler makinelerde yapılıyor yanılmıyorsam.

Evde dumbell ve düz bar bulunmakta. Bu yüzden bazı hareketlere alternatif arıyorum.

Programda yazan - Benim tahminen bulduğum alternatif

Butterfly - Flat Bench Dumbbell Flyes
Tricep Pushdowns - Dumbbell French
Wide-Grip Lat Pulldown - fikrim yok
Seated (Cable) Row - fikrim yok
Leg Extension - fikrim yok
Leg Curl - fikrim yok

bacak hareketlerini araştırdım biraz fakat tam olarak alternatif olabilirmi bilemiyorum.

Deneyimli arkadaşların yardımını bekliyorum.

Bu hareketlere dumbell ve bar ile yapılabilecek alternatifler arıyorum.

Back
Yukarı