Değerli Üyemiz
Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!
Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle
sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve
yorumlamasını sağlayacaktır.
Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!
Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi
ladasamara dedi:benim obliklerin hastası ayrı diyosun yanivücudundan hoşnut olman çok güzel . dietin konusunda sana sonuna kadar katılıyorum ama yağlanma bölgeselleşmeye başlamış. ve uzun süre vermezsen kalıcılaşır, vermen de daha zorlaşır. istersen 4 ay büyüme (yüksek karbonhidrat, biraz zeytinyağı, düşük tekrarlar) 2 ayda erime (düşük karbo, sıfıra yakın yağ, yüksek tekrarlar, bol cardio) dene. bu şekilde bir dönem çalışması oturt. ilk olarak erime dönemini tavsiye ederim. önce bölgesel yağlanmanı yok et sonra da belli düzen içinde geliştirirsin vücudunu.
ladasamara dedi:istisnaları düşünmeyecek olursak vücut yüzde 5 e kadar olan yağı tüm vücuda yayar. 5 ten sonrasını da erkeklerde alt karında bayanlarda basende toplamaya başlar. sana söylemek istediğim bu bölgeye yoğunlaş. bazıları gibi sadece cardio ile götürme bu yağı. biliyorum burada kütle oluşturman zordur ama uzun zamanda yaptığın karın kasları kolay kolay yok olmuyor. ayrıca kas kütlesi durduğu yerde kalori yaktığı için yağlanmanı da zorlaştıracaktır. ama cardio yapma demiyorum. hatta yapmazsan olmaazzz. kesinlikle koşu yap. günde 1 saatten fazla yapmayacaksan (ki sen yapmican tahminim) eklemlerini zedeleme gibi bir sorunun da olmayacaktır. koşarken kollarındaki yağların dahi nasıl eridiğini hissedeceksin. tabiri caizse yağ işeyeceksin. sıkılıyorsan dakika değil tempo artır ve 25 dakikayı hiç geçme. uzun zaman ayırırsan daha iyi sonuç alırsın ama madem sıkılıyorsun bu tarzı dene. önce bitirebileceğin gibi bir tempoda koş. her geçen gün artır temponu. kendini çok kötü hissettiğin günlerde salon sahibinden Rocky Soundtrack - Training Montage'i çalmasını iste. ne diyim ustam cardio yapmayı kim sever. dişini sıkmalısın.haftada 5 diye çok da gazlama 3 le başla. birde bi kafadengi arkadaş bulursan bi yandan laklak edersin. bu aynı zamanda nefesini istediğin gibi alamamana ve daha az oksijenle koşmana ortam hazırlayacaktır. bu durumda daha çok kondisyon depolar daha iyi sonuç alırsın. (boşuna yaaylalar yaylalar diye bağırtmıyolar askerde) hemde daha az sıkılırsın. ne kadar aşama kaydedeceğin senin bünyene bağlı. ama ortalama 7000 kalori yakarak 1 kg yağ kaybedersin.