• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

fotograflarım yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum

arkadaşlar daha önceden yapmıs olduğum bodybuilding sporunu çeşitli nedenlerle bırakmak zorunda kaldım. yeniden başlayarak fit bir vücut elde etmek istiyorum hertürlü olumlu olmusuz öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum...
vücut ölçülerim ve yaşım aşagıdaki gibidir.
kilo:84
sağkol: (normal : 32, şişkin:37) ,sol kol: (normal:32, şişkin:36), omuz:118, gögüs:104, bel:93, kalça:103, sağ bacak:61, sol bacak:61

Not:her ay bır sıkıntı olmaz ıse resimlerimi güncelleyecem:)

Eklentiler

• 1.jpg
    1.jpg
    50,5 KB · Görüntüleme: 776
  • 2.jpg
    2.jpg
    44,6 KB · Görüntüleme: 652
  • 3.jpg
    3.jpg
    44,5 KB · Görüntüleme: 598
  • 4.jpg
    4.jpg
    52 KB · Görüntüleme: 572
  • 5.jpg
    5.jpg
    50,4 KB · Görüntüleme: 672
  • 6.jpg
    6.jpg
    53,5 KB · Görüntüleme: 655
Göbek biraz büyük gibi geldi :) Cardio yapıyorsunuzdur umarım ve bir beslenme programınız vardır.Cardio ve ağırlık çalışmasıyla 3 ay sonra belkide hafif bi şekillilik elde edebilirsiniz diye tahmin ediyorum.

kol normal 32 şişkin 37 nasıl oluyor? muhtemelen hiç sıkmadan ölçtünüz normal halini, vücut biraz yağlı ama adonis var

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence ilk başta yağlardan kurtulmaya bakın sonra benim gibi sıkıntı çekebilirsiniz vücut yapınız iyi bence göğüs hacim olarak geniş yapıda iyi antremanla kendine gelir. İlk olarak kendinize düzenli bir beslenme programı ve cardio ağırlıklı bir antreman öneririm hem vücudunuz adapte olur zamanla hacim çalışmalarına ağırlık verip cardio yu azaltırsınız. Ve bacak mutlaka çalışın bacakla işim yok gibi bir düşüncede değilsinizdir umarım. Başarılar...

Göbek biraz büyük gibi geldi :) Cardio yapıyorsunuzdur umarım ve bir beslenme programınız vardır.Cardio ve ağırlık çalışmasıyla 3 ay sonra belkide hafif bi şekillilik elde edebilirsiniz diye tahmin ediyorum.

göbek olduğunun farkındayım :) götürmek için uğraşıyorum ama sanki yerleşmiş beni terketmek istemiyor

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 10:10 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 10:06 ----------

kol normal 32 şişkin 37 nasıl oluyor? muhtemelen hiç sıkmadan ölçtünüz normal halini, vücut biraz yağlı ama adonis var

normal derken biceps kasının sıkılmamış halini şişkin derken ise sıkılmış halin kasttetmiştim.thums: vucudum yağlı sanırım vücut yağ oranım 24 :D oda göbek bölgesi ağırlıklı adonis var ama baklavalar olmayınca bir kıymeti olmuyor:D

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 10:19 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 10:10 ----------

Bence ilk başta yağlardan kurtulmaya bakın sonra benim gibi sıkıntı çekebilirsiniz vücut yapınız iyi bence göğüs hacim olarak geniş yapıda iyi antremanla kendine gelir. İlk olarak kendinize düzenli bir beslenme programı ve cardio ağırlıklı bir antreman öneririm hem vücudunuz adapte olur zamanla hacim çalışmalarına ağırlık verip cardio yu azaltırsınız. Ve bacak mutlaka çalışın bacakla işim yok gibi bir düşüncede değilsinizdir umarım. Başarılar...

yorumlarınız için öncelikle teşekkür ederim. beslenme programım var ve düzenli fakat suan cardio deilde bodybuilding yapıyorum.esasında yaklaşık 5 ay önce 92 kilo idim suan 82-84 arasında geliyorum :D bende sizin gibi düşünüyordum 75 kiloya düşeyim sonra bodybuildinge başlayayım diye fakat sonra kararmımı değiştirerek cardio antrenmanlarımı sonlandırdım. kas kütlemi belli bir seviyeye getirdikten sonra yağ yakımı yaparım diye düşünmüştüm. sizin yaşadığınız sıkıntıyı paylaşırsanız sevinirim.

fakat belli bir seviyeye gelene kadar o göbekteki yağ hep sıkıntı çıkarıcak ve kötü görünecek ve yağ yakımı yaparken kas gelişimini de etkiliyecek

vucudum yağlı sanırım vücut yağ oranım 24 :D oda göbek bölgesi ağırlıklı adonis var ama baklavalar olmayınca bir kıymeti olmuyor:D

sevgili masterofhell, biz de baklavaları dilimledik ancak adonis olmayınca bir kıymeti olmuyor :D, ben yaşınızdan ötürü ayrıca tebrik ediyorum çok geç olmadan yeniden başlamışsınız spora, zaten bel ve kalça bölgesi görüntü ve ölçülerden de kendini belli ediyor, bölgesel yağ yakımı olmasa da kilo verdiğinizde çok daha iyi olacaktır, çalışmaya devam, başarılarthums:

Dogru beslenme, idman ve dinlenme ile 6-8 ayda guzel bir vucut cikarabilecek bir yapiniz var bence.

esasında p90x programını demek istiyorum ama evde yapabilirmiyim yada gerçekten okadar etkilimi diye düşünüyorum. deneyen arkadaşlar varsa onlarında p90x hakkındakı yorumlarını almak isterim.

En azından her ay fotoğrafını koy p90x programını bende biliyorum senin şuanki vücudunu biliyoruz ilk ay 2. ay ve son ay nasıl değişim olucak merak içindeyim.

p90x serüvenimin ilk 30 günü ve sonuçlar

p90x programı ile ilk 30günlük fotolarımı sizlerle paylaşmak istiyorum
84 kg ile başladığım programıma 30 gün sonra 81 kg olarak devam etmekteyim :)
benim göremediğim bir değişim varmı yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum...
resim ekleyemedim serverda sorun var sanırım resimler hazır en kısa zamanda yuklenecektir :(

Son düzenleme:
resimler eklenmiştir...

Eklentiler

• 2.jpg
    2.jpg
    28,6 KB · Görüntüleme: 384
  • 1.jpg
    1.jpg
    33,1 KB · Görüntüleme: 391
  • 3.jpg
    3.jpg
    32,2 KB · Görüntüleme: 378
  • 4.jpg
    4.jpg
    27,3 KB · Görüntüleme: 355
  • 5.jpg
    5.jpg
    28,3 KB · Görüntüleme: 357
  • 6.jpg
    6.jpg
    39,2 KB · Görüntüleme: 385
  • 7.jpg
    7.jpg
    35 KB · Görüntüleme: 359
  • 8.jpg
    8.jpg
    31,7 KB · Görüntüleme: 380
  • 9.jpg
    9.jpg
    38,6 KB · Görüntüleme: 349
benim anlayamadığım olay %24 yağ oranıyla nasıl adonise sahip olduğun gerçekten çok ilginç
ve resimler daha iyi karnında belirmiş

Idmanda kol 32 den 37 ye cıkıyor hmm

mutlaka beslenmene dikkat et
çok abartılı yeme, özellikle kaliteli beslen,
düzenli spor yap
kardiyo ağırlıklı başla
kardiyo+bb ile devam et
sonra yağlar gittikçe bb ağırlılkı çalışırsın
istersen sana bi program yazayım hızlıca vakit olmadığından yanlışlar olailir arkadaşlar düzeltir
1.gün 25.dk kondisyon
bench press +fly+barbell curl+bilek+karın
2.gün dinlenme
3.gün25dk kondisyon + military press(hafif ağırlık hatta ilk günler boş bar) + dumbell yana açış + triceps benchler arası dips+yatarak triceps dumbell alına indirme çalışması
4.gün dinlenme
5.25dk kardiyo
gün barfiks (yapamazsan geniş tutuş omuza çekiş+deadlift(ilk hafta boş bar sonra çok hafif kilolarla devam)*deadlifti çok iyi anla sonra çalış* + bacak (squat(hafif kilo)
6. gün kardiyo+karın
7.gün dinlenme

ilk 4 hafta bu programla başlayabilirsin, veya başka programlar deneyebilirsin, kardiyo ağırlığını arttırıp bb ağırlığını azaltabilirsin
programda oynamalar yapabilirsin
ama sana tavsiyem 1 saati geçme, ancak alışanakadar ister istemez 1 saati geçeceksin ancak çalıştıkça 1 saati geçmemeyi öğreneceksin
şimdilik aklıma gelenler bunlar

Son düzenleme:
Back
Yukarı