Dips veya chin upta form bozukluğu var veya omuz yeterince ısınmadığı için olabilirBen genelde squat, deadlift, bench, chin up, dumbell shoulder press, dumbell ya da cable row, facepull şeklinde yapıyorum. Dips te yapıyorum ama bazen sağ omuz ve sağ trapez de ağrı oluyor. Neden acaba?
Dipste omuz ağrısı genelde geniş tutulduğunda oluyor da trapez ağırısı oluyorsa çok yanlış bir durum var ortada. Shrug gibi yapıyorsun büyük olasılıkla. Yaparken omzunu sabit tutmaya çalış, aşağı yukarı oynamasın.Ben genelde squat, deadlift, bench, chin up, dumbell shoulder press, dumbell ya da cable row, facepull şeklinde yapıyorum. Dips te yapıyorum ama bazen sağ omuz ve sağ trapez de ağrı oluyor. Neden acaba?
Çok aşağı inmek göğüsten ziyade triceps ve omza vurur büyük olasılıkla. Genelde tavsiye edilen omuz ve dirseğin hemen hemen aynı seviyeye gelecek kadar inilmesi.Olabilir. Zaten dips yaptığım zaman göğsü öne getirip, omuzları arkaya alıyorum. Sanırım dipste aşağı çok inmeyeceksin bir de pozisyonu korumak lazım.