Fullbody programım uygunmudur ?

Merhaba forumda ve bodybuilding de yeniyim ve program oluşturma hakkında pek bir bilgim yok ordan burdan izlediğim videolar ile bir antrenman programı oluşturdum ama antrenman kendim için uygunmudur bilemiyorum. Program hakkında ne düşünüyorsunuz ? Eksik veya fazlalık varmıdır ?

Göğüs - dumbbell bench press 3x12
Sırt - dumbbell bent over row 3x12
Bacak - squat 3x12
Omuz - lateral raise 3x12
Biceps - dumbbel biceps curl 2x12
Triceps - triceps extension 2x12
Calf - calf raise 1 dakika
Abs - crunch - side plank 2 dakika

pazartesi çarşamba cuma full body çalışıp salı ve perşembe günleri hiit kardiyo yapmayı düşünüyorum sizce bu program yeni başlayan biri için uygun mudur ?

Bana kalırsa setleri artırıp tekrarları düşürebilirsin özellikle göğüs sırt ve bacakta. Omuzda ise shoulder press yada overhead press yapmanı öneririm.

Bence iyi. Ama sana tavsiyem daha temel hareketleri tercih etmen. Mesela Sırtta Deadlift yaparak hem güç kuvvet hemde sırt görünümünü iyileştirirsin. Ayrıca bence 2 haftada bir göğüs hareketini değiştir yani dumbell press yerine bench press yap sonra 2 hafta geçince tekrar dumbell press yap. Omuz içinde bir de Overhead press tavsiye ederim çok iyi hissettiren bir hareket. Triceps için ise iple aşağı açış hareketi favorim. Yanlış anlama bence kötü bir hareket değil ama seçtiğim hareketler bence daha iyi verim kazandırır sana. Bol şans

Eğer büyümek-hacim kazanmak istiyorsan ağırlıkları arttırıp tekrarları 6'ya 8'e indirmelisin. Her kas grubu için en az 2 hareket olursa daha iyi olacaktır. Önerebileceğim bir full body antremanı var istersen

Cevaplar için çok teşekkür ederim belirtmeyi unutmuşum spor salonu bana çok uzak olduğu için evde çalışıyorum 3-4 ay sonra kendi evime geçeceğim spor salonu yakın zaten. Amacım kütle artırmak değil kilo vermek sadece kardiyo ile kilo vermek iyi değil diye biliyorum. Aslında benim düşüncem kilo verdikten sonra street workout a geçmek kendi vücut ağırlığım ile çok daha verimli çalışabilirim gibi geliyor bu yüzden 3-4 aylık bir fullbody programına ihtiyaç var ve imkanım kısıtlı maalesef.

Back
Yukarı