fullbody ve deadlift

ORta seviye sporcu sayılırım. Fullbody yapıyorum
Squat, deadlift, bencpress ve pull up süper set... vs compund ağırlıklı bir program hazırladım kendime ve fazda da veriyor fakat şunu fark ettim
100+ deadliftim var ve deadlift yapmadığım zaman benc, pull up ve overhad press gibi temel haretkerde ağırlık veya tekrar artıyor. Daha dinç yapıyorum
Deadlift yaparsan güçten düşme çok oluyor.
3 gün tüm vücut ve 1 gün kardiyo yapıyorum. Sizde deadlift durumu için ne yapmalıyım ?
@ulaire

Zararlı mı diye de konu açmışsın yapma kardeş. Sene oldu 2019, Türkiye dışında bunun konuşulduğu yer yok. Açıklamaktan, örneklemekten sıkıldık artık. Yapmayın deadlift sakat bırakır, gücünüzü emer, taştaşların düşmesine, doların yükselmesine sebep olur ve daha bir sürü şey.

Hocam kimisi zararlı diyor bel için, mantıken haklı gibiler ama şahsen benim ne zaman deadliftim artsa genel olarakta güçlenmiş olmuyorum.

Dostum şöyle söyleyeyim bende bunun üstünde durdum bir ara ister yap ister yapma ama çok kafaya takma tamamen sana kalmış, deadlift'i yapacaksan doğru formda yapmaya dikkat et. Bugün 40kg yapıyorsan mesela aa bu hafifmiş dur kilo arttırayım diyerek 60kg'a çıkma, yavaş yavaş kilo arttır. Ayrıca daha güvenli deadlift istiyorsan Sumo Deadlift yapmanı öneririm omurgaya daha az yük bindirir. Ağırsağlam kanalının videolarını izle orada detaylı anlatım var. Ayrıca bende skolyoz var ve deadlift yapıyorum, he devam eder miyim daha çok bilemem. Her şey bana bağlı.

Full Body çalışanların çoğu deadlift yapar, yani bana sorarsan yapmalı. Programın sonuna koy o zaman belki daha iyi olur. Powerlifter çok deadlift yapar, onlarda güc kesilmeyi bırak daha çok artıyor. Sen sırasıyla hangi hareketleri yapıyorsun? Bir de set ve tekrar sayısı nedir?

Son düzenleme:
Squat
deadlift
Bencpress ve pull up süper set
incline benc ve barbel row süper set
overheadpress
laterail raise
Barbel shurg
Barbel curl ve overhad triceps ex süper set.

Dostum full body de süper set biraz ağır olmaz mı sence? Mesela bench press ve barfiks süper set yaparsan nasıl verim alacaksın ki?

Bende senin gibi çalışıyorum pull up yapıyorum ama hep değil bazen onun yerine lat pull down, overhead press yerine de dumbell shoulder press falan. Göğüs bir hareket yeter bence çünkü haftada 3 kere yapıyoruz zaten, barbel shrug a gerek bile yok deadlift'in var onu geçtim lateral raises de çok önemli bir hareket değil. Mesela bunların yerine DİPS yap çok daha iyi. Ben kol bile çalışmıyorum mesela. Ayrıca yine diyorum, full body de hareketlerin çoğu temel ve ağır yapılması gerekiyor 5 tekrar ve ağır kilo falan, süper set yapmak adamı öldürür ve verim alamazsın. İtiş ve çekişlerde biceps ve triceps yeterince iyi çalışıyor, iyi araştırmalar var youtube da.

ben bu şekilde verim alıyorum ama deadlift yoruyor dediğim gibi
ayrıca yüskek deadlift ike güzel trapez pek bence mümkün değil. shurg yapmak lazım bence

Shrug için Farmer's Walk yapmanı öneririm. Trapez, kol, üst sırt, core bölgesi için çok iyi hareket. Yapacağın şey ise eline ağır dumbell alacaksın yürü ya da bekle.

Back
Yukarı