kralmert1997
Üye
Antreman yapmadan yağsız kilo almak imkansız gibi bişiydir herhalde
Arkadaslar lutfen yardımcı olurmusunuz ?once gobegımı erıtmek ıcın delı gıbı spor yaptım erittim ama bu sefer kendım de cok kılo verdim.Herkez bu durumdan şikayetçiŞimdi hem eski kiloma dönmek istiyorum hemde yıne göbek olsun ıstemiyorum. Bu nasıl olur nolur yardım
![]()
Kilo aldıran hormon İNSÜLİN'dir...
Karbonhidrat içeren gıdalar, ince bağırsakta parçalarak glukoza dönüşürler ve buradaki glukoz kana karışır..
Kandaki glukoz miktarı 100 mg/dl seviyesini geçince Pankreas'daki beta hücreleri İnsülin salgılar..
İnsülin hormonu, kandaki glukozu(şekeri) hücre içine sokar..
Vücuttaki hücreler, ihtiyacı kadar glukozu(şekeri) İnsülin hormonu sayesinde hücre içine aldıktan sonra eğer glukoza doyarlarsa, insülin reseptörlerini kapatırlar..
Hücre içine alınmayan glukoz(şeker) açıkta kalır ve İnsülin bu fazla glukozu yağa çevirir..
Bu yağ da vücut ağırlığınızı arttırarak KİLO ALMANIZA sebep olur..
Yani unlu, hamurlu, şekerli gıdaları ve meyveyi ne kadar çok yerseniz o kadar KİLO ALIRSINIZ..
Vücudun hangi bölgesinden kilo alacağınız ise tamamen GENETİK YAPINIZ ile alakalıdır..
Bazıları tamamen göbekten kilo alır..Bazıları üst vücuttan..Bazıları bacak ve kalça bölgesinden..
Ama göbekten kilo alanların Tip-2 Diyabet(Şeker Hastalığı), Kalp Krizi, Hipertansiyon gibi metabolik sendrom ile ilişkili hastalıklara çok yatkın oldukları bilinmektedir..
merhabaMeyve de mi yemicez yani
merhaba
Meyveyi cok gec saate kalmada sabah ogle arası yiyemicekmiyiz?
Ben spore giderken arada bir yesil elma yiyorum bos mideyle calısmıyım diye .Bir zararı olmadı ama yanlıs mı?
Arkadaslar lutfen yardımcı olurmusunuz ?once gobegımı erıtmek ıcın delı gıbı spor yaptım erittim ama bu sefer kendım de cok kılo verdim.Herkez bu durumdan şikayetçiŞimdi hem eski kiloma dönmek istiyorum hemde yıne göbek olsun ıstemiyorum. Bu nasıl olur nolur yardım
![]()
müsabıklarda arada şeker çikolata vb şeyler yiyorlar videolarda seyrediyoruz yani dergilerde birazda abartıyorlar sanki bu spordan başka bir şey düşünmüyorlarmış gibizararli bisey yemiyorsunuz ki neden yanlis olsun.
musabik degilsiniz ki seker icin meyveyi kes, laktoz icin sut urunlerini kes
fazla takilmamak lazim bole seylere
Arkadaslar merhaba, ben bu kıs Ocak'tan Nisan'a kadar bulk'a girmeyi, ardından Nisan Haziran arası termojenikle (lipo 6 black) definasyona girmeyi planlıyorum fakat vucut yapım yaglanmaya müsait oldugundan acikcasi definasyon döneminde tam verim alamamaktan korkuyorum, bana yardım edebilirseniz bu konuda cok sevinirim
Bu beslenmeyi deneyeceğim bu arada kullandığım supplementler; ultimate iso sensation 93, universal amino 2700, universal gh max, mp assault, musclemeds amino decaneteBir de benim beslenme programımı denemenizi öneririm. Beslenmeye ek olarak şeker ve tatlandırıcı içermeyen protein tozu alınmalı. Diğer supplementlerin de ne işe yaradığını biliyorsunuz zaten.
Listeden de görüleceği gibi kahvaltıda 100gr fıstık ve 100gr yulaf ezmesini karıştırıp yiyorum. Tatsız gelirse sıcak suya tatlandırıcı ekleyip karışıma dökebilirsiniz.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Kilo aldıran hormon İNSÜLİN'dir...
Karbonhidrat içeren gıdalar, ince bağırsakta parçalarak glukoza dönüşürler ve buradaki glukoz kana karışır..
Kandaki glukoz miktarı 100 mg/dl seviyesini geçince Pankreas'daki beta hücreleri İnsülin salgılar..
İnsülin hormonu, kandaki glukozu(şekeri) hücre içine sokar..
Vücuttaki hücreler, ihtiyacı kadar glukozu(şekeri) İnsülin hormonu sayesinde hücre içine aldıktan sonra eğer glukoza doyarlarsa, insülin reseptörlerini kapatırlar..
Hücre içine alınmayan glukoz(şeker) açıkta kalır ve İnsülin bu fazla glukozu yağa çevirir..
Bu yağ da vücut ağırlığınızı arttırarak KİLO ALMANIZA sebep olur..
Yani unlu, hamurlu, şekerli gıdaları ve meyveyi ne kadar çok yerseniz o kadar KİLO ALIRSINIZ..
Vücudun hangi bölgesinden kilo alacağınız ise tamamen GENETİK YAPINIZ ile alakalıdır..
Bazıları tamamen göbekten kilo alır..Bazıları üst vücuttan..Bazıları bacak ve kalça bölgesinden..
Ama göbekten kilo alanların Tip-2 Diyabet(Şeker Hastalığı), Kalp Krizi, Hipertansiyon gibi metabolik sendrom ile ilişkili hastalıklara çok yatkın oldukları bilinmektedir..
Yetersiz karbonhidrat alımı ciddi miktarda kas kaybına yol açar, fazla alımı ise evet yağlandırır fakat kas kazanmanıza da yardımcı olur, bundan dolayı bulk dönemlerinde karbonhidrat miktarı yüksek tutulur ve buna şişmek denilmiyorİşin özünü zaten anlatmışlar,fazla karb. alımı sizi sadece şişirir kaslandırmaz,az alımında ise güçsüzlük durumu ve daha ağır kilolar altına girememe sonucu ortaya çıkabilir ki buda kas oluşumunuzun daha uzun sürede ama daha sağlıklı olmasını sağlar,ya keto diyeti,yada vücudunuzun yapısına göre kaslanıyormusun yağlanıyormusunuz bakarak takip ederek beslenme programı oluşturmak,saf kas için protein ağırlıklı beslenmek daha doğrusu olur sanırım,buradaki araştırmalardan daha öncede bu sonuca ulaşmıştım fakat sabır isteyen bir yöntem çünkü boş şişmiyorsunuz yada doldur boşalt misali bulk-definasyon yapıp durmuyorsunuz,temiz kas yağsız tarafından![]()