Göbekten kasa gider mi yol?

Yeni başlayan kilolu kişi için en iyisi

• Split

Votes: 1 11,1%
  • Full body

Votes: 8 88,9%

• Total voters
    9
Merhaba iyi akşamlar. 28 yaşında 175 kilodayım ve son 1 yılda 15 kilo aldım, genellikle göbekten ve yüzden; diğer yerlerimden almadım. Şuan spora yazıldım ancak gittiğim yerde yardım eden kimse yok ve trainera ayıracak param da yok.

Kimisi önce 45dk 1 saat yürüyüş, koşu, kardiyo yapılması gerektiğini söylerken (çevremden ve youtube'da), kimisi kardiyonun az olması gerektiğini ve güç çalışırsam zaten kilo vereceğimi söylüyor.

Yardımınıza ihtiyacım var.

Spor öncesi için l karnitin, sonrası için ise izole whey protein aldım. Ama hata yapmamak için kullanmadım.

Şişmeden kas yapabilmek istiyorum.

Ama ne yapmalıyım bilemiyorum. Bunlara ne zaman başlamalıyım, full body mi split mi çalışmalıyım?

Ve nasıl bi antrenman izlemeliyim?

Yoğun çalışıyorum ve haftada 3, 1er saat şuan yapabileceğimin en iyisi.

Ben kardiyo yapılmasından yanayım. 1-2 hafta full body girip sonrasında bölgesel çalışmaya geçebilirsin. Wheyi antrenman sonrası, l-karnitini ise antrenmandan yarım saat önce kullanabilirsin.
Haftada 4 e çıkarabilirsin splite geçince antrenman sayını. Ama çok yoğunsan ve sadece 3 gün yapabileceksen full body yap bölgesele hiç geçme.

Ben kardiyo yapılmasından yanayım. 1-2 hafta full body girip sonrasında bölgesel çalışmaya geçebilirsin. Wheyi antrenman sonrası, l-karnitini ise antrenmandan yarım saat önce kullanabilirsin.
Haftada 4 e çıkarabilirsin splite geçince antrenman sayını. Ama çok yoğunsan ve sadece 3 gün yapabileceksen full body yap bölgesele hiç geçme.

Açıkçası hangi alet nedir pek bilmiyorum. Salona gidiyorsun 20 30 alet oluyor. Ne yapmalıyım? Hangi hareketleri yapmalıyım?

Full bodyde ne yapmalı, sonrasında splitte ne yapmalı, hangi sırayla yapmalı?

Düz vücut olmadığım için genel hareketlere bakamıyorum, önce göbeğim ne olacak o düşündürüyo?

Yani ince ama kaslı oluyorlar ya. Öyle. Karbonhidrat değil protein basmak. Yanlış mı düşünüyorum?
Öyle bir durum yok. Bir dönem vardır kilo alır şişer kas yaparsınız yanında yağ da alırsınız. Bir dönem vardır yağ yakarsınız ve edindiğiniz kasları gösterirsiniz. Şişmeden kas yapmak diye bir şey yok illaki iri olacaksınız. Yoksa tatmin edici bir vücudunuz olmaz definasyon sonrası. Kilonuza göre günlük protein ihtiyacınızı karşılayın yeterli, gerek yok fazladan proteine.
Salonunuzda hiç mi program yazan bir hoca yok? Full bodyde bir günde bütün kas gruplarını çalıştırırsınız. Her bölgeye 2-3 hareket yetecektir. Sizin salondaki aletleri bilemem fakat her hedef kas grubuna 2-3 hareket yapabilirsiniz.
Splitte ise bir günde tek bölge veya çift bölge çalışacaksınız. Göğüs+biceps, omuz+triceps gibi.
Göbek kısmına gelirsek o göbeği kardiyo ile eriteceksiniz sonra da hacimlenmeye şişmeye başlayacaksınız clean bulk ile. Göbek çok büyük bir dert değil giderirsiniz kolayca.

Öyle bir durum yok. Bir dönem vardır kilo alır şişer kas yaparsınız yanında yağ da alırsınız. Bir dönem vardır yağ yakarsınız ve edindiğiniz kasları gösterirsiniz. Şişmeden kas yapmak diye bir şey yok illaki iri olacaksınız. Yoksa tatmin edici bir vücudunuz olmaz definasyon sonrası. Kilonuza göre günlük protein ihtiyacınızı karşılayın yeterli, gerek yok fazladan proteine.
Salonunuzda hiç mi program yazan bir hoca yok? Full bodyde bir günde bütün kas gruplarını çalıştırırsınız. Her bölgeye 2-3 hareket yetecektir. Sizin salondaki aletleri bilemem fakat her hedef kas grubuna 2-3 hareket yapabilirsiniz.
Splitte ise bir günde tek bölge veya çift bölge çalışacaksınız. Göğüs+biceps, omuz+triceps gibi.
Göbek kısmına gelirsek o göbeği kardiyo ile eriteceksiniz sonra da hacimlenmeye şişmeye başlayacaksınız clean bulk ile. Göbek çok büyük bir dert değil giderirsiniz kolayca.

İşyerime en yakın yer diye macfite yazıldım. Biliyorsunuz ki onlarda herşey para. Ve şuan ne yapmalıyım bilmiyorum. Hangi hareket nedir, ne yapmalıyım öğrenmeye çalışıyorum.

Cevap için teşekkürler.

Ben seni anladım dostum... Antrenman konusunda pek bir şey diyemicem ben de hocaların dediklerini yapıyorum. Ama şişmeden kas konusuna bir açıklama getireyim. Senin için Şuan aynaya baktığında çok iri bir adam görüyorsun ve ince kaslı dediğin arkadaşların bel çevreleri ince olduğu için sana küçük geliyorlar. Ama aslına bakarsan hepsi tank gibi adamlar. Doğru bilgi doğru antrenman ve özellikle doğru beslenme alışkanlığıyla Parçalı ve gayet zarif kaslara sahip olabilirsin profesyoneller gibi zaten bir çoğumuz istesekte olamayız adam 20 yılını vermiş bilmem ne yemiş bilmem ne kullanmış ... Bir çoğumuzda o sabır ve maddiyat zaten yok :) He ama Kas kaybetmek benim için sorun değil diyorsan sadece Cardio yap günde 1 saat kadar yediklerini azalt ince bir yapıya bürünürsün. Ama demem o ki senin o ince kaslı dediğin adamlar sana öyle geliyor... (Şişmanın halinden şişman anlar :) )

Kendimden örnek veriyim. Geçen sene haziranda 130 kiloydum(şuan 102 kiloyum) . Boyun fıtığından dolayı ağırlık kaldıramıyordum. Sadece cardiyo ve boks yapabiliyordum. Kilon fazla gibi. Vücudun zaten fazladan 4 damacana fazladan taşıyor. Önceliğin bu kiloları düşmek olmalı. Yemek felan biliyorsundur zaten. Çalışma tarzı olarak deri sarkmalarını azaltmak için az ağırlık çok tekrar stili yapabilirsin. Sağlıklı şekilde düşmek istiyorsan, kiloları 3 4 ayda almadığın gibi aynı zamanda da veremezsin. Sporunu beslenmeni yap gerisini kafaya takma herşey yoluna girer zaten. Kısacası benim önerim göbeği eritip ondan sonra baklava :) .

Back
Yukarı