Günde 2 defa omuz kasları için ağırlık çalışılması.

evde 3 aydır 1 gün aralıklarla omuz kası için ağırlık kaldırıyorum 1 gün dinleniyorum sonra tekrar yapıyorum bu şekilde sadece omuza odaklıyım şuan
temel bir gelişim oldu ve artık spordan sonra ertesi gün ağrı hissetmiyorum.
Dayım artık omuzlarımın ağrımayacağını omuzlarımın alıştığını ve artık hergün fırsat buldukça 3-4 kez her biri 9 set (3 set havaya 3 set yanlara 3 set yukarıya olucak şekilde) yapmamı söyledi.
(yani sabah kalktığımda 4 tane yumurta haşlana dururken 3 set kaldır 3 set yanlara doğru aç 3 set ileri doğru toplam 9 set halinde yapıyorum. yumurtaları yiyorum ve geçiyorum dinlenmeye. 4 saat sonra yemek ten önce tekrar 9 set yapmamı ve sonra yine yemek yememi söylüyor yani bunu hergün 4 defa 4 er saat aralıklarla hergün yapmamı istiyor.) artık hergün çalışman lazım diyor gelişmen için bu metod uygunmudur. kendiside böyle yaptığını ve sporcuların sürekli hergün çalıştığını söylüyor. biraz kuşkularım varda daha başlamadım. bir sakatlık çıksın istemiyorum omuzların alıştı kaldırmaya artık hergün kaldır diyor siz ne diyorsunuz bu konuda? bana göre 9 seti yapıp 12 dinlenme sonra tekrar 9 seti yapıp 16 saat dinlenme sonra tekrar 12 tekrar 16 saat dinlenme şeklinde ilerlemeyi düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Omuz en hassas bolgedir.
Fazla hareket iyi degil
Hatta baş ustunde kaldirilan hareketler bile riskli.
Omuzu hafif ağırlık ve cok zoflamanan calismak lazim

Omuz en hassas bolgedir.
Fazla hareket iyi degil
Hatta baş ustunde kaldirilan hareketler bile riskli.
Omuzu hafif ağırlık ve cok zoflamanan calismak lazim

Katılıyorum,Burada formda önemli misal doğru formda yana açış yapılırsa zaten ağır girilmesi mümkün olmuyor ama form bozulursa ne kadar bozulduğuna bağlı olarak ağırlıklar yükseliyor ve sakatlık riski artıyor.

Isınmayı unutma sakın.Her gün çalışmak mantıksız ki hakkıyla çalışılan bir omuz antrenmanından sonra ağrısız omuz çalışmanın pek ihtimali yok aynı günde,Profesyonel Sporcuların çalışmalarını kendi programına katarsan ya sakatlanırsın yada gelişemezsin,Steroidler yenilenme süresini(iyileşme) süresini kısaltıyor yani normal bir kişi 48 saat dinlenmesi gerekiyorsa onlar doping sayesinde bu süreyi yarıya çekebiliyorlar.

Arkadaşım ben omuzu haftada maksimum 2 çalıştırıyorum ve sen günde 2 diyorsun. Bir kere hiçbir kas günde 2 çalışmayla daha fazla gelişmez. Hatta yavaşlatabilir bile. Omuz için önerdiğim hareket overhead press. Ha antremandan arta kalan zamanlarda lateral raise, upright row, dumbell front raises yapabilirsin.

bir kası çalıştıktan sonra kasin toparlanması icin en az 36 saat ara vermek gerekir 1 er gün arayla yapmaya devam et acı hissetmemen kasının gelişmeyeceği anlamına gelmez.kaldirdigin agirlikta 8 12 tekrar cikiyosa herturlu geliseceksindir dayin eksik biliyor

Back
Yukarı