günde 3 öğün wheymi yoksa amino ve whey mi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kivrak
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

kivrak

Üye
merhabalar. yaklaşık 1,5 yıldır bodybuilding sporu ile ciddi bir şekilde ilgileniyorum. son birkaç aydır gerçekten çok iyi çalışıyorum ve yüksek kilolarda giriyorum fakat wheyi sadece antrenmandan önce bir ölçek alıyorum ayrıca antrenmandan önce bir çay kaşığı kreatin alıyorum . fakat aldığım whey oranını artırmak istiyorum yeterli görmüyorum aldığım oranı tozum da bitmek üzere fazla doz alırsam 1,5 ay yetmeyebilir .yaklaşık 1,5 ay daha bulk sonra glutamine alıp definasyon düşünüyorum.sizce yeni bir whey alıp günde 3 doz yada 2 doz whey'e mi başlamalıyım yoksa amino 3001 ile kombine mi etmeliyim ? boy 1.78 kilo 84 yaş 20

whey 3 ogun almnanın ne mantıgı varkı

beslenme programını duzelt once wheye gerek yok spordan once veya sonra 1 olcek yeterlıdır

Madem protein tüketiminin az olduğunu düşünüyosun yeni alıcağın wheyin parasıyla yumurta , tavuk , balık gibi besinler satın al tüket. Senin için daha yararlı olur.

yoo kesinlikle zaten doğal yollardan da alıyorum proteinimi .. sadece 1,5 2 ay daha sağlam bi şekilde kas yapılanmasına ihtiyacım var..amino 3001 nasıl

Arkadaşlar tavuktan etten al diyorsunuz iyi diyorsunuz da herkesin zamanı uygun ortamı olmuyor ki. Çalışma zamanında işteyken bu dedikleriniz baya zor oluyor. Soran arkadaş belli ki yoğun programla iş yapıyor.

Arkadaşlar tavuktan etten al diyorsunuz iyi diyorsunuz da herkesin zamanı uygun ortamı olmuyor ki. Çalışma zamanında işteyken bu dedikleriniz baya zor oluyor. Soran arkadaş belli ki yoğun programla iş yapıyor.

bende 8:30 17:30 çalışıyorum ama yanımda getiriyorum bütün beslenmemi
çekmecemde kuruyemiş,vitamin,kahve var
öğün araları için ton balıklı sandviç yada beyaz peynirli sandviç tüketiyorum mesela

Abi ben de hemen hemen seninle aynı süredir bu sporla uğraşıyorum.
Whey i sadece antrenman öncesi 0.5 ölçek, antrenman sonrası 1.5 ölçek alıyorum .
Haftada 4 gün olduğunu varsayarsak bu 4*2=8
8 ölçek haftada yetiyor yani...
Böylece whey i israf etmiyorum.Whey in kullanım amacı belli antrenman dısında kullanmak bence müsriflik...
Diğer zamanlarda bol bol makarna patates et süt yoğurt...
Ama kullandığım wheyler de sağlam wheyler tabi
Muscletech Nitrotech ve Bsn Syntha 6

Kardesim 3 kere cok fazla , ben Casein'i almadan once gunde 2 defa aliyordum , antremandan sonra ve yatmadan once . Antreman oncesi evet whey alinmasi iyi ancak benim migdemi bulandirdigi icin almiyorum , herkez sana besinlere yonelmen hakkinda ogut vermis ama sen zaten sanirim yeteri kadar besinde tukediyosun . Soyle yapabilirsin ; 3 defa almak biraz fazla ve gereksiz olur . Wheyin yanina bi tanede casein al , antreman oncesi yarim olcek whey antreman sonrasi 1 olcek whey yuvarla , uyku onceside bir olcek casein yuvarla . Ben boyle yapiyorum cok yararini goruyorum . Antreman yapmadigin gunlerde oglen bir olcek whey yuvarla uyumadan oncede 1 olcek casein yuvarla , bu kombinasyon cok iyi gelir ve sanirim creatin de aliyorsun , Su tuketimini biraz daha fazlalastir gunde . Antreman oncesi 5 gram creatine aldigindan emin ol. Boyle yaparsan yararini gorursun .

yani herkesin de söylemiş olduğu gibi, ara öğünlerde protein odaklı besinler tercih etmen daha iyi olur. ama başka nedenlerden dolayı yemek konusunda problem çekiyorsan, ara öğün olarak kendine bol proteinli bir karışım hazırla. forumda bu tür karışımlar mevcut. en kolayı bu bence. her yere götürebilir. öyle soğuma derdi falan da yok. hayır, ben yemek götürürüm diyosan ne ala, orası da senin tercihin. sakın dergilere bakıp kanma. onların öyle bir program çıkarır ki, gün boyu whey, casein,vitargo arasında başın döner.

bende 8:30 17:30 çalışıyorum ama yanımda getiriyorum bütün beslenmemi
çekmecemde kuruyemiş,vitamin,kahve var
öğün araları için ton balıklı sandviç yada beyaz peynirli sandviç tüketiyorum mesela

Sevgili arkadaşım yine aynı yere çıkıyoruz. Şimdi sen masa başı iş yapıyorsun kendimden örnek vereyim. Ben spor muhabiriyim. Antremanlardan, maçlara oradan canlı yayınlara sürekli tempolu bir biçimde koşturma var hayatımda senin bu dediklerin dediğin gibi iş yapanlar için geçerli. Benim için bu tarz gıda takviyeleri bulunmaz bir nimet. Hem enerji anlamında hem bana verdiği katkı anlamında. O yüzden böyle bir cevap verdim. Tabi ki masa başı bir iş yapılıyorsa dediklerin yapılabilir ancak herkes aynı şartlarda çalışma ortamına sahip değil.

ton balığını tavsiye ederim.hazırlama sıkıntısı da yok.sadece konserve kapağını açınca hazır oluyor.

yağını süzmek kaydıyla tabiki :D

pre workout olsun diye onu da yiyebilirsiniz :D ben süzmüyorum fakat kasıtlı olarak da yağını yemiyorum.yani ton balığı bittiğinde konservede yağ kalıyor.

protein tozunu nasıl kullanabilirsin ki peki böyle bir koşturmaca sırasında :)

kablar varya ufak toz hap koyuyosun smart ondan var. Kameramanın cantasına atıyorum:)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 12:49 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 12:47 ----------

ton balığını tavsiye ederim.hazırlama sıkıntısı da yok.sadece konserve kapağını açınca hazır oluyor.

Bazen oyle yapıyorum. Cantaya atıyorum antremandan 2 saat once yıyorum:)

Back
Yukarı