Güreş Veya taekwondo

İşi yarısa dokmeye gerek yok bos yere tartismaya kavga etmeye gerek yok.
Daha onceki mesajimdada dedigim gibi turkiyede Boks ve gures ustune mucadele sporu yoktur. Hocani bulabilirse bjj de cok iyidir.
Eskiden kickboks yapmis halende boks yapmakta biri olarak diyebilirimki kickboks daha havali artsistik hareketler var. Ama boks daha saglam ve serttir. Bir boksoru surekli yerde goremezsiniz ama kicboksorler cok sik devrilir yere duserler.
Surekli yumruk ustune calistigindsn yumruklarin cok tehlikeli olumcul olur.
Ha tekwandoo cu olsan onlarinda tekmeleri cok tehlikeli ve olumcul olabiliyor ama birebirde tekmeden kacmak yumruktan kacmaktan daha kolay.
Boksorle kickboksorun ringde karsilastirilmasida yanlis cunku eldiven takinca etki azalir.
Ciplak elle ringe ciksalar buyuk ihtimal birkac saniyede kickboksorun sonu gelir.
Son olarak Onemli olan hangi sporu yapiyorsaniz onda uzmanlasmanizdir.
katılmıyorum hocam mesela tyrone spong çoğu boksörden sert yumruk atıyodur ki boksta herkesi nakavt etmeye başladı zaten (kickbokstan gelme) ayrıca bir kickboskcu olarak ben boksörün yumruğuna dayanırım ama hiç bir sporcu kafasına ard arda diz dirsek yemeye dayanamaz

o küçük beynini çok zorlamışsın bunları yazarken ama hala boş yapmışsın o mesafedeyken rakip high kick kaldırmazmış... At beyni , adam high kick kaldırdığında içeri girmekten bahsediyorum ilk adım hızı diye bir şey duydun mu ? Duymamışsındır çünkü sadece yumruk tekme atarak öğrenemezsin bunları tekmeye gard kaldıracak kadar da mal değilim senin attığın middle kick i boşa alır o hızla geri içeri girer yine yere gömerim seni , low kick atarsan da kaval kemiğin dizimle buluşur geberirsin acıdan high kickte zaten hafif bir eskiv yeterli hadi oda olmadı elbow block ile yine kaval kemiğini kırarım yine ve yine maç biter o tek hücreli beyninin anlamadığı şey şu dövüşte birinci önem sırasında hız vardır ve yumruk her zaman tekmeden en en az 4 kat daha hızlıdır. Dövüşte sana tekme attıracak zaman tanıyacağımı mı sanıyorsun ? Zaten yumruk mesafesinde dövüşemeyiz bile çünkü dövüş iki kişinin de kazanabileceği anlamına gelir antrenman boyunca tekme çalışan biri ile yumruk çalışan biri arasında bir yumruk karşılaşması nasıl sonuçlanır dersin ? Tek bir yumruk atabilir misin sanıyorsun bir boksöre? Siz sanıyorsunuz ki biz kick boksta yumruk artı tekme çalışıyoruz boksörler sadece yumruk bizim daha fazla silahımız var kazanırız... Anlamadığınız şey ise yumruklarımızın arasındaki hız keskinlik ve güç farkı. Bu arada ne kandırılması sokuk ? Şampiyonların videolarını kendim gördüm gelde kendin de dövüş bizim salondakilerle bi. Bunlar hep aynı mal arkadaş... Yenilmezde boykayı görüp kick boksa başlıyor sonra kendilerini bi bok sanıyorlar...[DOUBLEPOST=1540802375][/DOUBLEPOST]
ki boks vs kick boks konusunu 6 yıl boks yapmış 3 yıldır da kick boks yapmış biriyle bizzat konuştum. Neden boksu bıraktın dedim boks zordur boks zeka ister olimpik spordur seviyesi yüksektir tekniktir dedi kick boks peki dedim . Kick boksta sadece güç önemlidir o yüzden her yıl 20 tane şampiyon çıkıyor bir etrafına bak bakalım kaç boks kaç kickboks şampiyonu var kolay olan bol bulunur... Ki bunlara ek olarak bir boksör ve kick boks dövüşçüsü ancak sokakta dövüşür ve ayağında dar kot varken belden yukarı bile tekme atamazsın o yüzden kick boks bir boka yaramaz bırak git voleybol oyna
Ula ne güzel algoritma kuruyosun ama sonunda çuvallıyosun. Bi kere şunu anlaman lazımki high kick kaldırırken üst vücut arkaya gider. hızlı olacaksında içeri gireceksinde nereye giriyon la en fazla high kicke kafa atarsın. O saydığın blok teknikleride bizzat kikboks ve muaythaide den geliyor.neyse boksör vs kikboksör konusuda pi gibi uzarda uzar hiç uğraşamam zaten gereken cevabı aşağıda gorillaxx nickli arkadaş layığıyla vermiştir ."Olimpik spor" bir lakaptır. kikboksun orda olmaması onu kötü yapmaz kikboksunda kendisine göre farklı çeşitleri farklı organizasyonları var en tanınmışlardan glory ve k1. Benim asıl anlamadığım tanımadığın insanla böyle konuşacak özgüven nerden geliyor sende? Hani insan gibi konuşurken niye hayvanlaşıyorsun antrenmanlarda 2raund 3dakikadan gölge boksu yapıpda kendini tanrı falanmı zannediyorsun?

Boyunun kısa olduğundan bahsetmişsin,tekvando ayak olmadan içi boş bi spor.Güreş birebirde inanılmaz işine yarar kardeşim.Sarılıp fırlatman yeter

Back
Yukarı