Merhaba, bu sporu 2.5 senedir yapan birisi olarak ben de görüşlerimi paylaşmak istedim:
şu anda definisyon dönemindeyim. Çalışma şeklimi kabaca anlatmak gerekirse, 3 parçalı bir vücut programım var, ve her program superset sisteminde. Her antreman sonrasında duruma göre 10 dakika HIIT uyguluyorum
1- Bacak + Omuzlar +HIIT
2- Biceps + Triceps + Karın + HIIT
3- Sabit tempolu 40dk. cardio ( Bazı günler 30dk. yüzme)
4- Göğüs + Sırt + HIIT
5- Bacak+Omuzlar
6-Sabit Tempolu Cardio
7- Dinlenme.
Şeklinde devam ediyor.
Kullandığım supplementler:
Optimum Gold Standard Whey
Gaspari Nutrition BCAA
Gaspari Nutrition Glutamine
BCAA+Glutamine kullanmaya balşamadan önce yukarıda yazdığım şeklide çalışabilmem hayaldi. En fazla 3 gün yaptıktan sonra toparlanmam 2 günü (bazen 3. günde çalıştığımda hala tam toparlanamamış olabiliyodum) bulabiliyordu. Sonrasında hocamın da tavisyesiyle glutamine ve bcaa kullanmaya başladım, etkileri muhteşem, eski halime göre neredeyse 2 kat daha hızlı kaslarım toparlamaya başladı ve hafta boyunca hiç yorgunluk hissetmiyorum.
Kullanmaya balşadığım 3 haftalık süreçte gözle görülür bir şekilde kaslarım belirginleşti ve yağ oranım azaldı.
Bir ilginç nokta, glutamine ve bcaa kullanmaya başlayana kadar kilo verirken başladıktan sonra yavaşlamaya balşadı. Bunu kas yıkımının ortadan kalkmasına yoruyorum.
Eskiden sadece Whey protein kullanırdım, ama artık bcaa ve glutemine de sürekli kullanacağım supplementlere eklenecek gibi gözüküyor