değerli arkadaşlarım ve hocalarım, 7 yaşından beri sporla uğraşıyorum lisanslı futbolcuydum fakat 17 yaşımda geldiğimde bıratım, şu an 20 yaşındayım vücudumda yağlanma var ve 1 hafta önce body building olayını giriş yaptım 3 gün üst üste göğüs, karın,biceps ve arka kol çalıştım , 1. günün ardından ertesi sabah uyandığımda göğüs bölgesinde ağrı vardı fakat şiddetli bir ağrı değildi belli ki kasları çalıştırmıştım...
Şimdi bu noktada şöyle birşey söylemek istiyorum ; ben klupte top oynarken çok muhterem bir hocamız bize yaz tatilinden sonra 100 şınav 100 mekik çektirirdi ve karın bölgesinde yoğun bir ağrı oluşurdu, ertesi gün idmana geldiğimizde ağrının üzerine tekrar 100 şınav 100 mekik uygulatırdı , 3. gün dehşet bir ağrı oluşurdu adelelerde, 6. güne kadar hergün ağrının üzerine aynı tarifeyi uygulatırdı ve haftanın sonuna doğru ağrı azalarak biterdi...
şimdi değerli arkadaşlarım ve hocalarım ben de bu tecrübemden yola çıkarak, 3 gün göğüs bölgesine yüklendim bugün 4. gün ve off gün yaptım, bunu yapmamın sebebi yoğun ağrımdan ziyade, ağrının üstüne idman yapmaktan üşenmem ya da çekinmem değildi sadece forumda okuduğum kadarıyla overtraining durumuna düşerek deformasyon yaşamak oldu, şimdi değerli arkadaşlarım ve hocalarım eğer varsa bana bu konu da tavsiyeler verirseniz ya da yorumlar yaparsanız gerçekten memlun olurum çünkü biraz yönlendirilmeye ihtiyacım var yarın 5.gün olucak ve idmana gidicem, günlük cardiomun dışında tekrar göğüslere yüklenebilirmiyim sizce
saygılar