silentguardian
Üye
"Bu kadarını anlayanları aşağıyı okuyup vakit kaybetmesine gerek yok, alt kısmı anlamayanlar ve beni haksız bulacaklar için yazdım."İntel i 3770
İşlemci Hızı
3.4 GHz , Max Turbo Frequency 3.9 GHz
İşlemci Soket Yapısı
FCLGA1155
İşlemci Üretim Teknolojisi
22 nm >>> Buraya dikkat İşlemci mimarisi >>> 891 TL
İşlemci Sınıfı
AMD FX Series
İşlemci Çekirdek Sayısı
8 Çekirdekli
L1 Önbellek
-
L2 Önbellek
4 x 2 MB
L3 Önbellek
8 MB
İşlemci Hızı
4.0 GHz / Turbo ile 4.2 GHz
İşlemci Soket Yapısı
Socket AM3+
İşlemci Üretim Teknolojisi
32nm SOI >>> İşlemci mimarisi 534 TL
Aynı kulvarda olmayan 2 teknolojiyi karşıaştırıp oradan bu sonuç çıktı deyip dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok .Kişisel hakaretlerinizi dikkate zaten almıyorum .Cep telefonundan hayvansal proteine otoyoldan pc ye geçişleriniz hoş bundan sonra uzay araçlarından örnekleme yaparsınız .Ben yukarıda cep telefonu ile ilgili veriler dışında bir şey paylaşmadım ve linkleri ortaya koydum anlamadığınız yerleri tekrar incelemenizi tavsiye ederim .
Kısmından aşağısınıda okusaydınız keşke, size yazdım fakat direk söylemek istemedim.
Google'dan baktığınız şeyde yanlışlık var:
32 nm ve 22nm'nin işlemci mimarisi ile alakası yok. O üretim teknolojisidir. Bizim tartıştığımız konuda fiyat/performans değil, çekirdeğin ve GHz'in performans üzerine etkisidir, yaptığınız abuk matematik hesabına göre AMD'nin Intel'i ezmesi gerekliydi. Ben sizi ciddiye almayıp cevap vermemek istiyorum, fakat vermediğim zaman ise insanların "bilgisizlikten kaçtı ehehe" mi diyeceğini, yoksa "uğraşmayıp gitti" mi diyeceğini kestiremiyorum. Herhangi bir donanım forumunda olmamızı yeğlerdim, o kadar çok konuda yanlış yapıyorsunuz ki; ben düzelttikçe yeni bir uydurma bilgi ile yorum yazıyorsunuz. Şimdide üretim teknolojisi ve mimarisini karıştırdınız, daha önce ise GHz ve MHz'i, ondan sonra tekrar GHz ile MHz'i karıştırdınız. Forum adı yazmak serbest mi bilmiyorum fakat "D.." ile başlayan bir forumda mobil bölümünde 5 yılımı harcadım ve hala harcıyorum, söyledikleriniz çok gerçek dışı ve atmasyon. Ben buraya GPU, İşlemci testi ekliyorum Batarya süresi gibi komik ve absürt birşeyle karşıma geliyorsunuz, "yenemiyorsan başka cepheye çek" felsefesi ile hareket ediyorsunuz. Son olarak verdiğim örnekler gayet siz anlayın diye yapılmış metaforlar, teknik konuşunca anlamıyorsunuz, metafor yapınca anlamıyorsunuz; ne yapayım takla mı atayım?