GERÇEKTEN KİLO VERMEK İSTİYORUM

OGUUS

Üye
Sorum çok basit şu anda 92 kiloyum ve amacım 75-80 e düşmek beslenme programımı kendim ayarlayabiliyorum vücudumu bildiğimden fakat nasıl bir antreman yapacağım hiç bir fikrim yok. SADECE KİLO VERMEK VE ZAYIF BİRİSİ OLMAK İSTİYORUM . Kas geliştirme gibi bir amacım yok sadece iş çıkışında 1 saat boyunca kardiyo yapmam yeterli olacakmıdır yoksa yarım saatlik bir ağırlık antreman eklemem daha mı iyi olur ?

Günlük 1 saat antrenman yeterli olacaktır. Hayat tarzı olarak ta biraz hareketli yaşamalısın( örn: minibüsle gidebileceğin yerlere yürümek gibi). Birde antremandan çok , beslenmenin %70 önemi var. Belli bir diyet uygulamana gerek yok. Fast food ve abur cuburları kesmen yeterli.

Kas yapma çabasına girmeyip kilo verim zayıflayayım yeter dediğin için sana bir tavsiye vereyim.
günlük kalori açığını ayarlayıp ( ayrıca tuz yağ şeker kullanmadan ve atıyorum normalde 2000 kalori yakıyorsa vücudun sen 1200-1300 kalori al) + 1 saat aynı yürüyüş temposu ( tempo düşürmeden yani ) yürüyüp erken kalkıp erken yatarsan ve bunları sistematik olarak hepsini aynı saate yaparsan 3-4 ayda çok rahat verirsin.
Ama bana sorarsan ağırlıkta calısırsan kas yıkımının bir nebze önüne geçmiş olursun. Sonuçta çok zayıfta hoş görünmeyebilir.

Back
Yukarı